E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

«Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη»

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2018 | 08:29

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας θα είναι τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Για νέα σημαντική επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις - ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει στο Facebook ότι: «Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη για το πόσο χαμηλά θα φτάσουν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία και ακόμα μεγαλύτερο αν θα εμφανιστούν πρόσκαιρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δύσκολη η διάταξη της Τρίτης με τα βραδινά αποψινά στοιχεία να θέλουν τον παγερό βαρδάρη να εισέρχεται σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας δυναμικότερα και πιο παγερά απ'ότι έδειχναν τα πρωινά στοιχεία της Κυριακής αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αύριο Τρίτη χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις να επιλέξουν τις περιοχές που θα κυριαρχήσει ο Βαρδάρης πολύ πιθανόν μαζί με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της και μαζί με τα βόρεια-βορειοδυτικά προάστια της. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι, και έχει ξανασυμβεί, ότι στις περιοχές γύρω από τον βαρδάρη και σε λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση οι σχετικά θερμότερες αεριες μάζες οι οποίες αναμένεται να επικρατούν, θα αφήνουν μόνο βροχή να φτάνει στο έδαφος ακόμα και στις ορεινές περιοχές».

Η εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα
Για τον καιρό τα Χριστούγεννα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Όσον αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων γενικά φαίνεται να είναι μαλακός έως και ζεστός για την εποχή στις περισσότερες περιοχές με τοπικές μόνο βροχές.

Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων αν και μικρή υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιοδυτικοί οι οποίοι δεν αποκλείεται κυρίως στα πελάγη και τα βουνά να είναι αρκετά ενισχυμένοι. Αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα του καιρού (ακόμα υπάρχουν κάποιες μοντελικές διχογνωμίες) αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου προς και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/12 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Πύργος: Καταδικάστηκε και οδηγείται στη φυλακή για την κλοπή σε σουβλατζίδικο

Σήμερα

Ο Πύργος στο επίκεντρο για τη διάρρηξη σε σουβλατζίδικο

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Η Μαρία Καρυστιανού ξεσπά μετά τη συγκλονιστική ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο

Σήμερα

«Ζητάμε το αυτονόητο, να παραπεμφθούν σε δίκη οι υπεύθυνοι»

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.