E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΣΙΝΕΜΑ
Spooky Weekend: Θρίλερ, εγκλήματα, ιστορίες τρόμου και όλα όσα φοβάσαι

7 συναρπαστικές ταινίες με εγκλήματα που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα

Αν σε εξιτάρουν οι αληθινές ιστορίες στο σινεμά, τότε πρέπει να τις προσθέσεις στη λίστα σου

7 συναρπαστικές ταινίες με εγκλήματα που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Για να αποδωθεί εν μέρη ή εξ' ολοκλήρου μια αληθινή ιστορία στο σινεμά, απαιτείται ένας οραματιστής, προοδευτικός και τελειομανής σκηνοθέτης. Αυτός θα καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες ερμηνείες από τους ηθοποιούς, που έχουν πάντα ψηλά τον πήχη όταν πρόκειται να ερμηνεύσουν υπαρκτά πρόσωπα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παρακάτω ταινίες οφείλουν την - καλλιτεχνική κι εμπορική - επιτυχία τους σε τέτοιου είδους προσωπικότητες και λαμπρούς επαγγελματίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ5 κορεάτικα θρίλερ που θα σε κρατήσουν ξύπνιο στην καραντίνα 13/11/2020

Αν σε εξιτάρουν οι ταινίες που είναι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες - και εγκλήματα στην προκειμένη περίπτωση - τότε δεν έχεις από το να προσθέσεις στην λίστα σου όσες από τις παρακάτω δεν έχεις παρακολουθήσει.

Goodfellas

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν αυτή δεν είναι η καλύτερη ταινία του Martin Scorsese, τότε είναι τουλάχιστον ένας εξαιρετικά περιεκτικός συνδυασμός στοιχείων που ο διάσημος σκηνοθέτης δούλευε για χρόνια στις μέχρι τότε ταινίες του. Δε μπορώ να φανταστώ καλύτερο καστ (Robert DeNiro, Joe Pesci, Ray Liotta), όλα στην ταινία λειτουργούν άψογα, με την ιστορία του διαβόητου κακοποιού Henry Hill να μεταφέρεται με αριστοτεχνικό ρεαλισμό στη μεγάλη οθόνη από τον Martin Scorsese που αφήνει την ισορία να κυλήσει σα νερό. 

All The President’s Men

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 17 Ιουνίου του 1972, πέντε διαρρήκτες εισέβαλαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος. Ανάμεσα τους ήταν ένας πρώην πράκτορας της CIA καθώς κι ένας υπάλληλος ασφαλείας του κόμματος των Ρεπουμπλικανών. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε μόλις ξεσπάσει. ίσως, ο ορισμός του πολιτικού θρίλερ, σε σκηνοθεσία Alan J. Pakula με πρωταγωνιστές τους Robert Redford και Dustin Hoffman στους ρόλους των δημοσιογράφων που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και από τους δυο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ3 ταινίες σπλάτερ αν επιλέξεις να δεις κάτι τρομακτικό αυτό το Σαββατοκύριακο 2/11/2017

Casino

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μια δεύτερη ταινία στη λίστα από τον Martin Scorsese, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο χαρισματικούς σκηνοθέτες που μπορούν να μεταφέρουν με επιτυχία μια αληθινή ιστορία εγκλημάτων στη μεγάλη οθόνη. Ακόμη ένα αριστούργημα που όμως ζει στην σκιά του Goodfellas. Πρόκειται για την ιστορία των Frank “Lefty” Rosenthal και Anthony “The Ant” Spilotro και το πώς η μαφία του Σικάγο κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο του τζόγου στο Las Vegas. 

Spotlight

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας αφορά την διερεύνηση της υπόθεσης κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της τοπικής αρχιεπισκοπής. Ένα σκάνδαλο που συνγκαλύφθηκε από την Καθολική Εκκλησία ήρθε στο φως από μια ομάδα αφοσιωμένων δημοσιογράφων. Το γεγονός ότι απέσπασε Όσκαρ Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας, μιλάει από μόνο του για το πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Mark Ruffalo, RachelMcAdams απέσπασαν υποψηφιότητα για Όσκαρ, καταπληκτικός και ο Michael Keaton.

The Insider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ7 ταινίες που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο 11/11/2017

Η καλύτερη ταινία του 1999 που δεν κέρδισε κανένα Όσκαρ. Πρόκειται για την ιστορία του τηλεοπτικού παραγωγού Lowell Bergman, ο οποίος έπεισε το 1996 έναν πρώην υπάλληλο μεγάλης καπνοβιομηχανίας να κάνει σημαντικές αποκαλύψεις, παραβιάζοντας έτσι το σύμφωνο εχεμύθειας με τους πρώην εργοδότες του. Ρεσιτάλ ερμηνειών από Russell Crowe και Al Pacino, μοναδική σκηνοθεσία από τον Michael Man σε μια ταινία που θα μπορούσε να εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο. 

The Hurricane

Η ιστορία του Rubin “Hurricane” Carter που έγινε τραγούδι από τον Bob Dylan το 1976, κατάφερε να μεταφερθεί σε ταινία το 1999. Ο πυγμάχος με το ψευδώνυμο “Τυφώνας” καταδικάστηκε το 1966 για έναν τριπλό φόνο που δεν διέπραξε, με τρεις Καναδούς ακτιβιστές να μάχονται για την αθωώτητα του.  

Zodiac

Επίσημα, κατηγορήθηκε ότι διέπραξε 6 φόνους, αλλά ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν υπεύθυνος για 37. Τα στοιχεία που βρέθηκαν από την αστυνομία τον συνδέουν με 50 φόνους. Δεν τον συνέλαβαν ποτέ. Αυτός ήταν ο Zodiac. Ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες των τελευταίων τριάντα ετών, τελειομανής, με όραμα, ένας αληθινά σπουδαίος δημιουργός, ο David Fincher παρέδωσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θρίλερ για τον διαβόητο κακοποιό που δεν πιάστηκε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Σινεμά Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Σινεμά Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;»: Επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Με τη μορφή δύο ταινιών

Αυτή η 70s ταινία τρόμου άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου

Σινεμά Πριν 1 εβδομάδα

Αξίζει να τη δεις

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.