E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόλτα στις υπαίθριες αγορές της Αθήνας που κρύβουν διαμάντια

Στις αγορές αυτές θα βρεις από έπιπλα μέχρι βιβλία, vintage αντικείμενα, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης, ρούχα αλλά και τρόφιμα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 31/5/2023 | 00:25

Βόλτα στις υπαίθριες αγορές της Αθήνας που κρύβουν διαμάντια
@itzikgayer / instagram

Η Αθήνα κρύβει μικρούς θησαυρούς που ξεδιπλώνουν την ιστορία, τις συνήθειες και το lifestyle της πόλης. Πρόκειται για υπαίθριες αγορές και παζάρια, που θα βρεις διαμάντια, από έπιπλα μέχρι βιβλία, vintage αντικείμενα, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης, ρούχα αλλά και τρόφιμα, όπως θα δεις στην παρακάτω λίστα. Οι περισσότερες είναι μαζεμένες στο κέντρο, συνθέτοντας το εμπορικό και πολιτιστικό κομμάτι της πρωτεύουσας και μια επίσκεψη θα σε γεμίσει με νοσταλγικά «αρώματα» μιας άλλης εποχής.

Ακόμα και αν δεν αγοράσεις κάτι, αξίζει και μόνο μία βόλτα στις παρακάτω υπαίθριες αγορές της Αθήνας που κρύβουν διαμάντια.

Πλατεία Αβυσσηνίας

Η ιστορική και ξακουστή αυτή πλατεία βρίσκεται μεταξύ των οδών Ερμού, Ηφαίστου και Αγίου Φιλίππου. Σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά αλλά και την πλατεία Μοναστηρακίου, όπου επί τουρκοκρατίας υπήρξε η έδρα του εμπορικού κέντρου της πόλης, από τις αρχές του 19ου αιώνα, χτυπά η καρδιά της υπαίθριας αγοράς, γνωστής και ως «Γιουσουρούμ». Εκεί μπορείς να βρεις σπάνια κομμάτια, συλλεκτικά, και κάθε Κυριακή από νωρίς το πρωί στήνεται μεγάλο παζάρι, όπου μπορεί κανείς να βρει μεταχειρισμένα κυρίως αντικείμενα, σε ποικιλία ποιότητας και τιμής.

Ευρυπίδου

Η οδός Ευριπίδου είναι ο δρόμος των βοτάνων και μπαχαρικών και θα τον βρεις αν κατευθυνθείς από την πλατεία Κλαυθμώνος προς την πλατεία Κουμουνδούρου. Άσχετα με τη μέρα ή την ώρα, θα δεις να απλώνονται ουρές ανθρώπων, όλων των ηλικιών, οι οποίοι περιμένουν να προμηθευτούν τα μπαχαρικά τους.

Από μακριά μπορείς να δεις εύκολα τα αμέτρητα βαζάκια με τα κόκκινα καπάκια, αλλά και τα ταμπελάκια που αναγράφουν: βότανα, μπαχάρια, όσπρια, μείγματα και άλλους αρωματικούς γαστρονομικούς θησαυρούς!

Το Παζάρι του Πειραιά

Μπορεί να το έχεις ακούσει και ως «το παζάρι της Πλατείας Ιπποδάμειας», από την προηγούμενη θέση του, ωστόσο τα τελευταία χρόνια θα το βρεις στις οδούς Αλιπέδου και Ομηρίδου Σκυλίτση. Μία μίξη εθνικοτήτων που πουλάει ρούχα, εσώρουχα, CD, παλιά νομίσματα, ψάθινα καλάθια, κλουβιά, σκεύη μαγειρικής, παιχνίδια, παπούτσια, καλλυντικά, βιβλία, γυαλιά ηλίου, φυλαχτά για το μάτι, καλλυντικά, πρίζες, κουβέρτες, λουλούδια, χαλιά, ακόμα και ωδικά πτηνά! Οι τιμές εκεί μπορεί να είναι εξευτελιστικά χαμηλές, οπότε σίγουρα δε θα φύγεις με άδεια χέρια.

