E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Νέο κυβερνητικό σχήμα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/1/2015 | 00:00

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ντύνεται casual, βγάζει selfies, μιλάει την αργκό και προτιμά να χρησιμοποιεί τον ενικό με όλους τους συνομιλητές του. Αυθόρμητος, χαμογελαστός, χωρίς ready-made πολιτικό λόγο. Βγαίνει στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και δύσκολα θα τον συναντήσεις σε κοσμικά στέκια των βορείων προαστίων.

Μεγαλωμένος στη Νέα Σμύρνη, αλλά κάτοικος Εξαρχείων εδώ και χρόνια, δεν έχει αυτοκίνητο και του αρέσει να περπατά στην πόλη από το Μετς έως την Ακαδημία Πλάτωνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, ενώ ο φίλος και συνοδοιπόρος του από την εποχή των καταλήψεων και της Γένοβας, Αλέξης Τσίπρας, τον επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας το 2014 – προφανώς αναπολώντας το δικό του παρελθόν επί Αλαβάνου το 2006.

Ο 35χρονος οικονομολόγος με καταγωγή από τη Νίσυρο –από το ίδιο χωριό με τον κ. Καμμένο– ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του New School της Νέας Υόρκης. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της ΚΟ του κόμματος, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά και του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πολιτική του δραστηριότητα ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια, το 1999, ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, ακολουθώντας στη συνέχεια ανοδική πορεία στο κομματικό στερέωμα. Διετέλεσε μέλος της γραμματείας της Νεολαίας και γραμματέας του Συνασπισμού Νέας Σμύρνης. Η συμμετοχή που είχε στην εκπόνηση οικονομικών μελετών ήταν αυτή που βοήθησε το νεαρό οικονομολόγο να εξελιχθεί γρήγορα μέσα στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνει με άνεση συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα, μιλώντας για τα οικονομικά και τις θέσεις του κόμματος.

Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών και κατετάγη στην 33η θέση, συγκεντρώνοντας 5.122 σταυρούς. Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ο κ. Σακελλαρίδης δεν εξελέγη βουλευτής γιατί την ίδια περίοδο είχε επιφορτιστεί όλα τα οικονομικά θέματα του γραφείου του κ. Τσίπρα, αδυνατώντας να συμμετέχει στη μάχη της σταυροδοσίας. Παρ' όλα αυτά, ο νέος πρωθυπουργός δεν τον αδίκησε, δίνοντάς του την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ο 35χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έλαβε το χρίσμα της Κουμουνδούρου, ακολουθώντας ουσιαστικά τα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός ως υποψήφιος δήμαρχος πριν από εννέα χρόνια, ως επιλογή τότε του κ. Αλαβάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνδυασμός του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «Ανοιχτή Πόλη» έλαβε ποσοστό 48,6% κι έχασε οριακά από εκείνον του εν ενεργεία δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Στην προεκλογική του εκστρατεία τον στήριξαν άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, δίνοντας το παρών σε όλες σχεδόν τις συγκεντρώσεις του, με αποκορύφωμα την τελευταία προεκλογική συνάντηση στον πολυχώρο Six Dogs.

Εκεί παρευρέθησαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Ρήγας Αξελός, ¶ννα Βαγενά, Λαέρτης Βασιλείου, Αγγελική Λάμπρη, ¶ννα Κουρή, Σπύρος Μπιμπίλας και από τον χώρο της μουσικής οι Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Μελίνα Κανά.

Ο ίδιος, με τη χαριτωμένη πολιτική αθωότητα του πρωτάρη, τους χαιρέτησε όλους διά χειραψίας, ενώ υπέκυψε και στις απαιτητικές επιθυμίες του γυναικείου φύλου για αναμνηστικές selfie φωτογραφίες, ακολουθώντας την τάση της παρανοϊκής μόδας που έχει τρελάνει το διαδίκτυο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα αφέθηκε ελεύθερος

Πριν 10 ώρες

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισραήλ απαιτώντας συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους

Πριν 10 ώρες

Αδελφός ομήρου είπε πως αν υπάρξει επίθεση στη Ράφα, θα πρόκειται για «θανατική ποινή» για τους ομήρους

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα! Της έριξαν τον Μπότη στο κεφάλι και πήγε στο νοσοκομείο

Χτες

Το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρηψη των Μπότηδων

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Χτες

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης

Εγκεφαλικό επεισόδιο για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο

Χτες

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην Πάρο

Τραγωδία για τον Βλάντο Τζούροβιτς: Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό

Χτες

Ο 75χρονος προπονητής μπάσκετ έγινε γνωστός στην Ελλάδα με τη δουλειά του σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Αρη

Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορώ να τρέξω, δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω..»

Χτες

Ο Ντοκ Ρίβερς μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό από τους Πέισερς

Αστατος καιρός: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Χτες

Σε ποιες περιοχές και πότε αναμένονται βροχές

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.