LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

16 πόλεις του εξωτερικού που αξίζει να ταξιδέψεις τον επόμενο μήνα

Ταξίδι για weekend ή και για περισσότερες μέρες σε πόλεις που είναι ιδανικές και με τη σωστή θερμοκρασία αυτή την εποχή!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 17/5/2022 | 11:49

16 πόλεις του εξωτερικού που αξίζει να ταξιδέψεις τον επόμενο μήνα
@_.goulven / instagram

Καιρός ιδανικός για να βολτάρεις στην Ευρώπη! Το πολύ κρύο στο βόρεια έχει μαλακώσει κατά πολύ και η πολύ ζέστη στα νότια, δεν έχει φτάσει ακόμα. Στη μέση θερμοκρασίες όνειρο και μια εποχή που αν έχεις όρεξη για dicovering θα περάσεις τέλεια! Θα πρέπει να έχεις λίγες ελεύθερες μέρες, τα χρήματα που χρειάζονται (πολλές από τις παρακάτω πόλεις θέλουν λίγα χρήματα κιόλας) και ταξιδιωτική διάθεση! 

Για την έμπνευση, φροντίζουμε εμείς με την παρακάτω λίστα που έχει 16 πόλεις του εξωτερικού που αξίζει να ταξιδέψεις τον επόμενο μήνα (ή και αυτόν)! 

Ντουμπρόβνικ ή Ζαντάρ 

Ξεκινάμε από την Κροατία που αυτήν την εποχή θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς. Είναι δηλαδή ότι πρέπει για να εξερευνήσεις το Ντουμπρόβνικ με τα πόδια χωρίς να ιδρώνεις και χωρίς τον ατέλειωτο κόσμο που θα φτάσει εκεί στα μισά του καλοκαιριού. Η πόλη έχει υπέροχα σημεία (που θα είναι σχετικά άδεια) για να φωτογραφηθείς, να φας, να πιεις υπέροχα cocktails και να έρθεις σε επαφή με την Αδριατική θάλασσα! 

Μια ιδανική πόλη αν θες περισσότερη ηρεμία και λιγότερες δραστηριότητες είναι το Ζαντάρ. Παραθαλάσσιο, με πολύ προσιτές τιμές και με ωραίο φαγητό σε πολλά από τα μαγαζιά του. Αν είσαι θαρραλέος μπορείς να βουτήξεις και στην υπέροχη θάλασσα που έχει εκεί. Οι ντόπιοι πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμα τις βουτιές!  

Βερολίνο ή Μόναχο

Ιούνιος και Βερολίνο είναι ένας συνδυασμός που όποιος τον έχει ζήσει θα σου πει τα καλύτερα! Καταπράσινα πάρκα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει παγωμένες μπύρες και hot dogs. Απεριόριστη street art παντού στους δρόμους, hipster looks και μαγαζιά που θα αγαπήσεις αμέσως και αρκετά ακόμα πράγματα να δεις και να κάνεις! Εδώ έχουμε και άρθρο με προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στο Βερολίνο.

Αν πάλι θες κάτι πιο κλασσικό και τις ίδιες δροσερές θερμοκρασίες, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόναχο. Εκεί θα φας παραδοσιακό σνίτσελ, θα πιεις εξαιρετικές μπίρες από ντόπιες ζυθοποιίες και θα έχεις την ευκαιρία να δεις πολλά ιστορικά αξιοθέατα που θα κάνουν ακόμα πιο ωραίο το ταξίδι σου! 

Παρίσι ή Ανεσί 

Είτε με το ταίρι σου, είτε με φίλο ή φίλη το Παρίσι είναι πάντα μια καλή επιλογή για να ταξιδέψεις. Υπέροχα αξιοθέατα λουσμένα στο φως και άπειροι ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το θέαμα! Το Παρίσι έχει κόσμο όλο το χρόνο, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για τις ουρές που πιθανόν να αντιμετωπίσεις και να μη σου χαλάσουν τη διάθεση. Αν πάλι είσαι από αυτούς που δεν αντέχουν τις ουρές τότε τσέκαρε και την επόμενη πόλη (που ίσως να την ακούς και για πρώτη φορά).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paris (@paris)

Tο Ανεσί! Ένα μέρος που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι. Είναι 500Km μακριά από το Παρίσι και τα πιο κοντινά του αεροδρόμια είναι της Γενεύης και του Τορίνου. Ένα μέρος που θα σε μαγέψει αμέσως με την απαράμιλλη ομορφιά του. Μια λίμνη στη μέση της γραφικής κωμόπολης που την κάνει ακόμα πιο μαγική. Φιλόξενοι άνθρωποι, λίγος τουρισμός, αρκετά μέρη για παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και σίγουρα μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό! 

