LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

20 όχι και τόσο γνωστές πόλεις του εξωτερικού για να ταξιδέψουμε τη νέα χρονιά

Πόλεις που έχουν να σου δώσουν το κάτι παραπάνω και ξεφεύγουν από τους κλασσικούς προορισμούς με τον μαζικό τουρισμό!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 18/1/2022 | 14:00

20 όχι και τόσο γνωστές πόλεις του εξωτερικού για να ταξιδέψουμε τη νέα χρονιά
visitbruges / instagram

Αυτή την καινούρια χρονιά που μόλις ήρθε, είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψουμε. Κάποιοι από εμάς δεν τα καταφέραμε την περασμένη και όλη αυτή η περίοδος της πανδημίας μας το έχει δυσκολέψει αρκετά. Είναι λοιπόν η στιγμή που θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μέρη και προορισμούς για το επόμενο ταξίδι μας. Μέρη που θα δημιουργήσουν καινούριες αναμνήσεις και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες! Μας αξίζει. Στις παρακάτω γραμμές, έχουμε μια λίστα με είκοσι πόλεις του εξωτερικού που είναι ιδανικές για να ταξιδέψεις το 2022. Και γιατί είναι ιδανικές;

Γιατί είναι όλες στην Ευρώπη και η πρόσβαση είναι πιο εύκολη. Γιατί είναι πόλεις που δεν έχουν μαζικό τουρισμό, άρα υπάρχει λιγότερος κόσμος και είναι πιο ασφαλείς προορισμοί. Φυσικά, είναι πόλεις που αξίζει να πας για τα υπέροχα τοπία τους, για τη γαστρονομία τους, για τα μουσεία και τις γκαλερί και για να γνωρίσεις καινούριες κουλτούρες.

Κισινάου, Μολδαβία

Η πρωτεύουσα της Μολδαβίας έχει υπέροχα πάρκα, εξαιρετικά κρασιά και είναι ένας πολύ οικονομικός προορισμός! 


Ματέρα, Ιταλία

Μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας που θα σε κάνει να νιώσεις ότι ταξιδεύεις στο χρόνο. Υπήρξε και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2013 και είναι πάντα μια καλή επιλογή για ταξίδι!


Ζάνταρ, Κροατία

Η παραλιακή πόλη που βρίσκεται βόρεια του Σπλιτ και είναι ένας προορισμός με υπέροχα εστιατόρια πάνω στο κύμα και αρκετά μέρη για να κάνεις τις καλοκαιρινές βουτιές σου! 


Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες μεγαλουπόλεις και σε καλεί να την ανακαλύψεις χειμώνα αν αγαπάς τους παγωμένους προορισμούς ή καλοκαίρι για ατέλειωτα citywalks! 


Κότορ, Μαυροβούνιο

Ένας ακόμα οικονομικός προορισμός που θα σε μαγέψει με τα μεγαλοπρεπή κάστρα του και τα παραμυθένια τοπία του. Το Κότορ είναι υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου!


Τεργέστη, Ιταλία

Μοιάζει με ένα μεγάλο ψαροχώρι που φτιάχνει αυθεντικές ιταλικές πίτσες με αντζούγια και ψαγμένα κρασιά. Η Τεργέστη είναι για σένα που θες δωμάτιο με θέα τη θάλασσα! 


Λουμπλιάνα, Σλοβενία

Καλλιτεχνικές γειτονιές, πράσινα πάρκα και γειτονιές παντού και πολύ ενδιαφέροντα μπιστρό με σπιτικές τάρτες. Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας σε καλεί να την εξερευνήσεις και μπορεί να σου προσφέρει μια όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία!


Βόννη, Γερμανία

Αρχοντική και αριστοκρατική, η Βόννη που βρίσκεται στα νότια της Βόρειας Ρηνανίας, είναι χτισμένη στις δυο όχθες του Ρήνου και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει! 


Τουλούζη, Γαλλία

Στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και τον Ατλαντικό ωκεανό η Τουλούζη θα σε κάνει να αισθανθείς ότι ζεις στις προηγούμενες δεκαετίες και είσαι αριστοκράτης! 


Κάουνας, Λιθουανία

Μια ακόμα πράσινη πόλη της Λιθουανίας γεμάτη με φοιτητές, μαγαζιά με ωραίες μουσικές και street food και ωραίους χαμογελαστούς ανθρώπους. 


Μπριζ, Βέλγιο

Η παραμυθένια πόλη του Βελγίου με τα γαλήνια κανάλια που θα σε κάνουν να ονειρευτείς πράγματα που μπορεί να πετύχεις στο μέλλον! 


Ουτρέχτη, Ολλανδία

Ενα μικρό Αμστερνταμ με λιγότερους ταξιδιώτες και σε πιο μικρή έκταση, όμως με την ίδια ομορφιά. Ποδήλατα και ποδηλατοδρόμοι παντού, ρομαντικά κανάλια και ωραία γλυκά και φαγητά!


Μόσταρ, Βοσνια Ερζεγοβίνη

Το αρχοντικό Μόσταρ έχει τόσα πολλά σημεία ενδιαφέροντος να δεις και να απολαύσεις που δεν το καταλαβαίνεις από την αρχή. Όσο το περπατάς, τόσο το ανακαλύπτεις και αυτό είναι μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία! 


Ερφούρτη, Γερμανία

Πρόκειται για την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Θουριγγίας. Μια λίγο άγνωστη πόλη για εμάς που όμως αξίζει να ταξιδέψεις και γνωρίσεις περπατώντας τη. Μπαρόκ αρχιτεκτονική, πεντανόστιμα σνίτσελ και παραδοσιακές μπύρες!


Κίεβο, Ουκρανία

Εντυπωσιακές εκκλησίες, εντυπωσιακά πάρκα, γειτονιές που χαράζουν καινούριες πορείες και μια πόλη που έχει πολλά να σου δώσει. Το ταξίδι στο Κίεβο είναι γεμάτο εμπειρίες και ένας οικονομικός προορισμός!


Μάλαγα, Ισπανία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ανδαλουσίας της Ισπανίας και η πόλη που θες αρκετές μέρες να την εξερευνήσεις. Όσες και να είναι αυτές θα μοιάζουν με ένα ατέλειωτο καλοκαίρι! 


Τρόμσο, Νορβηγία

Αν αγαπάς τα χιόνια και είσαι ok με το κρύο ακόμα και τον Αύγουστο, τότε το μακρινό Τρόμσο της Νορβηγίας είναι η πόλη που πρέπει να ταξιδέψεις φέτος!


Κούτνα Χόρα, Τσεχία

Μια σχετικά άγνωστη πόλη της Τσεχίας που έχει ελάχιστους ταξιδιώτες αλλά απεριόριστη ομορφιά! Ομορφιά από τα φυσικά τοπία, τη φιλοξενία των ανθρώπων και τα πολλά σημεία ενδιαφέροντος που διαθέτει! 


Ρίγα, Λετονία

Η Βαλτική στα καλύτερα της. Η πολύχρωμη Ρίγα με τα γραφικά σοκάκια και τις εκπληκτικές ψαρόσουπες κερδίζει επάξια τη θέση της σε αυτήν εδώ τη λίστα. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο