E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η παράξενη εξαφάνιση που κανείς δεν κατάλαβε πως έγινε

Μια υπόθεση που παραμένει ένα μυστήριο, περίπου 33 χρόνια μετά

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 17/1/2022 | 00:18

Η παράξενη εξαφάνιση που κανείς δεν κατάλαβε πως έγινε
@unsolvedmysteries.fandom.comunsolvedmysteries.fandom.com

Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν ο διάσημος παραγωγός του Hollywood, Harold Hecht. Ο 24χρονος τότε Adam, έφυγε το καλοκαίρι του 1989 από το σπίτι του και κάνεις δεν τον ξαναείδε ποτέ. Η εξαφάνισή του παραμένεις εν άλυτο μυστήριο.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1965. Η οικογένειά του έμενε στο Beverly Hills, περιτριγυρισμένη από την πολυτέλεια. Ο ίδιος όταν αποφοίτησε από το λύκειο, ήταν ήδη ένας χαρισματικότατος τενίστας. Σύμφωνα με το Unsolved, ο Hecht την περίοδο της εξαφάνισής του εργαζόταν ως προπονητής τένις και έμενε μόνος του σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή που μεγάλωσε.

Παρόλο που είχε μεγαλώσει στα πλούτη, ο Adam Hecht είχε μεγάλη συμπάθεια για τους μη προνομιούχους. Ήταν εθελοντής σε έναν ξενώνα αστέγων και μοίραζε φαγητό σε άστεγους ανθρώπους στους δρόμους του Los Angeles.

Τον Ιανουάριο του 1989 έτρωγε πρωινό με τον αδελφό του Harold, όταν γνώρισε έναν άστεγο έξω από το εστιατόριο που ονομαζόταν Tony. Ο Harold είπε αργότερα ότι ο αδελφός του μίλησε με τον Tony για αρκετή ώρα, αλλά δεν είχε ιδέα τι ακριβώς είχαν πει. «Μου είπε ‘συγνώμη’ και βγήκε έξω και μίλησε με έναν άγνωστο. Μπορούσε να τον δω πίσω από τα στόρια αλλά δεν μπορούσα να τον καταλάβω. Για την ακρίβεια είχα μείνει έκπληκτος. Δεν κατάλαβα τον λόγο που βρέθηκε εκεί έξω» είχε δηλώσει ο Harold.

Λίγο καιρό μετά από αυτή τη συνάντηση και συνομιλία, η οικογένειά του έμαθε ότι είχε καλέσει τον Tony να μείνει μαζί του στο διαμέρισμα. Γνώριζαν πόσο καλόκαρδος ήταν και ότι περνούσε πολύ χρόνο βοηθώντας τους λιγότερο τυχερούς συμπολίτες του, αλλά το να καλέσει έναν άστεγο στο σπί τι του τους προκάλεσε ανησυχία.

Επιπλέον, ο Adam έπαιρνε μαζί του τον Tony σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η μητέρα του είχε καταλάβει ότι θέλει να τον βοηθήσει, αλλά η παραδέχτηκε ότι την πρώτη φορά που γνώρισε τον Tony τρόμαξε. Ο Hecht περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί με άστεγους και σύμφωνα με κάποιες πηγές, κάποια βράδια έμενε στον δρόμο μαζί τους.

Λίγο αργότερα, η συμπεριφορά του έγινε περίεργη. Άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον στον μυστικισμό, ένα ενδιαφέρον που ήδη είχε ο Tony. Κάποια στιγμή η οικογένεια του είδε εγκαύματα στα χέρια του και όταν τον ρώτησε τι συνέβη, εκείνος είπε πως ήταν απλά ένα τεστ αντοχής.

Στις 7 Ιουνίου, ο Harold πήγε στο διαμέρισμά του και δεν τον βρήκε. ΟΠ Tony ήταν εκεί, αλλά είπε πως δεν γνώριζε που βρισκόταν ο Adam. Το αυτοκίνητό του έλειπε και ο Harold τρομαγμένος πήγε στη μητέρα του και μαζί δήλωσαν την εξαφάνισή του. Οι αρχές ανέκριναν τον Tony αλλά εκείνος επέμενε πως δεν γνώριζε που είχε πάει. Η οικογένεια Hecht λίγες ημέρες μετά αποφάσισε να του κάνει έξωση.

Το αυτοκίνητο του Adam βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του. Βρέθηκε σε έναν δρόμο κοντά στο διαμέρισμά του και τα κλειδιά ήταν ακόμα πάνω στη μίζα. Οι αρχές βρήκαν το πορτοφόλι του, όπου μέσα υπήρχαν 600 δολάρια καθώς και όλες του οι πιστωτικές κάρτες. Από το πλήθος των κλήσεων, οι αρχές συμπέραναν πως το αυτοκίνητο βρισκόταν εκεί για αρκετό καιρό. Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα πως δεν υπήρχε κανέναν στοιχείο παράνομης ενέργειας. Είναι άγνωστο αν ο Hecht έφυγε με τη θέλησή του ή όχι.

Είχαν υπάρξει περιστατικά που ο Adam Hecht χανόταν για μέρες, αλλά πάντα επικοινωνούσε με την οικογένειά του με κάποιον τρόπο. Ο Harold πίστευε πάντως ότι ο αδελφός του δεν αποφάσισε απλά να σηκωθεί και να φύγει. «Είχε μια πολύ καλή δουλειά. Ήταν πολύ ενεργός με πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικούς τομείς. Η εξαφάνισή του δεν ταιριάζει καθόλου στον χαρακτήρα του», είχε δηλώσει στο Medium. Τα επόμενα χρόνια ο Harold είδε αρκετές φορές τον Tony στους δρόμους και ήταν πεπεισμένος πως δεν ήταν υπαίτιος για την εξαφάνισή του. Η υπόθεση του μπήκε μετά από κάποια χρόνια στο αρχείο και περίπου 33 χρόνια μετά, παραμένει ανεξιχνίαστη και ένα μυστήριο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories 24.04.2024
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories 24.04.2024
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 24.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Χτες
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Χτες
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Χτες
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Προχτές
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Προχτές
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Προχτές
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Προχτές
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό