E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προστατευτικά πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για μπαλκόνια, μπαλκονόπορτες και παράθυρα

Προστατευτικά πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας για μπαλκόνια, μπαλκονόπορτες και παράθυρα

Δημοσίευση 6/6/2022 | 13:30

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και μας ανησυχεί ιδιαίτερα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι γειτονιές αδειάζουν. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που βλέπουμε πως ολοένα και περισσότερα σπίτια τοποθετούν πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Ευτυχώς ή δυστυχώς τα εν λόγω κάγκελα είναι ίσως το καλύτερο μέσο προστασίας απέναντι στους κλέφτες και τους διαρρήκτες οι οποίοι πλέον δεν διστάζουν να μπουν σε κάποιο σπίτι ακόμη και αν γνωρίζουν πως οι κάτοικοι είναι μέσα.

Κάγκελα ασφαλείας και αύξηση της εγκληματικότητας

Όσο αυξάνεται η εγκληματικότητα, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που επενδύουν σε κάγκελα και άλλα μέτρα προστασίας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του σπιτιού τους και όχι μόνο. Κάθε μέρα ακούμε στις ειδήσεις για διαρρήξεις ή ακόμη και ληστείες μέσα σε σπίτια και πολλές φορές μάλιστα οι κλέφτες δεν διστάζουν να ασκήσουν και βία στους κατοίκους. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί τελείως και είναι έτοιμοι για τα πάντα, ακόμη και τον βασανισμό ενοίκων σπιτιών – στόχων, γι’ αυτό και θα πρέπει να πάρουμε την ασφάλεια του σπιτιού μας πολύ σοβαρά.

Ο λόγος που τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και τα κάγκελα γενικότερα επιλέγονται για την θωράκιση ενός χώρου είναι το γεγονός ότι θωρακίζουν τις πιο ευαίσθητες διόδους ενός σπιτιού, δηλαδή τη μπαλκονόπορτα ή / και το παράθυρο, οι οποίες είναι και οι αγαπημένες των κλεφτών. Αρκεί ένα χτύπημα με ένα ξύλο ή μια πέτρα σε μία απροστάτευτη γυάλινη μπαλκονόπορτα για να αποκτήσει πρόσβαση ο κλέφτης στο σπίτι και να ξεκινήσει το πλιάτσικο του. Όσο πιο πολύ θωρακίσουμε αυτές τις ευαίσθητες διόδους λοιπόν, τόσο αυξάνουμε την ασφάλεια τους σπιτιού μας και θα μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχα είτε είμαστε μέσα σε αυτό είτε σε κάποιο ταξίδι ή διακοπές.

Πως προστατεύουν τα πτυσσόμενα κάγκελα από κλέφτες και διαρρήκτες

Όπως είπαμε και πριν, ένα πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας θωρακίζει τις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού μας, πώς το κάνει όμως αυτό; Η απάντηση είναι απλή: δημιουργώντας ένας φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τη δίοδο αυτή, είτε μιλάμε για παράθυρο είτε για μπαλκονόπορτα. Τα κάγκελα περιορίζουν τη δυνατότητα του κλέφτη να χρησιμοποιήσει διαρρηκτικά εργαλεία ενώ ακόμη και αν σπάσει κάπως τη τζαμαρία, δεν θα μπορέσει να μπει στον χώρο αφού τα κάγκελα θα τον εμποδίζουν.

Αν τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τοποθετηθούν σωστά στον χώρο από ένα ειδικό συνεργείο, η αφαίρεση τους θα είναι σχεδόν αδύνατη για έναν κλέφτη που δεν έχει τα σωστά εργαλεία και τις γνώσεις για να το πετύχει αυτό. Επιπλέον, η όλη διαδικασία απαιτεί και πολύ χρόνο, κάτι που ο κλέφτης δεν έχει αφού ρισκάρει να τον πάρουν χαμπάρι οι γείτονες, όσο άδεια και αν είναι η πόλη λόγω καλοκαιριού.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι τα συρόμενα κάγκελα ασφαλείας καταφέρνουν το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να πετύχει ένα μέτρο προστασίας: να κρατήσουν τον κλέφτη έξω από τον χώρο γιατί αν καταφέρει και μπει σε αυτόν, είναι σίγουρο ότι θα κάνει κάποια ζημιά ή κλοπή. Κάθε δευτερόλεπτο που ένας επίδοξος κλέφτης είναι έξω από το σπίτι σας είναι παραπάνω από πολύτιμο και τα κάγκελα – πτυσσόμενα ή μη – μπορούν να σας εξασφαλίσουν πολλά τέτοια δευτερόλεπτα, αν όχι και ώρες.

