E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Ελλάδα

Θα δείτε σύντομα την ιστορία του στο Netflix

Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Ελλάδα
@pramborsfm.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

O Simon Leviev ζούσε μια πολυτελή ζωή. Και αφού παρουσιαζόταν σαν υιός μεγιστάνα δισεκατομμυριούχου, κανείς δεν υποψιαζόταν τον λόγο. Είχε ιδιωτικά τζετ, σωματοφύλακες και μια σειρά από προσωπικούς βοηθούς. Οι γυναίκες με τις οποίες έβγαινε ήταν πολλές και τις σαγήνευε με δώρα και ακριβά ταξίδια.

Εκεί κάπου άρχιζε να κάνει νερά η ιστορία του. Έλεγε πως οι δουλειές στα διαμάντια ήταν επικίνδυνες (γι’ αυτό είχε και σωματοφύλακα) και πως εκείνες θα πρέπει να του δανείσουν κάποια λεφτά για να μην αφήνει πίσω του ίχνη με το όνομά του. Σε μια από αυτές, την Cecilie Fjellhoy, της είπε το ίδιο παραμυθάκι και της υποσχέθηκε πως θα της τα επιστρέψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά η ιστορία του ήταν υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή. Το Leviev δεν ήταν το πραγματικό του όνομα, ούτε ήταν υιός Ρώσου μεγιστάνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Simon Hayut και ήταν Ισραηλινός, γνωστός για τις απάτες στη χώρα του. Η Fjellhoy έπεσε στην παγίδα του, όταν γνωρίστηκαν μέσω εφαρμογής γνωριμιών και όταν ήρθε το πρώτο ραντεβού, την έβαλε σε ένα ιδιωτικό τζετ και την πήγε από το Λονδίνο στη Βουλγαρία.

@capitalfm.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν γνώριζε όμως ότι ήταν καταζητούμενος στο Ισραήλ και πως είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Φινλανδία για ίδια εγκλήματα. Τι εγκλήματα; Εξαπατούσε γυναίκες και τους έπαιρνε χρήματα, ώστε να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο ζωής του στην Ευρώπη. Την ταυτότητά του την είχε αλλάξει λίγους μήνες νωρίτερα από την γνωριμία του με την Fjellhoy.

Η σχέση του ς κράτησε μόλις τρεις μήνες. Τότε κατάλαβε ότι της είχε ήδη πάρει 200 χιλιάδες δολάρια, ενώ είχε ήδη βρει ένα νέο θύμα μέσω Tinder, την Pernilla Sjoholm. Το νέο ζευγάρι γνωρίστηκε και ο Simon Hayut χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο, παίρνοντας και από αυτή πάνω από 45 χιλιάδες δολάρια.

Η Sjoholm δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της απάτης, έως ότου ένας δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή μαζί της και της έκανε γνωστό το παρελθόν του. Όταν εκείνη του ζήτησε τον λόγο, ο Hayut φέρεται να την απείλησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@dailymail.co.uk

Τελικά ο Hayut συνελήφθη στην Ελλάδα, επειδή χρησιμοποίησε ψεύτικο διαβατήριο. Με την βοήθεια της Ιντερπόλ και την ισραηλινής αστυνομίας, εκδόθηκε στην χώρα του το 2019. Αμέσως δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών, αλλά θα έμενε μόλις για 5 μήνες στη φυλακή. Η Sjoholm αργότερα διαμαρτυρήθηκε ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη γι ατα θύματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο πρόσφατα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Hayut κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, την στιγμή που μόνο πολίτες άνω των 60 και υγειονομικοί μπορούσαν να το κάνουν. Και δεν ήταν τίποτα από τα δυο.

Το Netflix ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Tinder Swindler», το οποίο εξιστορεί την δράση του και θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στις σχέσεις του με τις δυο αυτές γυναίκες αλλά και με μια τρίτη, την Ayleen Charlotte.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει η επόμενη ταινία του Λάνθιμου; Ξανά πρωταγωνίστρια η Έμμα Στόουν

Πριν 4 μέρες

Ο Γιώργος Λάνθιμος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου

Όταν η τέχνη ενοχλεί τη θρησκεία

Πριν 5 μέρες

Αμφιλεγόμενες καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Ιησού και της Παναγίας που στην εποχή τους προκάλεσαν σάλο

Οι 5 καλύτερες στιγμές των βραβείων Όσκαρ 2024

Πριν 1 εβδομάδα

Περάσαμε πολύ ωραία μετά από αρκετά χρόνια

Superseχ: Η σειρά του Netflix για τη ζωή του Ιταλού ποpνοστάρ Rocco Sifredi

Πριν 1 εβδομάδα

Μια εντελώς διαφορετική ματιά στη ζωή του

Η συγκινητική ιστορία του άστεγου Sylvester Stallone και του σκύλου του

Πριν 1 εβδομάδα

Η ζωή του σταρ δεν ήταν πάντα γεμάτη φώτα

8+1 ελληνικές ταινίες που καθόρισαν την πολιτιστική μας κουλτούρα και τις γνωρίζουν παγκοσμίως

Πριν 1 εβδομάδα

Από τα εμβληματικά έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέχρι τις διεθνώς πλέον αναγνωρισμένες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.