E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προπηλακισμοί χρυσαυγιτών δημοτικό σχολείο στο Πέραμα όπου θα πάνε προσφυγόπουλα

Παρουσία του βουλευτή Γιάννη Λαγού

Προπηλακισμοί χρυσαυγιτών δημοτικό σχολείο στο Πέραμα όπου θα πάνε προσφυγόπουλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/1/2017 | 17:18

Ένταση προκλήθηκε την Τρίτη στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος ύστερα από προπηλακισμούς που έκανε σε βάρος εκπαιδευτικών, σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα χρυσαυγιτών στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη αρμοδίων φορέων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του Δήμου Περάματος, του υπουργείου Παιδείας κ.ά., με στόχο να συζητηθεί το θέμα της εκπαίδευσης 25 προσφυγόπουλων που διαμένουν προσωρινά στον καταυλισμό στο Σχιστό.

Έξω από το σχολείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 χρυσαυγίτες μαζί με τον Ι. Λαγό (αποφυλακίστηκε μεταξύ άλλων με τον περιοριστικό όρο να μη συμμετέχει σε δημόσιες συναθροίσεις) σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στον ίδιο χώρο βρισκόταν και μια ομάδα γονέων που επίσης ζητούσαν να μην πάνε τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στη συνέχεια οι γονείς που ήταν έξω από το σχολείο ζήτησαν να μπουν στον χώρο όπου γινόταν η σύσκεψη για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Τότε μαζί τους εισέβαλαν στο προαύλιο και οι χρυσαυγίτες με τον Ι. Λαγό προπηλακίζοντας -σύμφωνα με καταγγελίες- δύο δασκάλους και προκαλώντας επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίσθηση προκαλεί και η καταγγελία αυτοπτών μαρτύρων ότι έξω από το σχολείο ήταν παρών ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ο οποίος δεν απέτρεψε την είσοδο των χρυσαυγιτών στον χώρο του σχολείου.

Η σύσκεψη τελικά ολοκληρώθηκε και αποφασίστηκε τις προσεχείς ημέρες να συμμετέχουν τα παιδιά των προσφύγων στα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Η ομάδα των χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή εμφάνιση των χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας -που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας- να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων θα τηρηθεί αταλάντευτα. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για τον λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε νεκρός υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Σήμερα

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφέρει πως διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του

Ηράκλειο: Νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια 19χρονο και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο

Σήμερα

Eίχαν δώσει ραντεβού όλοι για να λύσουν τις διαφορές τους

Λούκα Βιλντόζα: Διέρρηξαν το σπίτι του στην Κηφισιά

Σήμερα

Οι δράστες άρπαξαν λεφτά και ένα πανάκριβο Rolex

Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού κατέγραψε καρέ‑καρέ την αρπαγή γυναίκας

Σήμερα

Ανατριχιαστικό βίντεο - «Παρακαλώ βοηθήστε με» ούρλιαζε η γυναίκα λίγο πριν απαχθεί

Πως έφτασαν Pfizer και Moderna στα δικαστήρια

Σήμερα

Μάχη δισεκατομμυρίων

Ο πολιτικός φορέας Κόσμος ζητά την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Χτες

Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης για το κλίμα της Ευρώπης το 2023

Η Αφρικάνική σκόνη έστειλε πολύ κόσμο στα Επείγοντα: Οι οδηγίες των πνευμονολόγων

Χτες

Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ποια τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Χτες

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Αφρικανική σκόνη: «Πορτοκαλί» ουρανός και στην Αττική

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.