E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ στον ΔΟΛ: Ένα βήμα πριν το κλείσιμο την Δευτέρα ‑ Τέλος για «Tα Νέα» και το «Βήμα»

Πληροφορίες πως ο Ψυχάρης θα κάνει την αναγγελία του κλεισίματος με κείμενο στο «Βήμα» αυτής της Κυριακής

Σοκ στον ΔΟΛ: Ένα βήμα πριν το κλείσιμο την Δευτέρα ‑ Τέλος για «Tα Νέα» και το «Βήμα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Πιμπλής και ο Διευθυντής του Βήματος της Κυριακής Αντώνης Καρακούσης, έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες απέρριψαν την πρόταση του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, για την εξαγορά του Οργανισμού, αφού δεν ήταν δυνατό να αποδεχθούν κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή φέρνει όπως είπε ο Σταύρος Ψυχάρης, το κλείσιμο από τη Δευτέρα όλων των μέσων του ΔΟΛ, δηλαδή, της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Βήμα της Κυριακής», τη διακοπή της λειτουργιάς όλων των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ΔΟΛ και του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm.

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΤΙΚΑ αναφέρουν πως η αναγγελία του κλεισίματος του ΔΟΛ αναμένεται να γίνει με κείμενο που θα δημοσιευθεί στο "Βήμα" αυτής της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες προς τις διοικήσεις των Τραπεζών, οι τραπεζίτες επέδειξαν στάση αδιαλλαξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, το απόγευμα ήρθε η χαριστική βολή, με τις τράπεζες να στέλνουν μήνυμα, πως δεν πρόκειται να παραβούν το γράμμα του νόμου «για κανένα Σαββίδη». Η τελευταία τράπεζα που ευθυγραμμίστηκε με τη στάση των υπολοίπων ήταν η Εθνική.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί και μισθούς ο Σταύρος Ψυχάρης, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ομηρία του, με το λουκέτο στον ιστορικό Οργανισμό, όλα τα Μέσα του οποίου μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς όμως να είναι πια σε λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Καρακούσης έκανε μία τελευταία προσπάθεια για να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα 6 μηνών στους εργαζομένους, αλλά αυτή έπεσε στο κενό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στους εργαζόμενους, πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση με στόχο να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το κείμενο που δημοσίευσε στο Facebook ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός από το ΒΗΜΑ:  

«Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια...Τέτοιες ημέρες, το 1998, πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Ένα επαρχιωτόπουλο, από την Άρτα, έμπαινα στο μεγάλο και ιστορικό συγκρότημα σε μικρή ηλικία. «Εάν αξίζεις θα μείνεις...» μου είπαν. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι μετά από λίγα χρόνια θα ήμουν στο Βήμα και θα κάλυπτα πολιτικό ρεπορτάζ. Από τότε, δεν έλειψα ποτέ από το Βήμα, ούτε και άρρωστος: κυριακάτικο Βήμα, ημερήσιο, σάιτ και τα τελευταία επτά χρόνια και καθημερινά στο ραδιόφωνο. Πάντα στις επάλξεις του αγώνα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όρθιος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου. Αντισταθήκαμε στις σειρήνες...Δεν πουλήσαμε, όσο και εάν δεν το πιστεύουν κάποιοι, τις αρχές μας, αν και κάναμε αρκετά λάθη. Περάσαμε πολλά, μας δόθηκαν ευκαιρίες από πολλούς. Θα αναφερθώ αναλυτικά σε εκτενές κείμενό μου, σε λίγες ημέρες.   Μείναμε όρθιοι έως το τέλος, όπως επέβαλλε η ηθική μας, τα πιστεύω μας, τα βιώματά μας. Σταθήκαμε όρθιοι κατά τα προστάγματα της συνείδησής μας.  

Έχουμε να πούμε και να γράψουμε πολλά το επόμενο διάστημα για όσα έγιναν. Προσωπικά δεν έπαιξα παιχνίδια. Θεωρώ, προσωπικά, ότι τίμησα την εμπιστοσύνη όσων με στήριξαν, στους οποίους θα αναφερθώ ονομαστικά εντός των ημερών. Το επάγγελμα μου έδωσε πολλά και μου άνοιξε τους ορίζοντες. Μου εμπιστεύτηκαν θέση κοινοβουλευτικού συντάκτη στα 25,5 έτη και μετά βρέθηκα να καλύπτω κυβέρνηση και ΝΔ, την οποία και καλύπτω από τον Απρίλιο του 2004 συνεχόμενα.  

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ΔΟΛ, νομίζω ότι αξίζει η ειδική αναφορά σε κάποια πρόσωπα. Στη ζωή μου έχω μάθει να παλεύω έως το τέλος, χωρίς μοιρολόγια και κλάματα. Και εάν χύθηκε και ένα δάκρυ και με πνίγει η οργή, είναι για τα 18 χρόνια στο ΔΟΛ. Συνεχίζω όρθιος και αγέρωχος, όπως ξέρω να κάνω...Καλή δύναμη σε όλους μας, ότι και εάν κάνει ο καθένας και η καθεμιά από τη Δευτέρα!» 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταμάτης Γονίδης – Ζαφείρης Μελάς: Το καυτό φιλί στο στόμα και η αντίδραση του τραγουδιστή

Σήμερα

Οι δύο ερμηνευτές συναντήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης

Κωνσταντίνος Βασάλος και Δημήτρης Αλεξάνδρου έλυσαν on air το beef που είχαν μεταξύ τους

Σήμερα

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λύνει το beef με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και μιλάει για τη Dua Lipa

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Ατύxημα στον δρόμο ‑ «Προσγειώθηκε η μπάρα στο κεφάλι μου, έχω πρηστεί»

Σήμερα

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε το ατύxημα που έπαθε, όταν μία μπάρα «προσγειώθηκε» επάνω της!

Μόνικα Μπελούτσι: «Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο»

Σήμερα

«Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ», επισήμανε η ηθοποιός

Ανησυχία για την Μαρίνα Σάττι: Η ξαφνική αδιαθεσία της στο πάρτι για τη Eurovision

Σήμερα

Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε το «Ζάρι» ζωντανά, με τους φαν να την αποθεώνουν

Χαλασμός on air ‑ Δανάη Μπάρκα για Δημήτρη Παπανώτα

Σήμερα

«Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»

Δημήτρης Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, καλή χώνεψη»

Σήμερα

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε δημόσια

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Έλλη Στάη: «Έπαθα σοκ με την ηλικία της»

Σήμερα

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολιάσε την τελευταία συνέντευξη της Έλλης Στάη

Χριστίνα Μπόμπα: Φωτογραφήθηκε χωρίς μαγιό σε παραλία

Σήμερα

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Το 90s ζευγάρι που ήταν μαζί 7 χρόνια και η σχέση τους έληξε άδοξα λόγω ενός εθισμού

Σήμερα

Ήταν και οι δυο στα πιο όμορφα χρόνια τους, η καριέρα τους άνθιζε

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.