E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σείστηκε το αμφιθέατρο όταν τετραπληγικός αριστούχος φοιτητής παρέλαβε το πτυχίο του

«Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είπε κατά την ορκωμοσία του ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς

Σείστηκε το αμφιθέατρο όταν τετραπληγικός αριστούχος φοιτητής παρέλαβε το πτυχίο του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/3/2018 | 19:14

Πολύ συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην απονομή των πτυχίων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοιτητές, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές, χειροκρότησαν επί ώρα όρθιοι τον Νείλο Ψαθά, αριστούχο φοιτητή που έλαβε το πτυχίο του την περασμένη Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 27χρονος Λαρισαίος κατάφερε να αποφοιτήσει παρά το γεγονός ότι πάσχει από γενετής τετραπληγία. Μάλιστα ο Νείλος βραβεύτηκε ως ο αριστούχος του τμήματός του. Ο 27χρονος έδωσε μαθήματα ζωής και ενέπνευσε σε όλους πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή.

Πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο, με τους φύλακες-αγγέλους του στο προσκέφαλό του, τη μητέρα του που του κρατούσε το μικρόφωνο και τον πατέρα του που του κρατούσε το χαρτί με τον όρκο, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο της αποφοίτησής ως ο αριστούχος του τμήματός του.

Το αμφιθέατρο σείστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα, τόσο όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο του, όσο και όταν ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκλονισμένοι γονείς φοιτητών έδιναν συγχαρητήρια ένας προς ένας στον αριστούχο απόφοιτο και την οικογένειά του με τη λήξη της τελετής ορκωμοσίας, όπως επίσης οι συμφοιτητές του και οι καθηγητές του που βίωσαν από κοντά τον αγώνα του 27χρονου.

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Μαγνησίας, ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τα διάρκεια των σπουδών του, ο Νείλος Ψαθάς εργαζόταν ταυτόχρονα είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής.

Μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται, και όπως ανέφερε θα συνεχίσει πάνω στο αντικείμενό του. Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής: «Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρούμενος ο πατέρας του, Ιωάννης Ψαθάς, δήλωσε υπερήφανος για τον αγωνιστή της ζωής γιο του. «Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Εμείς ως γονείς βοηθήσαμε όπου μπορούσαμε. Κυρίως όμως ο ίδιος βοήθησε τον εαυτό του», είπε ο κ. Ιωάννης Ψαθάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου ‑ Με 5 βουλευτές πλέον το κόμμα

Πριν 11 ώρες

Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου διατηρεί πλέον οριακή

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η αιτία θανάτου της ηθοποιού Κάθριν Ο’ Χάρα

Πριν 11 ώρες

Η πολυβραβευμένη Καναδή ηθοποιός, γνωστή και ως η μαμά του «Μόνος στο Σπίτι», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών

Ο Έλληνας που επιτέθηκε και σκότωσε τον Τούρκο ελεγκτή στη Γερμανία, είχε προκαλέσει κι άλλο επεισόδιο την ίδια ημέρα

Πριν 11 ώρες

Σύμφωνα με το Spiegel, πέντε ώρες πριν τη μοιραία επίθεση ο 26χρονος είχε κλωτσήσει μια πόρτα τρένου αλλά οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο επειδή δεν προκάλεσε φθορές

Παγώνη: «Περιμένουμε νέο κύμα γρίπης μέσα στις απόκριες ‑ Περισσότεροι θάνατοι φέτος από γρίπη»

Πριν 11 ώρες

Η Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αναμένεται νέο κύμα γρίπης ειδικά μέσα στην περίοδο των αποκριών

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για όσους νόσησαν ‑ Τα κύτταρα «ζόμπι» παραμένουν χρόνια μετά την ασθένεια

Πριν 11 ώρες

Ο βιομηχανικός μηχανικός Τζέραρντ Γουόνγκ εξήγησε πως τα θραύσματα αυτά στοχεύουν συγκεκριμένα είδη καμπυλότητας στις κυτταρικές μεμβράνες

«Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας στο ΑΠΘ ‑ Εκτός campus τα επεισόδια»: Η έκθεση της Πρυτανείας

Πριν 11 ώρες

Νέα ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/02)

«Τσουχτερά» τα σαρακοστιανά: Έως και 30% ακριβότερα από πέρυσι

Πριν 11 ώρες

Ακριβότερα πωλούνται τόσο τα θαλασσινά και τα σαρακοστιανά, όσο και η παραδοσιακή λαγάνα

Κατασκοπεία: Με κωδικό όνομα «Στίβεν» ο Κινέζος σύνδεσμος του σμήναρχου

Πριν 11 ώρες

Η συνεργασία των δύο φέρεται να ξεκίνησε το 2025

Αγριος καβγάς στο Χόρνετς ‑ Πίστονς με μπουνιές, σπρωξίματα και τέσσερις αποβολές

Πριν 11 ώρες

Πρωταγωνιστές οι Μούσα Ντιαμπατέ και Μάιλς Μπρίτζες από τους Χόρνετς που αντάλλαξαν χτυπήματα με τον Τζέιλεν Ντούρεν και τον Αϊζάια Στιούαρτ των Πίστονς

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Χτες

Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.