E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεν έχετε επίπεδη κοιλιά; Φταίνε αυτές οι 6 συνήθειες

Δεν σχετίζονται με το φαγητό ή την άσκηση!

Δεν έχετε επίπεδη κοιλιά; Φταίνε αυτές οι 6 συνήθειες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γυμνάζεστε αρκετά και προσέχετε τη διατροφή σας, όμως δεν μπορείτε να διώξετε με τίποτα το λίπος που έχει συσσωρευτεί γύρω από τη μέση σας; Φαίνεται ότι είναι άλλοι οι παράγοντες που δεν σας αφήνουν να πραγματοποιήσετε την αλλαγή που θέλετε. Σε πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι ορισμένα στοιχεία του τρόπου ζωής των σύγχρονων ανθρώπων, επηρεάζουν το βάρος τους και δεν βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά αντίθετα οδηγούν στην πρόσθεση λίπους στην κοιλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε παρακάτω ποιες συνήθειες θα πρέπει να αλλάξετε αν θέλετε να αποκτήσετε το κορμί των ονείρων σας:
Αν ζείτε σε δρόμο με πολύ φασαρία: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Occupational & Environmental Medicine, διαπιστώθηκε ότι η συχνή έκθεση στον θόρυβο του δρόμου αυξάνει κατά 29% τις πιθανότητες για να έχετε φαρδιά μέση, ενώ σε άλλες μελέτες διαπιστώθηκε ότι παρόμοια φασαρία οδηγεί στην έκκριση κορτιζόλης, μια ορμόνη που σχετίζεται με τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Οπότε καλύψτε αυτούς τους ήχους με χαλαρωτική μουσική ή φορέστε ωτασπίδες.

Αν πίνετε light αναψυκτικά: Μπορεί να το κάνετε για να μειώσετε τις θερμίδες, στην πραγματικότητα όμως έχετε περισσότερες πιθανότητες για να δείτε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς να αυξάνεται όπως έδειξε έρευνα του Κέντρου Επιστημόνων Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, αφού οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που αυτά τα προϊόντα έχουν, δεν αφήνουν τον εγκέφαλο να αντιληφθεί την αίσθηση του κορεσμού, ενώ αυξάνουν και την επιθυμία για γλυκό, με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο.

Όταν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, αποκάλυψε ότι όσοι τρώνε αρκετά γαλακτοκομικά, τροφές δηλαδή πλούσιες σε ασβέστιο, έχουν πιο επίπεδο στομάχι και αυτό επειδή η εν λόγω ουσία καταστέλλει μια ορμόνη που συμβάλλει στην αποθήκευση λίπους. Προσπαθήστε λοιπόν καθημερινά να τρώτε τρεις μερίδες τροφίμων που είναι πλούσια σε ασβέστιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχετε πολλά στο μυαλό σας: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπράουν έδειξε ότι οι άνθρωποι που εστιάζουν τις σκέψεις τους πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, είχαν κατά μέσο όρο μισό κιλό λιγότερου λίπους στην κοιλιά, σε σχέση με εκείνους που σκέφτονται ταυτόχρονα πολλά προβλήματα μαζί. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί τα άτομα της πρώτης κατηγορίας βλέπουν πιο αντικειμενικά τα συναισθήματα τους και έχουν μεγαλύτερη πυγμή στο να ξεπερνούν τις παρορμήσεις τους, όπως π.χ. να αντιστέκονται σε ένα ποτό μετά τη δουλειά, για να μην χάσουν το γυμναστήριο.

Αν στριφογυρίζετε στον ύπνο σας: Επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά έχουν περισσότερο λίπος. Το άγχος μέσα στον ύπνο για το αν θα προλάβετε να ξυπνήσετε εγκαίρως, οδηγεί στην αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης.

Όταν μένετε μακριά από τον χώρο εργασίας σας: Έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα σχεδόν 4.300 εργαζομένων, απέδειξε ότι όσες περισσότερες είναι οι ώρες καθημερινής μετακίνησης για τη δουλειά, τόσο πιο φαρδιά είναι και η μέση. Ο λόγος είναι επειδή όσο περισσότερο κάνετε για να φτάσετε και να γυρίσετε από τη δουλειά σας, τόσο λιγότερος χρόνος σας μένει για να γυμναστείτε. Μπορείτε όμως να προσθέσετε λίγη δραστηριότητα σε αυτήν τη διαδρομή σας, όπως το περπάτημα ή να στέκεστε όρθιοι στα μέσα μεταφοράς.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 5 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 5 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 5 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 5 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.