E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΣΟΚ: Ο διάσημος παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του!

Στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής

ΣΟΚ: Ο διάσημος παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι νεκρή από πυροβολισμό βρέθηκε η σύντροφος του 26χρονου παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το πρωί της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το 29χρονο μοντέλο από τη Νότια Αφρική, Ρέεβα Στέενκαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο παραολυμπιονίκης, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ακούγοντας θόρυβο στο σπίτι θεώρησε πως κάποιος διαρρήκτης είχε εισβάλει και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τη σύντροφό του.

Το μοντέλο πέθανε στο σπίτι λίγη ώρα αφότου δέχτηκε το χτύπημα. Όπως γράφεται, η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, στο στήθος και στα χέρια, ενώ ο Πιστόριους συνελήφθη και εντός της ημέρας θα εμφανιστεί ενώπιον ανακριτή για την υπόθεση. Στο σπίτι του ανάπηρου αθλητή που συγκλόνισε τον κόσμο στο δρόμο των 100 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών. Οι δυο τους φαίνεται πως ήταν μαζί από τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, η άτυχη Ρέεβα είχε πάει στο σπίτι του αγαπημένου της, ένα μεγάλο αγρόκτημα βoρειοανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ, για να του κάνει έκπληξη και να γιορτάσουν μαζί τον ¶γιο Βαλεντίνο. Ωστόσο, η έκπληξη κατέληξε σε τραγωδία.

Μόλις χθες η Ρέεβα Στέενκαμπ, πρώην μοντέλο του περιοδικού FHM, δήλωνε ενθουσιασμένη με τον ερχομό της ημέρας των ερωτευμένων. Η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έγραψε: "Ποια είναι τα πλάνα σας για την αγάπη σας αύριο;"...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας σε έναν follower της, αργότερα πρόσθεσε: «Αυτό ακούγεται καταπληκτικό! Πω πω γι' αυτόν ακριβώς το λόγο γίνονται όλα! Θα έπρεπε να είναι μια ημέρα αγάπης για όλους :) μακάρι να είναι ευλογημένη!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 29xρονο μοντέλο, πτυχιούχος της Νομικής από το Πορτ Ελίζαμπεθ και ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στην πατρίδα της, μόλις μια εβδομάδα πριν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times της Νότιας Αφρικής περιέγραψε τον φίλο της ως εξής: «Ένας άψογος άνθρωπος, που πάντα λειτουργεί με την καρδιά».

Ποιος είναι ο Όσκαρ Πιστόριους
Ο Όσκαρ Λέοναρντ Καρλ Πιστόριους γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1986. Είναι Νοτιοαφρικανός δρομέας, γνωστός και ως «Blade Runner», αλλά και ως «ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ηλικία των έντεκα μηνών ακρωτηριάστηκε και στα δυο πόδια, κάτω από τα γόνατα, διότι εκ γενετής του έλειπε η περόνη. Γεγονός ωστόσο, που δεν λειτούργησε αποτρεπτικά και δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Αν και έπαιζε σε ομάδες ράγκμπι και ασχολήθηκε και με άλλα αθλήματα, τον κέρδισε ο στίβος.

Το 2004, σε ηλικία 18 μόλις ετών, είχε την πρώτη του διάκριση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας. Τότε πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα εκατό μέτρα και το χρυσό στα διακόσια. Στην επόμενη Παραολυμπιάδα, στο Πεκίνο, κατέκτησε το χρυσό και στα τρία αγωνίσματα που έλαβε μέρος (100 μ, 200 μ, 400μ).

Αν και η IAAF, αλλά και κάποιοι αθλητές πίστευαν πως τα τεχνητά μέλη που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους του έδιναν ένα πλεονέκτημα απέναντι στους αρτιμελείς αθλητές, έπειτα από πολλή προσπάθεια ο Όσκαρ κατόρθωσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, καθώς πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4x400 μ. Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 200 μ. και αγωνίστηκε στον τελικό της σκυταλοδρομίας με τη Νότια Αφρική.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Πιστόριους σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά των 200μ της κατηγορίας Τ44. Στον τελικό, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Βραζιλιάνο ¶λαν Ολιβέιρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βούλα: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή

Σήμερα

Βαριά τραυματισμένος ο οδηγός

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Σήμερα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων

Ο Μακρόν επιμένει: «Δεν πρέπει να αποκλείουμε χερσαία επέμβαση της Δύσης στην Ουκρανία»

Σήμερα

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο διότι ο στόχος μας είναι να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει», ανέφερε ξανά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο

Σήμερα

Στην πιο μεγάλη της μάχη, η Πέννυ θα νικήσει

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 14χρονη

Σήμερα

Η 15χρονη πλησίασε το θύμα και υπό την απειλή μαχαιριού της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο

ΗΠΑ: Ξυλοδαρμός μεταξύ μαμάδων στην Disneyland – Τα παιδιά τις έβλεπαν σαστισμένα

Σήμερα

Η Disneyland είναι ένα χαρούμενο μέρος όπου γονείς και παιδιά περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, όμως όχι πάντα!

Κιλκίς: 51χρονος επιτέθηκε με τσεκούρια σε αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακή βiα

Σήμερα

Απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βiα, απείθεια, οπλοφορία και οπλοχρησία οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Πώς θα επηρεάσει την Κυριακή του Πάσχα

Σήμερα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες

Αγριο έγκλημα στη Βόρεια Ήπειρο: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό στη Δρόπολη

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί είναι ο 84χρονος Κώστας Ιλία και η 88χρονη σύζυγός του, Κλεονίκη

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Σήμερα

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής βγαίνει από τη φυλακή με βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελιοδικών Λαμίας

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.