E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το τρανς μοντέλο που μάγεψε τον Ελβις Πρίσλεϊ

Η ζωή της μοιάζει με σενάριο ταινίας

Το τρανς μοντέλο που μάγεψε τον Ελβις Πρίσλεϊ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, μπορεί τώρα να είναι μια δύσκολη, αλλά απλή επέμβαση, αλλά πίσω στο 1960 ήταν μια επίπονη και επικίνδυνη επέμβαση, με τις πιθανότητες θανάτου από επιπλοκές να είναι μεγάλες.

Η ζωή της Έιπριλ Άσλει,μπορεί να γίνει ταινία, best seller, αλλά κανένα σενάριο και καμία χολιγουντιανή ταινία δεν μπορεί να χωρέσει όλα κεφάλαια της ζωής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε το 1935 και ήταν το 7ο παιδί μιας φτωχής οικογένειας. Της έδωσαν το όνομα Τζορτζ και ο πατέρας της έλειπε από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφού εργαζόταν ως μάγειρας στα πλοία.

Η μητέρα της, ήταν αλκοολική και βίαιη. Μάλιστα μετά από ένα ξυλοδαρμό όπου χρειάστηκε να φωνάξουν γιατρό σπίτι, ο γιατρός την απείλησε ότι θα πάει στις Αρχές και θα ζητήσει την αφαίρεση επιμέλειας του μικρού Τζόρτζ.

Στην εφηβεία της μετά από ένα βιασμό, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η βοήθεια που του προσφέρθηκε ήταν να τον κλείσουν σε ένα από τα "ειδικά" ιδρύματα της εποχής, όπου του έκαναν ειδική αγωγή για να τονώσουν τον αδρισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενέσεις με ορμόνες, ηλεκτροσοκ, χάπια και συχνοί ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινότητα για τον Τζορτζ, που όταν αφέθηκε ελεύθερος αποφάσισε πως ποτέ δεν αφήσει κανέναν ξανά να τον επηρεάσει στο πως θέλει να ζήσει.

Έπιασε δουλειά σαν ρεσεψιονιστ σε ένα ξενοδοχείο και εκεί γνώρισε ένα ιδιοκτήτη κλαμπ όπου του πρόσφερε δουλειά σε ένα από τα μαγαζιά του. Εκεί ήταν  η πρώτη φορά όπου ντύθηκε γυναίκα και άλλαξε το όνομα του σε Τόνι.

Αποφάσισε να ξεκινήσει θεραπεία με ορμόνες και 4 χρόνια μετά σε ηλικία 25 ετών πήγε στη Καζαμπλάνκα για την επέμβαση που ονειρευόταν από μικρό παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν γύρισε αποφάσισε να μη κρυφτεί ποτέ ξανά και να ζήσει μια κανονική ζωή. Όμως η ζωή την διέψευσε. Το πρώτο βράδυ που φόρεσε ένα ωραίο φόρεμα και κυκλοφόρησε για να διασκεδάσει στο νυχτερινό Παρίσι, μία γυναίκα την χαστούκισε τόσο δυνατά που τα σημάδια από το χέρι της έμειναν 3 μέρες στο μάγουλό της.

Εκείνο το βράδυ δέχθηκε επίθεση από 4 διαφορετικές παρέες. Όμως τίποτα δεν θα την έκανε να λυγίσει. Τότε έδωσε ένα νέο όνομα στον εαυτό της, Έιπριλ για τα γενέθλιά της και Άσλεϊ επειδή θαύμαζε την Λέσλι Χάουαρντ ως Άσλεϊ Γουίλκς στο «Όσα παίρνει ο άνεμος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο, και να την καλούν σε λαμπερά πάρτυ με διάσημους σταρ της εποχής. Ο Πίτερ Ο'Τουλ ήταν ερωτευμένος αλλά δεν ήθελε να κοιμηθεί με μια γυναίκα εξ αλλαγής φύλου, ο Ομάρ Σαρίφ την λάτρεψε και σύναψε σeξουαλικές σχέσεις μαζί της, ο Έλβις Πρίσλει την πόθησε σαν τρελός και πλήθος ανρών έπεφταν στα πόδια της.

Παντρεύτηκε το 1963, τον λόρδο Άρθουρ Κάμερον Κόρμπετ. Όμως ο γάμος κράτησε μόνο 14 μέρες αφού το έσκασε για έναν νεαρό άνδρα, ,εναν ισπανό δούκα.

Το διαζύγιο πήρε διαστάσεις, αφού ο Τύπος της εποχής βρήκε ένα θέμα που θα πουλούσε και οι λεπτομέρειες από τη ζωή της Έιπριλ έγιναν πρωτοσέλιδα.

Εκείνη ζητούσε διατροφή, εκείνος δήλωσε εξαπατημένος, ότι δεν ήξερε περί αλλαγής φύλου και μετά από 7 χρόνια το δικαστήριο έλυσε τον γάμο παρουσιάζοντας σαν θύμα τον τέως σύζυγό της.

Κορυφαία στιγμή για την ίδια το 2005 όπου με την αλλαγή του νόμου, ήταν και επίσημα για τις αρχές γυναίκα.

«Ποτέ δε ζήτησα να γεννηθώ έτσι» είπε όταν έλαβε το MBE της. «Θα ήθελα να είχα γεννηθεί κανονική όπως όλοι. Ήθελα να ζήσω στον πραγματικό κόσμο και να κάνω αυτά που κάνουν όλοι οι άλλοι. Νομίζω ότι έζησα τη ζωή μου με τεράστια αξιοπρέπεια».

Πέθανε πριν 3 ημέρες από καρδιακή προσβολή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.