ADVERTISEMENT

Γιατί χρειάζεται μια κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν σας

Δεν παχαίνει ομορφαίνει

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Γιατί χρειάζεται μια κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν σας
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Η δερματολόγος Francesca Fusco, σε δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό, μας προτείνει να βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη όταν λουζόμαστε, έτσι ώστε παράλληλα με το λούσιμο να κάνουμε και απολέπιση στο δέρμα του κεφαλιού μας.

ADVERTISEMENT

Όπως η απολέπιση είναι αναγκαία και κάνει καλό στο πρόσωπο μας, έτσι και για το δέρμα του κεφαλιού μας χρειάζεται να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, και έτσι θα έχουμε καθαρό δέρμα, θα αποφύγουμε ξηροδερμία και πιτυρίδα.

Η συχνότητα απολέπισης στο τριχωτό της κεφαλής ποικίλει. Όπως συμβαίνει και με το πρόσωπό η πάρα πολύ απολέπιση μπορεί να έχει αντίθετα αποτέλεσματα, και να δημιουργήσει ανισορροπία στα φυσικά έλαια του κεφαλιού μας. Σε κανονικά μαλλιά είναι καλό να το κάνουμε κάθε 3-5 φορές.

Έχει παρατηρηθεί ότι έχει θετική επίδραση και στην ανάπτυξη νέων θυλάκων των τριχών. Η απολέπιση προκαλεί καλύτερη αιμάτωση στη περιοχή με αποτέλεσμα να δυναμώνουν και οι θύλακες.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Συμβουλές για υγεία, διατροφή, fitness και ευεξία. Wellness trends και πρακτικές ιδέες για καλύτερη καθημερινότητα, στο e-radio.gr.

Ομορφιά, style, σχέσεις και celebs: ό,τι ξεχώρισε σήμερα το Pink.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο