E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Δανάη Μπάρκα ποζάρει τόπλες και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα

«Μπορώ να φοράω ό,τι θέλω, δεν έχεις δικαίωμα να με βλάψεις»

Η Δανάη Μπάρκα ποζάρει τόπλες και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/1/2022 | 08:26

Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών -και όχι μόνο- έστειλε η Δανάη Μπάρκα με μία ανάρτησή της στο Instagram.

Η γνωστή παρουσιάστρια δημοσίευσε μία φωτογραφία, όπου ποζάρει με το μπικίνι της τόπλες, ξαπλωμένη μπρούμυτα σε μία ξαπλώστρα και τόνισε αυτό που όλοι θα έπρεπε να έχουμε ως αυτονόητο, πως ό,τι κι αν φορέσει -ή δεν φορέσει- κανείς, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τον βλάψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Δανάη Μπάρκα με ένα μακροσκελές κείμενο κατέστησε σαφές ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Μπορώ να φοράω ο,τι θέλω. Μπορώ να μην φοράω ό,τι θέλω. Μπορώ να βρίσκομαι όπου θέλω. Μπορώ να είμαι με όποιον θέλω. Έχω δικαίωμα να είμαι ίση με τους γύρω μου. Έχω δικαίωμα να βγαινω,να χορεύω,να κυκλοφορώ μόνη μου. Έχω δικαίωμα να γνωρίζω κόσμο,να γελαω,να φλερτάρω. Έχω δικαίωμα να είμαι οοοπως νιώθω καλα ή όπως μπορώ να είμαι. Έχω ανάγκη να αγαπήσω,να αγαπηθώ,να εμπιστευτώ,να αφεθώ,να ονειρευτώ. Έχω δικαίωμα να εργαστώ,να δημιουργήσω,να κάνω καριερα. Έχω αναγκη να με αγαπούν,και να με φροντίζουν. Εσυ όμως,και ο κάθε «εσυ» δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να με βλάψεις. Δεν έχεις δικαίωμα να με αγγίξεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με εκθέσεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με πληγώσεις ψυχικά ή σωματικά. Αν το κάνεις,θα υποστείς τις νομικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα υποστείς και τις κοινωνικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα είσαι απλά ένας ανασφαλής και ανώριμος (απ)άνθρωπος που θεωρείς ότι είσαι πιο δυνατός από μένα.Εγώ όμως,και η κάθε εγω,έχω φωνή. Επίσης εγω και η κάθε εγω θα μπορούσα να είμαι η αδερφή σου,η μάνα σου,η γυναίκα σου,η κολλητή σου,το παιδί σου κι αυτές δεν θα ήθελες να τις βλάψεις. Ωστόσο εγω,και η κάθε εγώ, είμαι και ανθρωπος με ενσυναίσθηση και δεν θα επέλεγα ποτέ να ξεσηκωσω έναν οχετό εναντίον ΚΑΝΕΝΟΣ. Θα ήθελα όλα να γίνονται με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,με ειρήνη και με σεβασμό σε οποιονδήποτε μπορεί να “τα ακουσει” χωρίς λόγο. Θα ήθελα την τρυφερότητα και την στήριξη μου να την δείχνω σε όλα τα θύματα αλλά τα αρνητικά μου συναισθήματα σε κανέναν-γι αυτό θα ήθελα να αποφασίζει ο εισαγγελέας και οι δικαστές.Θα ήθελα να μετατρέπω τα κακά μου συναισθήματα σε δύναμη για όσους με έχουν ανάγκη,γιατί αν ποτέ βρεθώ σε αντίστοιχη θέση αυτό θα χρειαστώ. Στήριξη και συμπόνοια. Κακό ας μην παθαίνει κανείς. Κανείς.Υπάρχει μεγαλύτερο κακό απ το να ζείς με το βάρος ότι είσαι ένας στυγνός κακοποιητής; Όχι. Γιατί όμως να γίνω κι εγω; Δεν θα γίνω. Θα απαιτώ τα δικαιώματα μου,θα στέκομαι δίπλα σε όποιον με έχει αναγκη και δε θα βλάπτω κανέναν.Ούτε σωματικά,ούτε λεκτικά. Θα υπερασπίζομαι πάντα την αγάπη για όλους και τον σεβασμό προς ολους. Πάντα. Αυτό θεωρώ ενσυναισθηση,αυτό θεωρώ ειρηνη,αυτό ονειρεύομαι για την κοινωνία. Εσυ; Καληνύχτα».

Δείτε την ανάρτησή της:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η Jennifer Lawrence έγινε η «πέτρα του σκανδάλου» για διάσημο ζευγάρι

Πριν 7 ώρες

Θεωρήθηκε το τρίτο πρόσωπο, ήταν όμως;

Eva Herzigova: Πώς είναι σήμερα το θρυλικό top model των 90s

Πριν 7 ώρες

Τι κάνει στα 51 της η ξανθιά καλλονή από την Τσεχία

Viral φωτογραφία με τα πρησμένα πόδια του Ρονάλντο – «Ξυπνάει με τρελό πόνο κάθε μέρα»

Χτες

Έχει δώσει περισσότερα από 1.200 παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο

Χριστίνα Κολέτσα: Απολαμβάνει την Καθαρά Δευτέρα στη θάλασσα

Χτες

Δείτε τις φωτογραφίες με μπικίνι που ανέβασε

Αρκάς: Η ξεκαρδιστική καλημέρα με τη Δευτέρα να πλένεται στην μπανιέρα για να είναι... Καθαρά

Χτες

Ο Αρκάς «έπαιξε» ξανά με την αγαπημένη του μέρα, τη Δευτέρα, που όμως σήμερα πλένεται στην μπανιέρα για να είναι... Καθαρά.

41 χρόνια πριν: Αννα Βίσση‑ Νίκος Καρβέλας στον γάμο τους με total white look

Χτες

Το συντηρητικό νυφικό, τα πασουμάκια της νύφης και τα διαφορετικά μαλλιά του γαμπρού

Κεφαλονιά: Έκαναν άρμα τον Φαραντούρη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ληξουριώτικο καρναβάλι

Χτες

Κεφαλονιά: Το Ληξουριώτικο Καρναβάλι διακρίνεται για τη σάτιρα του

Κέιτ Μίντλετον: Νέα δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ‑ «Χαρούμενη, υγιής και χαλαρή»

Χτες

Παρακολούθησαν και τα τρία παιδιά τους, τον 10χρονο Τζορτζ, την 8χρονη Σάρλοτ και τον 5χρονο Λούις, να συμμετέχουν σε αθλήματα

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.