E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βγαίνουμε στις αυλές της Αθήνας για λεμονάδες και άλλες δροσιές

Δεν υπάρχει καλύτερη καλοκαιρινή έξοδος από τις αυλές αυτής της πόλης μας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 9/6/2023 | 01:29

Βγαίνουμε στις αυλές της Αθήνας για λεμονάδες και άλλες δροσιές
@_la_casa_azul_ / instagram

Η Αθήνα είναι γεμάτη με μαγαζιά με υπέροχες αυλές, ιδανικές για τις καλοκαιρινές σου βόλτες και τα βραδινά σουαρέ που θα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου, λεμονάδες, κοκτέιλ και άλλες δροσιές!

Έτσι λοιπόν, εκτός από τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Αθήνας, έχεις να ανακαλύψεις και τα υπέροχα στέκια της με τις αυλές και τους κήπους που θα μας φιλοξενήσουν από εδώ και στο εξής. Δεν υπάρχει καλύτερη καλοκαιρινή έξοδος από τις αυλές αυτής της πόλης, όπου μπορείς να απολαύσεις το brunch σου, δροσερά ροφήματα, σπιτικές λεμονάδες, εντυπωσιακά κοκτέιλ και πολλές ιδιαίτερες γεύσεις!

Είτε ψάχνεις να βγεις στο κέντρο της Αθήνας είτε στα Νότια προάστια, παρακάτω υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα, όπου θα περάσεις ξέγνοιαστες στιγμές στις πιο in αυλές της Αθήνας.

Noah

Μόλις η είσοδός του εμφανιστεί στο οπτικό σου πεδίο, θα δεις και το χέρι μέσα στο συντριβάνι που σχηματίζει το «σ’αγαπώ» στη νοηματική! Ένα δυνατό spot με πολλές επιλογές σε φαγητό και ποτό, για να καλύψουν όλα τα γούστα. Μέσα στο πράσινο και τα μεγάλα δέντρα, λατινοαμερικάνικη διακόσμηση και πλήθος χρωμάτων θα περάσεις φανταστικά! Τα δροσερά ποτά, η μουσική και η εξωτική ατμόσφαιρα θα σε βάλουν για τα καλά σε καλοκαιρινό mood.

Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

Su Casa

Με εξαιρετική αισθητική, η αυλή του Su Casa αποτελεί στέκι για όλους τους Αθηναίους που θέλουν να συνδυάσουν τον καφέ τους με ψώνια στην αγορά της Γλυφάδας. Θα δεις ξεκάθαρα να συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό στοιχείο, ενώ στο μενού του θα βρεις, εκτός από λαχταριστά πιάτα, γλυκά, καφέ και δροσερά ροφήματα και κοκτέιλ για όλους!

Κύπρου 82 Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα

Madania Cafe bar

Στη Μαντανία θα βρεις την πιο φωτεινή αυλή που έχεις δει ποτέ. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και ο χώρος θα σου θυμίσει τα καλοκαίρια που περνούσες μικρ@ στο χωριό. Το ροζ χρώμα στους τοίχους, το λευκό χαλίκι στο έδαφος και τα καταπράσινα φυτά είναι στοιχεία που κάνουν αυτό το μέρος μοναδικό. Εκεί θα βρεις δροσιστικά αναψυκτικά και σπιτική λεμονάδα, ενώ τα ευφάνταστα κοκτέιλ του μαγαζιού και οι νοστιμιές του, σίγουρα θα σε δελεάσουν!

Αγίου Δημητρίου 17& Ηροδότου, Δάφνη

Saorsa Athens

Η νοσταλγική αυλή του Saorsa Athens έχει μπει στις καρδιές των Αθηναίων και μάλιστα είναι ένα μέρος ιδανικό για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρόκειται για μια εσωτερική αυλή ενός σπιτιού της δεκαετίας του ’50 και οι τοίχοι με τους σοβάδες φέρνουν μνήμες της παλιάς Αθήνας. Οι χρωματιστές πόρτες, οι σκάλες και τα φυτά γύρω από τα τραπέζια θα σε χαλαρώσουν και θα σου μεταδώσουν τα vibes που χρειάζεσαι για να απολαύσεις κάποιο δροσερό αναψυκτικό και να τσιμπήσεις ό,τι σε κερδίσει από το μενού! Μη χάσεις τα σπιτικά γλυκά του, είναι όνειρο!

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο

Teras Athens

Στο Νέο Κόσμο θα ανακαλύψεις μια νεοκλασική μονοκατοικία του ‘30 που στεγάζει το Teras και πρέπει οπωσδήποτε να το θαυμάσεις από κοντά! Η αισθητική του είναι μίνιμαλ και τα χρώματά του απαλά, ενώ η αυλή του σε περιμένει να περάσεις υπέροχες στιγμές. Στην μεγάλη του αυλή θα σε συντροφεύσει η φρέσκια παγωμένη λεμονάδα και ένα σωρό άλλα αναψυκτικά, νόστιμα πιάτα και εξαιρετικά ποτά. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι τα tacos του και το brunch που είναι ανεπανάληπτο!

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος

Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Στο Νομισματικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους στον κόσμο, λειτουργεί ως καφέ ένα πολυγωνικό γυάλινο κιόσκι, από το 2007. Μόλις όμως ανοίξει λίγο ο καιρός, στον καταπράσινο κήπο ανοίγουν τις τεράστιες σκιερές ομπρέλες, κατά μήκος των ανθισμένων παρτεριών, και γεμίζει ο χώρος τραπεζάκια. Εκεί μπορεις να απολαύσεις υπέροχο βιολογικό παγωμένο τσάι σε γεύσεις μύρτιλο, ρόδι ή τζίνσενγκ με μέλι, λεμονάδα, καφέ ή να δοκιμάσεις κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά του.

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Το Λοκάλι

Ακόμη μία δροσερή και αγαπημένη αυλή στην καρδιά της πόλης! Το προσεγμένο του μενού θα σε ενθουσιάσει αφού θα βρεις πολύ νόστιμα πιάτα, δροσερά κοκτέιλ, ποικιλία κρασιών και γευστικά αναψυκτικά. Μπορείς να το επισκεφθείς για brunch και λεμονάδα, για καφέ ή για φαγητό παρέα με ποτάκι.

Σαρρή 44, Αθήνα

La Casa Azul

Στο Περιστέρι θα βρεις αυτό το στέκι και θα νομίζεις ότι βρέθηκες σε κάποια γειτονιά της Νότιας Αμερικής. Βαθιά εμπνευσμένο από τη Φρίντα Κάλο και με ένα συντριβάνι στην αυλή του, το La Caza Azul είναι ένα μέρος που το καλοκαίρι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να δροσιστείς. Θα βρεις ενδιαφέρον μενού και για brunch, καφέ και λεμονάδες αλλά και το βράδυ για φαγητό και ποτό!  

Θηβών 143, Περιστέρι

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά