E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτές είναι οι 6 φωτογραφίες που δεν πρέπει να ανεβάζεις ποτέ στα social

Μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη ζωή μας, την εργασία μας ή στις τραπεζικές μας καταθέσεις.

Αυτές είναι οι 6 φωτογραφίες που δεν πρέπει να ανεβάζεις ποτέ στα social
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/1/2022 | 13:40

Όλοι αφιερώνουμε πια αμέτρητο χρόνο στα social media και πολλές φορές ανεβάζουμε σχεδόν αστραπιαία φωτογραφίες ή video από όσα μας συμβαίνουν και όσα γίνονται μπροστά στα μάτια μας.

Όλοι πλέον γνωρίζουν τους κινδύνους του ίντερνετ ιδίως μέσω των social media, στα οποία περνάμε πολύ από τον χρόνο μας, τόσο για λόγους κοινωνικούς και ψυχαγωγίας, όσο και για επαγγελματικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο και μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη ζωή μας, την εργασία μας ή στις τραπεζικές μας καταθέσεις. 

Υπάρχουν λοιπόν 6 φωτογραφίες που δε θα πρέπει να ανεβάζουμε ποτέ στα social media.

Χρήματα, επιταγές, πιστωτικές κάρτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές σας συναλλαγές, απαγορεύεται να το «ανεβάζετε» στα social media: Στοιχεία μισθοδοσίας, πιστωτικές κάρτες, μετρητά! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε και φυσικά αυξάνουν τις πιθανότητες κάποιος να σας βάλει στο μάτι ώστε είτε να σας κλέψει είτε να ας εξαπατήσει. Το ίδιο ισχύει και με αναρτήσεις που δίνουν οικονομικές πληροφορίες, όπως φορολογικές δηλώσεις, εκκαθαριστικά εφορίας κλπ.

Εισιτήρια κάθε είδους

Είτε αναφερόμαστε σε αεροπορικά εισιτήρια, είτε σε εισιτήρια για συναυλίες και εκδηλώσεις βρισκόμαστε στην εποχή που όλα τα εισιτήρια έχουν barcode ή QR code. Και μπορεί να θέλουμε να μοιραστούμε τον ενθουσιασμό μας που μετά από καιρό θα πάμε ένα ταξίδι (ή σε μια συναυλία) όμως έαν το barcode φαίνεται ευκρινώς στη φωτογραφία που ανεβάζουμε τότε μπορεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί είτε προς όφελός του (π.χ. για να μπει στη συναυλία στη θέση μας) είτε απλά για να μας αναστατώσει το πρόγραμμα (αλλάζοντας π.χ. την επιλεγμένη θέση στο αεροπλάνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστοποιητικό γέννησης

Το να «ανεβάσετε» το πιστοποιητικό γέννησης του μωρού σας ίσως φαίνεται γλυκό και συγκινητικό για τους φίλους σας (και συνηθίζεται περισσότερο στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με το healthy.com, στην περίπτωση που το συγκεκριμένο έγγραφο πέσει στα χέρια ενός αγνώστου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Το πιστοποιητικό γέννησης είναι «βασικό έγγραφο ταυτοποίησης» και μπορεί υπό συνθήκες να είναι πολύτιμο ώστε να εκδοθεί ταυτότητα,  διαβατήριο ή άδεια οδήγησης. Αν το έχει κάποιος στην κατοχή του κινδυνεύετε να το χρησιμοποιήσει σε κάποια απάτη.

Επαγγελματικά mail

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιεύετε τα επαγγελματικά σας mail στα social media. Το να ενημερώσετε για τις κινήσεις της εταιρείας σας τον ανταγωνισμό, είναι το τελευταίο που θα θέλατε. Καθόλου λογικό και… έξυπνο, δεν είναι φυσικά το να δημοσιεύσετε συνομιλίες ούτε με τους συναδέλφους σας, καθώς αυτό μπορεί να σας οδηγήσει εκτός της εργασίας σας. Και εκτός όλων των άλλων παραβιάζετε και το απόρρητο της αλληλογραφίας.

Παιδιά

Όσο γλυκό κι αν μοιάζει, όσο κι αν θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά σας και την ευτυχίας σας με τους φίλους σας, μην «ανεβάζετε» φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media και γενικότερα στο ίντερνετ. Μπορεί να φαίνεται αθώα κίνηση, αλλά σύμφωνα με το Lawyers.com, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο τα προσωπικά δεδομένα όσο και το ότι η συγκατάθεση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Σε κάποιες χώρες, μάλιστα, διάφοροι νόμοι καθιστούν παράνομη την κοινοποίηση φωτογραφιών ανηλίκου για οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον γονέα. Σε τελική ανάλυση, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά.

Φωτογραφίες με αλκοολούχα ποτά

Δεν είναι κακό να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία με τους φίλους σου όταν τσουγκρίζεις, αλλά σκέψου ότι, όταν το κάνεις συνέχεια, εύκολα ένας πιθανός εργοδότης σου μπορεί να πιστέψει ότι έχεις στενή σχέση με το ποτό. Το Inc.com αναφέρει ότι μια φωτογραφία σας που κρατάτε ένα ποτό μπορεί να μην είναι πλέον τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά αν γίνεται συνέχεια δεν κάνουν καλή πρώτη εντύπωση. Και στις μέρες μας, όταν όλα είναι στα social media, είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν. Σύμφωνα με το TIME, μάλιστα, εάν η τρέχουσα εταιρεία σας πιστεύει ότι η συμπεριφορά βλάπτει τη φήμη της, μπορεί και να απολυθείτε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Πριν λίγο

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Χτες

Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Χτες

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Χτες

Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Χτες

Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Χτες

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί

Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 πτώματa σε προχωρημένη σήψη σε πλοίο

Χτες

Οι vεκροί εκτιμάται ότι δεν είναι υπήκοοι Βραζιλίας αλλά πιθανά από την Καραΐβική

Πασαλιμάνι: Θρήvος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκoτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο ‑ Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Χτες

Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής - Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.