E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Ο «δράκος» Κυριάκος Παπαχρόνης οδηγείται σε δίκη

Βίαζε και σκότωνε γυναίκες για εκδίκηση – Στις 15 Ιουνίου 1983

Σαν σήμερα: Ο «δράκος» Κυριάκος Παπαχρόνης οδηγείται σε δίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του επονομαζόμενου «δράκου της Δράμας» ξεκίνησε σε έναν οίκο ανοχής όταν ήταν 14 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη και στα 14 πήγε με μερικούς φίλους του σε έναν οίκο ανοχής. Εκεί μια πόpνη πρόσβαλλε τον ανδρισμό του, αποκαλώντας τον «ανίκανο». Από εκείνη την στιγμή και μετά, στο μυαλό του Κυριάκου Παπαχρόνη άρχισε να δημιουργείται ένα μίσος για το γυναικείο φύλο. Η ιδέα της εκδίκησης είχε μπει για τα καλά στον ήδη διαταραγμένο ψυχισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίαζε και σκότωνε για εκδίκηση

Η παράνομη και απεχθής δράση του ξεκλινησε όταν υπηρετούσε στην Δράμα ως έφεδρος αξιωματικός στην 19η μοίρα των ΛΟΚ. Το 1981, στις 5 Σεπτεμβρίου, καταγράφεται το πρώτο έγκλημα, όταν ο Παπαχρόνης βιάζει και σκοτώνει μια ιερόδουλη στην Δράμα. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αλλά ευτυχώς δεν κατάφερε να βιάσει και να σκοτώσει την Μ. Ποστιάδου. Το 1982 ενέτεινε την εγκληματική του δράση. Τρείς απόπειρες βιασμού και δολοφονίας και βέβαια, η άγρια δολοφονία της Αναστασίας Αλεξανδρίδου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα την βίασε επανειλημμένα.

Οι βομβιστικές επιθέσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η δράση του Παπαχρόνη δεν περιοριζόταν σε βιασμούς και δολοφονίες γυναικών. Κατηγορήθηκε επίσης και για πέντε βομβιστικές επιθέσεις. Τρείς σε τραπεζικά καταστήματα στην Ξάνθη και στην Καβάλα, μια στο ταχυδρομείο της Ξάνθης και άλλη μια στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας.

Στις πρώτες έρευνες συμμετείχε και ο ίδιος

Στην Βόρεια Ελλάδα είχε σημάνει συναγερμός. Όλοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον ενός άγνωστου βιαστή-δολοφόνου-εμπρηστή. Όμως στις πρώτες έρευνες συμμετείχε και ο ίδιος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με μαρτυρίες των γυναικών που αποπειράθηκε να βιάσει, ο δράστης φορούσε στρατιωτική στολή όταν διέπραττε τα έγκληματά του. Οπότε η αστυνομία είχε φτάσει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης υπηρετούσε στα γύρω στρατόπεδα. Έγιναν λοιπόν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα. Όταν έγινε έλεγχος στο στρατόπεδο του Παπαχρόνη, ο ίδιος τέθηκε επικεφαλής της ομάδας έρευνας, που είχε ως σκοπό να εντοπίσει τον «δράκο».

Όμως δυο αξιωματικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν πληροφορίες και τελικά ο Παπαχρόνης συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περιγραφές που σόκαραν το πανελλήνιο

Οι περιγραφές του Παπαχρόνη για τα εγκλήματά του ήταν σοκαριστικές. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφτανα στο μεγαλείο. Την χτυπούσα, τελείωνε...». Τον ερέθιζε ο ήχος των τακουνιών. Όπως είχε αποκαλύψει, όταν άκουγε τακούνια σταματούσε το μυαλό του. Αίσθηση είχε προκαλέσει και η κουβέντα που είπε σε μια δημοσιογράφο: «εσένα σ’ αγαπάω γιατί έχεις ψηλά τακούνια».

Η δίκη

Η δίκη του «δράκου» της Δράμας ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου του 1983. Αρχικά ο Κυριάκος Παπαχρόνης είχε αρνηθεί τα πάντα, αλλά κάποια στιγμή λύγισε και τα παραδέχτηκε όλα. Αρχικά καταδικάστηκε σε δις εις θάνατον και 23 χρόνια φυλακής. Όμως αργότερα η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια. Το Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για τις βομβιστικές επιθέσεις σε 15ετη κάθειρξη και 20χρονη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Τελικά η φυλάκισή του κράτησε 21 χρόνια και έξι μήνες. Το 2004 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Λέγεται πως τα πρώτα του λόγια μόλις άκουσε την ποινή του ήταν: «Ευχαριστώ! Τι βάζετε τέτοιες ποινές; Τόσα χρόνια θα ζήσουμε; Στείλτε με στο απόσπασμα γιατί αν βγω έξω, πάλι τα ίδια θα κάνω».

Η φυλακή

Στην φυλακή ο Κυριάκος Παπαχρόνης λάμβανε γράμματα από θαυμάστριες. Τα εpωτικά γράμματα θαυμασμού που του απευθύνονταν, προσπάθησαν να εξηγηθούν από ψυχολόγους. Η διάγνωσή τους έκανε λόγο για εμμονή, για το μίσος που αισθάνεται μια γυναίκα για το ίδιο της το φύλο, το οποίο τις οδηγούσε να έχουν αισθάνονται έλξη για έναν άνδρα που βίαζε και σκότωνε.

Ο Παπαχρόνης συμμετείχε σε πολλές ομάδες επανένταξης. Τα πρώτα χρόνια δημιούργησε αρκετά προβλήματα, αλλά αργότερα αφοσιώθηκε στο διάβασμα και στον θεό, συμμετέχοντας ενεργά στις ομάδες δεύτερης ευκαιρίας.

Η αποφυλάκιση

Η έλξη πάντως που δημιουργούσε στις γυναίκες συνεχίστηκε, ακόμα και μετά την αποφυλάκισή του. Σχεδόν αμέσως μόλις αποφυλακίστηκε, αρραβωνιάστηκε την Λίνα Τόλιου, η οποία δηλώνει τρελά εpωτευμένη μαζί του.

Σήμερα σε ηλικία 56 ετών, ζει στην επαρχία μαζί με την αρραβωνιαστικιά του.

Πως είναι σήμερα ο Κυριάκος Παπαχρόνης

Απόσπασμα από το επεισόδιο της σειράς «10η εντολή» που βασίστηκε στην ιστορία του Κυριάκου Παπαχρόνη

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.