E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το θύμα απαγωγής και βιασμού που κατάφερε να ξεφύγει και να στείλει τον δράστη στη φυλακή

Η ιστορία της απαγωγής της Lisa McVey

Το θύμα απαγωγής και βιασμού που κατάφερε να ξεφύγει και να στείλει τον δράστη στη φυλακή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το 1984, η Lisa McVey αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Μετά από χρόνια σeξουαλικής κακοποίησης από τον φίλο της γιαγιάς της, η έφηβη από τη Φλόριντα σχεδίαζε να αυτοκτονήσει και μάλιστα έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα. Στη συνέχεια, όμως, ένας κατά συρροή δολοφόνος την απήγαγε. Αυτή η τρομακτική ανατροπή στην ιστορία της Lisa McVey την έκανε να θέλει να ζήσει.

Με ένα όπλο πιεσμένο στον κρόταφο της, η McVey αποφάσισε να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να επιβιώσει. Και αυτό που συνέβη τις επόμενες 26 ώρες όχι μόνο θα έσωζε τη ζωή της McVey - θα οδηγούσε επίσης στον θάνατο του απαγωγέα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Lisa McVey πήγαινε με το ποδήλατό της στο σπίτι από μια διπλή βάρδια σε ένα μαγαζί με ντόνατ στις 3 Νοεμβρίου 1984. Η εξουθενωμένη 17χρονη πέρασε μπροστά από μια εκκλησία περίπου στις 2 π.μ. Και τότε, κάποιος την άρπαξε από το ποδήλατό της! Aρχισε να ουρλιάζει όσο πιο δυνατά μπορούσε – μέχρι που ο επιτιθέμενός της πίεσε ένα όπλο στο κεφάλι της και είπε: «Σκάσε αλλιώς θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος απείλησε τον έφηβο με θάνατο. Η McVey, η οποία ζούσε με τη γιαγιά της στην Τάμπα επειδή η εθισμένη στα ναρκωτικά μητέρα της δεν μπορούσε να τη φροντίσει, είχε υπομείνει τρία χρόνια κακοποίησης από το φίλο της γιαγιάς της. Η McVey - η οποία συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε πια να πεθάνει - είπε στον άντρα: «Θα κάνω ό,τι θέλεις. Απλά μη με σκοτώσεις».

Ο άνδρας έδεσε τη McVey, της έδεσε τα μάτια και την πέταξε στο αυτοκίνητό του. Η ίδια όμως ήταν σε επαγρύπνηση και άρχισε να μαζεύει στοιχεία. Πρώτα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως παρά τα μάτια της ήταν δεμένα με μαντήλι είχε έναν μικρό ανοιχτό χώρο και είδε τη μάρκα του αυτοκινήτου - ένα κόκκινο Dodge Magnum.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρομοκρατημένη για τη ζωή της, η McVey παρακολουθούσε τα λεπτά που περνούσαν, σημείωσε ότι οδηγούσαν βόρεια και μέτρησε κάθε βήμα καθώς ο McVey την πήγαινε μέσα στο διαμέρισμά του στην Τάμπα.

Για τις επόμενες 26 ώρες, ο άνδρας βίασε επανειλημμένα, βασάνιζε και κακοποίησε τη Lisa McVey. Ήταν σίγουρη ότι θα πέθαινε ανά πάσα στιγμή 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν απαγάγει τη Lisa McVey, ο Bobby Joe Long είχε ήδη δολοφονήσει οκτώ γυναίκες. Θα συνέχιζε να σκοτώνει άλλους δύο μετά την απελευθέρωση του McVey. Επιπλέον, είχε επίσης διαπράξει περισσότερους από 50 βιασμούς.

Ενώ ήταν παγιδευμένη στο διαμέρισμα του δολοφόνου, η 17χρονη με δεμένα μάτια άκουσε την είδηση ​​ότι αγνοείται. Έπνιξε τις κραυγές της καθώς ο Long για άλλη μια φορά απείλησε να της καρφώσει μια σφαίρα στο κεφάλι. 

Σίγουρη ότι θα τη σκότωνε, η ίδια πίεσε τα δακτυλικά της αποτυπώματα σε όσα περισσότερα σημεία μπορούσε στο διαμέρισμά του. Η αστυνομία θα μπορούσε κάποια μέρα να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για να συλλάβει τον δολοφόνο της, ήλπιζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, έφτιαξε ιστορίες για να την γνωρίσει και να την συμπαθήσει. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι είπε ψέματα ότι ο πατέρας της ήταν άρρωστος και ότι ήταν η μόνη του ελπίδα.

Τελικά, μετά από περισσότερο από μια μέρα βασανιστηρίων, ο Long μετέφερε τη Lisa πίσω στο αυτοκίνητό του, λέγοντάς της ότι επρόκειτο να την πάρει πίσω στο σπίτι. Ο Long οδήγησε ως ένα ΑΤΜ και ένα βενζινάδικο. Στη συνέχεια την άφησε εκεί και να περιμένει πέντε λεπτά πριν βγάλει το μαντήλι.

«Πες στον πατέρα σου ότι είναι ο λόγος που δεν σε σκότωσα», της είπε.

Η Lisa McVey έτρεξε μέχρι το σπίτι της γιαγιάς της. Όταν έφτασε στο σπίτι, ο φίλος της γιαγιάς της άρχισε να τη χτυπάει και να την κατηγορεί ότι «τον απατά»!  Ούτε η γιαγιά της ούτε ο φίλος της πίστεψαν την ιστορία της. Η γιαγιά της είπε ακόμη και στην αστυνομία της Τάμπα ότι έλεγε ψέματα ότι την απήγαγαν. Αλλά ευτυχώς για την McVey, η αστυνομία επέμεινε στην έρευνά της.

Τότε εξέτασε μια σειρά φωτογραφιών πιθανών απαγωγέων. Δεδομένου ότι η McVey είχε αισθανθεί για λίγο το πρόσωπο του δράστη και τον είχε επίσης δει λόγω του μικρού κενού κάτω από τα μάτια της, εντόπισε με επιτυχία τον Long στις φωτογραφίες.

Τελικά, η ιστορία της Lisa McVey οδήγησε τους ντετέκτιβ κατευθείαν στο Long. Κατάφερε να παρακολουθήσει ξανά τις κινήσεις του απαγωγέα της, ώστε οι αστυνομικοί να μπορέσουν να εντοπίσουν το αυτοκίνητό του. Τους είπε πόσα φανάρια μέτρησε, ποια διαδρομή ακολούθησαν, αν έστριψαν δεξιά ή αριστερά και έτσι έφτασαν σε εκείνον.

Μόλις 12 ημέρες μετά την απαγωγή της Lisa McVey, η αστυνομία συνέλαβε τον Bobby Joe Long. Δυστυχώς, ο κατά συρροή δολοφόνος είχε καταφέρει να βιάσει άλλα δύο θύματα πριν τη σύλληψή του. Τον επόμενο χρόνο, ο Long κρίθηκε ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τελικά ομολόγησε ότι διέπραξε 10 φόνους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.