Βαρβάκειος Αγορά

Η μεγαλύτερη αγορά της Αθήνας επί της οδού Αθηνάς και ίσως και η πιο γνωστή. Οι επισκέπτες κάνουν ουρά τα Σάββατα και όχι μόνο, για να ψωνίσουν κρεατικά κάθε είδους, ψαρικά, οστρακοειδή, ζαρζαβατικά, φρούτα, γιαούρτι, αυγά, βούτυρο, αλλαντικά, μπαχαρικά, όσπρια, ελιές, τουρσιά, όλα φρέσκα και ντόπια. Μόλις τελειώσεις τα ψώνια σου, μπορείς να περάσεις από το Οινομαγειρείο Παπανδρέου, το οποίο σερβίρει ποιοτικό φαγητό από το 1898!

Υπαίθρια αγορά Σωματείου Ρακοσυλλεκτών στο Βοτανικό

Η αγορά των ρακοσυλλεκτών στήνεται τα Σαββατοκύριακα κοντά στον σταθμό του Μετρό «Ελαιώνας». Θα συναντήσεις μία ατμόσφαιρα πολυεθνική και αντικείμενα επάνω σε κουβέρτες και λινάτσες. Τι είδους αντικείμενα; Ό,τι μπορείς να φανταστείς! Από μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια μέχρι  Barbie, παλιά κασετόφωνα, vintage τηλέφωνα, έπιπλα, φωτιστικά, πίνακες ζωγραφικής, κορνίζες, ηλεκτρολογικά είδη, κουζινικά, βιβλία, δίσκους και ρετρό υπολογιστές. Αν πας νωρίς, τόσο περισσότερα πράγματα θα βρεις, και τα σκουπίδια κάποιου μπορεί να γίνουν ο θησαυρός κάποιου άλλου.

Υπαίθρια αγορά του Σχιστού

Σε σκηνικό που μοιάζει σαν να βρίσκεσαι εκτός Αθηνών, θα βρεις από τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και εσώρουχα, μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, χαλιά, ζωοτροφές, CD, ακόμα και ιατρικά εργαλεία, τα οποία θα βρεις σε τιμές που δε θα το φαντάζεσαι! Εκεί, μπορεί να δεις να πουλάνε ακόμα και κότες, πάπιες, παπαγαλάκια, καναρίνια και χρυσόψαρα, γεγονός που όπως είναι φυσικό εξοργίζει τους φιλόζωους.

Flea Market Μοναστηράκι

Γυρνώντας ξανά στο κέντρο της Αθήνας, το Μοναστηράκι µε τα στενά σοκάκια της υπαίθριας αγοράς είναι μία περιοχή, όπου θα βρει κανείς ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και διαφορετικών στιλ να εξερευνά την ιστορική όψη της πόλης. Εκεί μπορείς να βρεις αντίκες και χιλιάδες ακόµα αντικείµενα, από παλιά νοµίσµατα, βιβλία, ρούχα, τα δημοφιλή δερµάτινα σανδάλια, µέχρι είδη τέχνης και µεταχειρισµένους δίσκους βινυλίου, ενώ το παζάρι είναι must!

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Η γειτονιά της Αθήνας που αποθεώνουν τα ξένα περιοδικά

Urban 11.04.2024
Συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη αίσθηση

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 10.04.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

5 μαγαζιά σε στοές της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 05.04.2024
Βάλε αυτά τα μαγαζιά οπωσδήποτε στη λίστα σου!

4 προτάσεις για απογευματινό απεριτίβο στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink 03.04.2024
Τώρα που ανοίγει ο καιρός βάλε τα στη λίστα σου, για μία έξοδο με άρωμα Ιταλίας!

Έκλεισε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης: «Επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι...»

Urban 31.03.2024
Τέλος εποχής για ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Urban 29.03.2024
Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!