E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόσφερε $1,54 εκατ. στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο... και την άφησαν ανασφάλιστη

Δείτε τη περιπέτεια της ομογενούς που δώρισε μέρος της περιουσίας της

Πρόσφερε $1,54 εκατ. στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο... και την άφησαν ανασφάλιστη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εντυπωσιακό ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ (περίπου $1,54 εκατ. Αυστραλίας) δώρισε η πρώην συμπάροικος Γιαννούλα Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός, ότι για να γίνει αυτή η δωρεά ή ίδια ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Και το χειρότερο;

Η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας (ανασφάλιστη δηλαδή) και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ' όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες στην Αυστραλία, έκανε δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη μνήμη του συζύγου της, που ξεπερνούν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ. Χάριν αυτών, μάλιστα, υπάρχει σήμερα ένα υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Τρίπολης. Κι όμως… Η Ελληνίδα αυτή αρχικά ήταν ανασφάλιστη χωρίς βιβλιάριο ασθενείας!

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης αφού είχε λάβει την εξουσιοδότηση από την ίδια την κ. Γκουντάνη, για να το αναφέρει δημοσίως...

Λίγη ώρα μετά τη βράβευσή της που έγινε στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Βενετσάνος Πονηράκος, ενώπιον του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακοίνωσε ότι δίνεται εφ' όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη στην κ. Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την απόφαση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γιαννούλα Γκουντάνη, μια αληθινή πατριώτισσα, που δούλεψε σκληρά στην Αυστραλία, προσέφερε τη δωρεά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, εμφορούμενη από γνήσια συναισθήματα προσφοράς.

Με αυτή την κίνηση, οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων Δήμων πλέον δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες έως τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη αυτή προσφορά της κ. Γκουντάνη και για τα όσα έχει αυτή προσφέρει στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ήταν παρών, αναφέρθηκε στη σπουδαία προσφορά της κ. Γκουντάνη, η οποία «πρόσφερε στο Σύστημα Υγείας, που δοκιμάζεται» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου να ενισχυθεί σταδιακά το ΕΣΥ, αλλά και η δημόσια περίθαλψη.

Η προσφορά αυτή είναι από το υστέρημα μιας οικογένειας η οποία προχώρησε σε αυτή τη δωρεά από τον μόχθο αυτής της ζωής

Έπειτα, ο κ. Παυλής, δήμαρχος Τρίπολης, στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στον υπουργό τον κάλεσε να στηρίξει το Παναρκαδικό, αλλά και να αποδώσει τα μέγιστα στη δωρήτρια, η οποία, όπως ανέφερε, δεν έχει βιβλιάριο Υγείας και είναι ανασφάλιστη, πράγμα απαράδεκτο, όπως υπογράμμισε.

Η κ. Γκουντάνη, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη δωρεά της, την οποία χαρίζει, όπως είπε, σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Η μεγάλη αυτή δωρήτρια του Παναρκαδικού δίνει μαθήματα αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, στους οποίους η αγάπη για τον πλησίον συχνά εκλείπει.

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, κατά τη διάρκεια της βράβευσης της, για τη μεγάλη δωρεά που έκανε, ώστε να δημιουργηθεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, για την τιμή που μου κάνετε. Η δική μου βράβευση είναι ο σεβασμός στο πρόσωπό μου και οι δωρεές μου να έχουν αντίκρισμα, για να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρω» είπε με συγκίνηση η ίδια, όταν ανέβηκε στο βήμα..

Πάντως, κάποια στιγμή, πολύ λογικά και ανθρώπινα, η κ. Γκουντάνη, εξέφρασε το παράπονο ότι «η ταλαιπωρία μου βάστηξε τρία χρόνια» μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεά της…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 2 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 2 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 2 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.