E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξέσπασμα Τσίπρα κατά των 32 ‑ Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Με non paper που διανεμήθηκε πριν από λίγο από το Μαξίμου

Ξέσπασμα Τσίπρα κατά των 32 ‑ Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2015 | 00:04

Για ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για βουλευτές που έθεσαν εαυτούς εκτός κυβερνητικού πλαισίου και ναρκοθέτησαν την κυβερνητική πορεία του κόμματος έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη σύσκεψη στελεχών κυβέρνησης και κόμματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, «οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται στο non paper που διανεμήθηκε από το Μαξίμου λίγα λεπτά μετά τις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας».

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν δύναται να επιτρέψει σε κανέναν, μετά τα όσα πέρασε έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσωπικά, δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανέναν, μετά τα όσα πέρασα έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών. Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων», φέρεται να τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τι αναφέρει το non paper του Μαξίμου:

Σύσκεψη στελεχών κυβέρνησης και κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μ. Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα που αντιμετωπίστηκε. Και τόνισε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατόπιν τούτων, ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε «Όχι». Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη. Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά, όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας.

Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα έξι μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών. Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οίκοι ανοχής: Ο νόμος στο Βέλγιο που προκαλεί αντιδράσεις

Πριν 8 ώρες

Αντιδράσεις από τις σεξεργάτριες

Θεσσαλονίκη: Παρίστανε υπάλληλο υπουργείου και ζητούσε «φακελάκι» για να μην γίνει έλεγχος

Χτες

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στα τέλη του προηγούμενου μήνα ύστερα από αστυνομική επιχείρηση

Τελικός Conference League: Πώς θα φτάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena – «Αγκάθι» οι επιστροφές εισιτηρίων

Χτες

Oι δυνάμεις της αστυνομίας που θα εμπλακούν θα θυμίζουν τα μέτρα της 17ης Νοεμβρίου

Νομική Αθηνών: Κινητοποιήσεις όπως στο «Columbia» επιχειρούσαν να στήσουν οι καταληψίες

Χτες

Συνελήφθησαν συνολικά 28 άτομα, 10 άνδρες και 18 γυναίκες, ανάμεσά τους 9 από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία που θα απελαθούν άμεσα

Αυτοί είναι οι πολιτιστικοί θησαυροί που θα κουκουλωθούν από τους Τούρκους στη Μονή Χώρας

Χτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για την τουρκική απόφαση

Αποκαλύφθηκε το τουρκικό σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού ‑ Δείτε το βίντεο

Χτες

Έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες από την άσκηση DENIZKURDU-II/2024 (ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ - 24)

Βραυρώνα: «Το μωρό είχε κακώσεις εν ζωή» ‑ Φίλη της μητέρας περιγράφει το λουτρό αίματος στο δωμάτιο

Χτες

Η νεκρoψία - νεκρoτομή αναμένεται να δώσει τις τελικές απαντήσεις, ενώ ανάλογα με τα ευρήματα δύναται να αλλάξει το κατηγορητήριο

Ρένια Κουβελιώτη: Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τη δημοσιογράφο του Alpha – Καταδίκη από ΕΣΗΕΑ

Χτες

Θύμα επiθεσης έπεσε η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

ΣτΕ: Συνταγματικό το νέο σύστημα επιλογής των διοικήσεων των ΑΕΙ

Χτες

Κατά συνέπεια απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή

Χτες

Φοιτητές είχαν καταλάβει το κτήριο τη Δευτέρα το βράδυ και είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.