E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γνωστή ηθοποιός: Ήρθα με τα πόδια στην Ελλάδα, ζούσα σε λάκκο για ένα μήνα

Η συγκλονιστική εμπειρία της δικής της προσφυγιάς

Γνωστή ηθοποιός: Ήρθα με τα πόδια στην Ελλάδα, ζούσα σε λάκκο για ένα μήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/3/2016 | 18:42

Έζησε τον Γολγοθά ως πρόσφυγας του πολέμου Αμπχαζίας-Γεωργίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση αλλά δεν το έβαλε κάτω. Η ηθοποιός Σοφία Αλεξανιάν, την οποία απολαμβάνουμε στην σειρά του Mega «Μάλιστα Σεφ» ως Ρωσίδα λαντζέρισσα, παραχώρησε μια ιδιαίτερα συγκινητική συνέντευξη στην Real News, με αφορμή το βιβλίο της «Ο Πόλεμος Δεν Τελειώνει Ποτέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως περιέγραψε, επέλεξε αυτόν τον τίτλο στο συγγραφικό της εγχείρημα γιατί: «αυτό μου έμαθαν όσα πέρασα για να καταφέρω να φτάσω στην Ελλάδα από το Σουχούμι της Αμπχαζίας όπου γεννήθηκα. Αυτό κατάλαβα όταν ζούσαμε, μια ολόκληρη οικογένεια, επί ένα μήνα, μέσα σε έναν τεράστιο λάκκο που είχε δημιουργηθεί από έκρηξη βόμβας, όταν τρέχαμε κυνηγημένοι από τους Γεωργιανούς στους αγρούς για να μη μας σφάξουνε, με μοναδικό μας όνειρο να φτάσουμε στην Ελλάδα…».

Πώς πήρε όμως την απόφαση με την οικογένειά της να έρθει στη χώρα μας; «Πήραμε την απόφαση να έρθουμε στην Ελλάδα το 1995, όταν ήρθαν στο χωριό μας, που ήταν γεμάτο από Έλληνες Πόντιους, οι Γεωργιανοί και απαίτησαν από όλους τους άντρες να τους ακολουθήσουν. Και δεν έκαναν μόνο… Έκλεψαν ό,τι βρήκαν στα σπίτια μας, βίασαν ανήλικα κορίτσια, βασάνισαν όλους όσοι αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν να τους ακολουθήσουν», παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουμε με τα πόδια να έρθουμε στην Ελλάδα! Η αδερφή μου, ο άντρας της, τα δύο τους παιδιά κι εγώ… Τρέχαμε μέσα στη νύχτα για να σωθούμε, μέχρι που κάποια στιγμή έπεσα τυχαία σε έναν τεράστιο λάκκο, βάθους περίπου τριών μέτρων. Αμέσως πήδηξαν και οι υπόλοιποι μέσα, καθώς κατάλαβαν ότι αυτή ήταν η σωτηρία μας, θα μας προσέφερε μια καλή κάλυψη από τους διώκτες μας».

H γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ο λάκκος αυτός έγινε σπίτι τους για περίπου ένα μήνα, ενώ τις νύχτες ο γαμπρός της έβγαινε κρυφά και έκλεβε από τους αγρούς ντομάτες για να τρώνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, δεν γνώριζα γρι ελληνικά. Ήμουν 14 ετών και η μόνη δουλειά που ήξερα να κάνω ήταν να δουλεύω στα χωράφια. Η μητέρα μου, το στήριγμά μου, είχε μείνει πίσω, εγκλωβισμένη στο σπίτι μας. Κατάλαβα ότι η μόνη λύση που είχα εκεί ήταν να κάνω αυτό που αναγκάστηκαν να κάνουν πολλά ανήλικα κορίτσια που βρέθηκαν στη θέση μου, δηλαδή, να παντρευτώ στα 14 μου, να κάνω παιδιά και να δουλεύω στα ζώα και στα χωράφια».

Η Σοφία Αλεξανιάν έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο ΤΕΙ Ενδυματολογίας. Κάποια στιγμή βρήκε δουλειά ως βοηθός ενδυματολόγου στη σειρά «Η Πολυκατοικία» και στη συνέχεια μπήκαν στη ζωή της οι σπουδές υποκριτικής.

«Μην καταδικάζετε τους εαυτούς σας στη δυστυχία, εγκαταλείποντας την μάχη! Ο πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ. Κοιτάξτε μπροστά και πείτε “θέλω να ζήσω και θα ζήσω”», ήταν το ελπιδοφόρο μήνυμα που έστειλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Σοφία Μπους έκανε coming out: Είμαι queer, μπορώ επιτέλους να ανασάνω

Πριν 8 ώρες

Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε και για την σχέση της με την ποδοσφαιρίστρια Ασλιν Χάρις

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Πριν 8 ώρες

Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

Χτες

«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Χτες

Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του

Χτες

Η εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε πού θα γίνει ο γάμος

Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό»

Χτες

Ο γνωστός σχεδιαστής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.