Γιατί πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και όχι σταθερά;

Τα αντικλεπτικά κάγκελα δεν είναι ανάγκη να είναι πτυσσόμενα. Είναι σίγουρο ότι θα έχετε δει και τα λεγόμενα σταθερά, τα οποία στην ουσία «χτίζονται» στον χώρο και μένουν μόνιμα εκεί. Τα κάγκελα αυτά με αυτόν τον τρόπο γίνονται μόνιμο χαρακτηριστικό του σπιτιού και η αφαίρεση τους δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από ειδικά συνεργεία. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αγοραστική αξία του σπιτιού αλλά και την πορεία του όσον αφορά την αγορά ενοικιάσεων καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν μόνιμα κάγκελα στα παράθυρα τους γιατί τους θυμίζουν φυλακές και δεν τους κάνουν να αισθάνονται άνετα.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα από την άλλη μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν, οπότε το σπίτι δεν χάνει αισθητικά και γενικά δεν δεσμεύουν τον τωρινό και τον μελλοντικό ιδιοκτήτη για την χρήση τους. Αν κάποιος δεν θέλει τα κάγκελα, απλά τα αφήνει ανοικτά και αυτά ούτε που θα φαίνονται. Επιπλέον, ενώ τα σταθερά κάγκελα περιορίζουν τις πιθανές εξόδους σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού ή κάποιας άλλης καταστροφής, τα πτυσσόμενα δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, αρκεί φυσικά να είναι εύκαιρα τα κλειδιά τους και να ξέρουν όλοι στο σπίτι πώς να τα ανοίξουν σε περίπτωση κινδύνου.

Γιατί ο κλέφτης δεν μπορεί να ανοίξει τα πτυσσόμενα κάγκελα;

Είναι λογικό κάποιοι να σκέφτεστε «αφού μιλάμε για κάγκελα που ανοίγουν και κλείνουν, πως εξασφαλίζεται ότι δεν θα τα ανοίξει ο κλέφτης;». Εννοείται ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάθε επιχείρηση που κατασκευάζει κάγκελα ασφαλείας. Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας λοιπόν κλειδώνουν με ειδικές κλειδαριές υψηλής ασφάλειας και τεχνολογίας οι οποίες και συνήθως δεν βρίσκονται πάνω στο μπαλκόνι ή το παράθυρο αλλά από τη μέσα πλευρά του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι ο κλέφτης δεν έχει πρόσβαση για να δοκιμάσει τα σπάσει ή να διαρρήξει την κλειδαριά αλλά ακόμη και να αποκτήσει, θα χρειαστεί ειδικά εργαλεία και γνώσεις που πολύ λίγοι κλέφτες διαθέτουν.

Μιλάμε λοιπόν για πραγματικά αδιάρρηκτα κάγκελα; Αν και αυτός ο όρος χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις, εννοείται ότι δεν είναι απόλυτος. Τα κάγκελα ασφαλείας είναι πολύ δύσκολο να υποστούν διάρρηξη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτό είναι εντελώς αδύνατον. Σημαίνει όμως ότι το 99% των κλεφτών δεν θα μπορέσει ή θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να τα διαρρήξει. Το υπόλοιπο 1% είναι στην ουσία οι λεγόμενοι επαγγελματίες κλέφτες οι οποίοι δρουν μέσω σχεδίου και είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για να χτυπήσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, οπότε η προστασία από αυτούς με τέτοια συμβατικά είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά εννοείται ότι δεν χτυπούν απλά σπίτια και διαμερίσματα αλλά ειδικά επιλεγμένους και πολύ μεγάλης αξίας στόχους.