Μπολόνια ή Μιλάνο

Η Ιταλία είναι η χώρα που οι Έλληνες πάμε όλο το χρόνο και όλες τις εποχές. Διαλέξαμε αυτές τις δύο πόλεις όμως για αυτήν την εποχή και εξηγούμε παρακάτω γιατί. Το Μιλάνο για τις δροσερές θερμοκρασίες του και τα άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις εκεί αυτήν την εποχή. Εδώ έχουμε και σχετικό άρθρο. 

Την Μπολόνια γιατί αυτή την εποχή μπορείς να πιεις apperitivo σε πλακόστρωτα δρομάκια με θέα τα υπέροχα χρώματα των κτιρίων. Μπορείς να δοκιμάσεις σάντουιτς με μορταδέλα ενώ περπατάς και ανακαλύπτεις την πόλη. Και μπορείς να κάνεις την Μπολόνια βάση του για να εξερευνήσεις τις γειτονικές πόλεις! Επίσης, εδώ έχουμε άρθρο με προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στην Μπολόνια

Βουκουρέστι ή Σιμπίου

Μια επίσης εξαιρετική επιλογή αυτήν την εποχή είναι η Ρουμανία. Επίσης, Ρουμανία δεν είναι μόνο το Βουκουρέστι. Ναι, η πρωτεύουσα της χώρας είναι υπέροχη και έχει πάρα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις και μάλιστα σε καλή τιμή. Σε ακόμα καλύτερη τιμή όμως μπορείς να ταξιδέψεις μέσα στη χώρα και στις υπόλοιπες πόλεις που είναι εξίσου όμορφες, γεμάτες με καταπληκτικά φυσικά τοπία, γεύσεις και ανθρώπους που θα εκτιμήσουν το ότι είσαι εκεί! 

Μια από αυτές είναι η Σιμπίου στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας που κατοικείται από το 300π.Χ και είναι μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς της Unesco. 

Βαρσοβία ή Βρότσλαβ

Επίσης οικονομικός προορισμός και αυτήν την εποχή ότι πρέπει για discovering είναι η Βαρσοβία. Η Πολωνική πόλη που θα σε γεμίσει με εικόνες αρχοντικές και θα σου δείξει πως μια τοπική κουζίνα μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς! Επιλογές σε διαμονή, έξοδο, αξιοθέατα και φαγητό πάρα πολλές γιαυτό φρόντισε να έρθεις με πρόγραμμα για να μην πελαγώσεις. 

Μια επίσης ωραία επιλογή που είναι ακόμα πιο low budget είναι το Βρότσλαβ. Η παραμυθούπολη της Πολωνίας γεμάτη με γοτθικά κτίρια και αρχοντικούς πύργους. Μια πόλη έκπληξη που δεν έχει ακόμα "ανακαλυφθεί" από τον μαζικό τουρισμό και κρατάει αναλλοίωτη την ομορφιά της! 

Βουδαπέστη ή  Ντεμπρέτσεν

Και τι δεν έχεις ακούσει για τη Βουδαπέστη! Αρχοντική, παραμυθένια, ρομαντική και ταυτόχρονα τόσο ζωντανή γεμάτη με νέους ανθρώπους. Όλα είναι αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι αυτή η πόλη είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Τώρα βέβαια, θα έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις περισσότερο γιατί οι θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς! Τσέκαρε εδώ το άρθρο μας με προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στη Βουδαπέστη. 

Και αν έχεις πάει εκεί ή θες κάτι λιγότερο τουριστικό τότε θα πρέπει να τσεκάρεις το Ντεμπρέτσεν. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας και γνωστή για τα Φεστιβάλ της. Το φεστιβάλ των λουλουδιών, το φεστιβάλ της τζαζ μουσικής και τα φεστιβάλ χορωδιακής και στρατιωτικής μουσικής. Μια πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη Βουδαπέστη και μια πόλη που επίσης πολύς κόσμος δεν έχει ακόμα ανακαλύψει! 

Τάλιν ή Ελσίνκι

Και αν είσαι άνθρωπος που κυνηγάει τις ...ζακέτες, δηλαδή μισεί το καλοκαίρι πρέπει να τσεκάρεις τις παραπάνω Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Την πρωτεύουσα της Φινλανδίας που αυτήν την εποχή έχει θερμοκρασίες γύρω στους 13 βαθμούς το μεσημέρι. Γοητευτική, μαζεμένη, με αρκετά όμως πράγματα να δεις και να κάνεις και με υπέροχα πιάτα σολομού σε πολλές γωνιές της. Αυτή η πρωτεύουσα ίσως να γίνει η αγαπημένη σου! 

Το ίδιο αγαπημένο όμως είναι και το Ταλίν. Ακόμα πιο όμορφο, λίγο μεγαλύτερο, λίγο πιο χρωματιστό και με περισσότερη βραδινή διασκέδαση. Εδώ επίσης παίζουν οι ίδιες θερμοκρασίες που μάλλον θα σε κάνουν να περπατάς Ιούνιο με χοντρό φούτερ και αυτό ίσως να είναι κάτι που θα λατρέψεις! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα