E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο συγκυβερνήτης είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της συντριβής, αλλά την έσκισε

Πιο τραγικό δεν γίνεται

Ο συγκυβερνήτης είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της συντριβής, αλλά την έσκισε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/3/2015 | 14:51

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας, ο Andreas Lubitz λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνταν από γιατρό, ο οποίος μάλιστα του έγραφε άδειες. Ο Lubitz στη συνέχεια έσκιζε τα χαρτιά του γιατρού και δεν τα εμφάνιζε πουθενά. Την ημέρα της συντριβής ο γιατρός τού είχε γράψει αναρρωτική άδεια, αλλά εκείνος δεν εμφάνισε ποτέ το χαρτί στον εργοδότη του, αντίθετα, το έσκισε. Αυτά τα χαρτιά, που δίνουν νέα τραγική διάσταση στην υπόθεση, βρέθηκαν κατά την έρευνα στα δύο σπίτια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς. Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήταν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του».

Κατά την έρευνα, δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας, ούτε προέκυψαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του.

Η Γενική Εισαγγελία αναγγέλλει ότι η εξέταση των εγγράφων που έχουν βρεθεί θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση «SIC», που σημαίνει «ειδική τακτική ιατρική εξέταση».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση αυτή αφορούσε την ψυχική ή τη σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

«Έχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή SIC», δήλωσε στη Wall Street Journal ο Holger Kaspersky. «SIC σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι (ιατρική κατάσταση) αναφέρεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Andreas Lubitz χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο H. Kaspersky δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild, σύμφωνα με την οποία η ένδειξη SIC είναι πιθανό να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές ολοκλήρωσαν τις έρευνες στα δυο διαμερίσματα του συγκυβερνήτη Andreas Lubitz στο Ντίσελντορφ, αλλά και στο Μονταμπάουρ, μια μικρή πόλη κοντά στο Κόμπλεντς, όπου διαμένουν οι γονείς του. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν υπολογιστή, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, στις έρευνες βρέθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο 27χρονος ήταν ψυχικά άρρωστος, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί κάτι περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακατάλληλος για πτήση»

Για ψυχολογικά προβλήματα του Andreas Lubitz κάνει λόγο σήμερα σε εκτενές της ρεπορτάζ και η Bild. Επικαλούμενη πηγές της Lufthansa, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο συγκυβερνήτης υπέφερε πριν από έξι χρόνια από κατάθλιψη και έκτοτε είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Lubitz είχε περάσει ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ακολουθήσει επί ενάμιση χρόνο ψυχιατρική θεραπεία.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή τύπου χθες ο επικεφαλής της Lufthansa, Carsten Spohr, ο Lubitz είχε διακόψει την εκπαίδευσή του ως πιλότος για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια την επανέλαβε και την ολοκλήρωσε κανονικά, πριν αρχίσει να πετάει το 2013. Ο Spohr δεν αναφέρθηκε στους λόγους της διακοπής, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Bild, κατά το χρονικό διάστημα που ο Γερμανός συγκυβερνήτης είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε από κατάθλιψη. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, μάλιστα, στο Lufhansa Flight School στο Phoenix της Αριζόνα των ΗΠΑ, είχε κριθεί κατά διαστήματα «ακατάλληλος για πτήση».

Σε κατάθλιψη αποδίδουν τη διακοπή και κύκλοι της Lufthansa τους οποίους επικαλείται το Spiegel. Γιατροί της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας ωστόσο χαρακτήρισαν τον Lubitz αργότερα ως «fit to fly».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Σήμερα

Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Σήμερα

«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Σήμερα

Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Σήμερα

Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.