Σχέδια και χρώματα

Όπως είπαμε και πριν τα κιγκλιδώματα ασφαλείας σε ένα σπίτι δεν είναι ευχάριστο θέαμα, είτε είναι πτυσσόμενα είτε όχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα βρείτε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας σε πάρα πολλά χρώματα και σχέδια. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μία λύση που θα ταιριάζει με το σπίτι σας όταν τα κάγκελα θα είναι κλειστά, έτσι ώστε να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο η όλη αισθητική του χώρου σας. Με άλλα λόγια, δεν θα ανησυχείτε ότι το σπίτι σας θα μοιάζει με φυλακή όσο έχετε κλειστά τα συρόμενα κάγκελα σας. Εννοείται φυσικά ότι αν έχετε καλεσμένους στον χώρο μπορείτε απλά να ανοίξετε τα κάγκελα έτσι ώστε ο χώρος του σπιτιού σας να είναι ακόμη πιο ζεστός και φιλικός. Οι καλεσμένοι σας δεν πρόκειται να καταλάβουν ότι έχετε κάγκελα.

Εννοείται ότι οι τιμές των πτυσσόμενων κάγκελων επηρεάζονται αρκετά από την επιλογή χρώματος και σχεδίου, γι’ αυτό και πολλοί επιλέγουν απλές λύσεις και προτιμούν απλά να έχουν τα κάγκελα ανοιχτά όταν κρίνουν ότι δεν χρειάζεται. Εννοείται ότι αυτή η «πολυτέλεια» δεν παρέχεται από τα σταθερά κάγκελα των οποίων τα κόστη συχνά εκτοξεύονται από τα σχέδια που επιλέγουν οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου το σπίτι τους να μην μοιάζει με το Αλκατράζ.

Εν τέλει τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι η καλύτερη επιλογή για την ασφάλεια και προστασία του σπιτιού μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η ευελιξία που προσφέρουν αφού δεν είναι μόνιμες κατασκευές αλλά ανοίγουν και κλείνουν με αποτέλεσμα να «εξαφανίζονται» από τον χώρο όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, χωρίς όμως συμβιβασμούς όσον αφορά τη θωράκιση.

 

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

To φόρεμα αυτό έχει λίστα αναμονής 12.000 άτομα

Σήμερα

Είναι Sézane και αυτό τα λέει όλα

Αυτό το λαμπερό μακιγιάζ της Gigi Hadid είναι ό,τι πιο hot φέτος το καλοκαίρι

Σήμερα

Τέλειο μακιγιάζ για τις βραδινές εξόδους

Τα ζώδια σήμερα: 18 Αυγούστου

Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

7 Beach Bars της Αττικής και πόσο κοστίζει η ξαπλώστρα

Σήμερα

Επειδή μπορεί να γύρισες από διακοπές αλλά να θες να συνεχίσεις να πλατσουρίζεις στις θάλασσες!

Kylie Jenner: Βρήκαμε το αγαπημένο καλοκαιρινό μανικιούρ της

Χτες

H Kylie το έχει αγαπήσει απ'ότι φαίνεται

Τα ζώδια σήμερα: 17 Αυγούστου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σε αυτά τα μαγαζιά ο χρόνος πάγωσε στα τέλη του 20ου αιώνα

Χτες

Καφέ, μπαρ και ταβέρνες βγαλμένες από τις "χρυσές" δεκαετίες του ... '60-'70'-80-'90'!

Ταξίδι στη Λήμνο: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Χτες

To νησί με τις μεγάλες εκπλήξεις και την αριστουργηματική γαστρονομία!

Η Μαριάννα μας εξηγεί πως είναι να φτιάχνεις μουσική για τηλεοπτικά spot

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χτες

Πόσο εύκολο είναι; Τι απαιτήσεις έχει και πόσες άλλες γυναίκες κάνουν αυτή τη δουλειά;

Pink Travel Girls: Η Λήμνος μέσα από τα μάτια της Μαίρης

Προχτές

Τι να κάνεις, πού να πας, τι να φας, πού να κολυμπήσεις και άλλα

>
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.