E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τρέμει το Βατικανό τις αποκαλύψεις για σeξουαλικά σκάνδαλα

Βιασμοί, απειλές και πληρωμές ανηλίκων

Τρέμει το Βατικανό τις αποκαλύψεις για σeξουαλικά σκάνδαλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/1/2017 | 08:29

Βόμβα” στην... ομερτά του Βατικανού για την παιδοφιλία, βάζει το βιβλίο “Ασέλγεια” που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το νέο βιβλίο του συγγραφέα Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, ο οποίος βγάζει στη... φόρα τα στοιχεία ιερέων, επισκόπων και καρδιναλίων από όλο τον κόσμο, που εμπλέκονται σε υποθέσεις σeξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Φιτιπάλντι, ακόμα και σήμερα στο Βατικανό ιερωμένοι που έχουν εμπλακεί σε σeξουαλικά σκάνδαλα εξακολουθούν να προστατεύονται, σε αντίθεση με τα θύματά τους, τα οποία «τιμωρούνται» πέρα από την σωματική κακοποίηση με την περιφρόνηση.

Ο αρρωστημένος πόθος στον κύκλο των ιερέων αποτελεί, μάλιστα, σημείο επαφής ανάμεσα στους κληρικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακόμα και “λόμπι”, όσων τρέφουν ανάλογες σeξουαλικές τάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Είναι περισσότεροι από 200 οι Ιταλοί ιερείς στους οποίους έχει ασκηθεί καταγγελία για ασέλγεια ανηλίκων. Πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν από τους δημοσιογράφους της Boston Globe που έδωσαν την αφορμή για την έρευνα Spotlight του 2002. Αλλά στην Ιταλία το σκάνδαλο δεν ξέσπασε ποτέ, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιρλανδία ή το Βέλγιο”, γράφει ο Ιταλός δημοσιογράφος, ο οποίος μελέτησε τις υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς τους τελευταίους μήνες.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που αναφέρει ο Φιτιπάλτνι είναι και αυτή στην Καλαβρία με τον “ιερέα Αντονέλο Τροπέα να εντοπίζεται τον Μάρτιο του 2015 από την αστυνομία στο αυτοκίνητο με έναν 17χρονο, χάρη στην εφαρμογή Grindr για συναντήσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων”.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, ο ιερέας πλήρωσε 20 ευρώ τον ανήλικο για τις υπηρεσίες του και παρότι διενεργήθηκε έρευνα για τη συνεύρεσή του με τον 17χρονο, ο Τροπέα συνέχισε να είναι μέλος του κλήρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Οστούνι του Μπρίντιζι, ο επίσκοπος Φράνκο Λεγκροτάλιε, παρότι καταδικάστηκε το 2000 για σeξουαλική βία δύο ανήλικων κοριτσιών, συνέχισε να είναι κληρικός και δέκα χρόνια αργότερα, μάλιστα, τοποθετήθηκε σε εκκλησία της περιοχής. Τον Μάιο του 2016, πάντως, εντοπίστηκαν 2.500 παιδοποpνογραφικές εικόνες στον υπολογιστή του σε φακέλους που έφεραν τα ονόματα αγίων.

Την ίδια στιγμή, ο ιερέας Αντρέα Κοντίν που ερευνάται για υπόθεση πορνείας από την εισαγγελία της Πάντοβα, μαγνητοσκοπούσε τις ερωτικές περιπτύξεις του με γυναίκες καταχωρώντας τα ερασιτεχνικά βίντεο με το όνομα των προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στην Κατάνια της Σικελίας ένας επίσκοπος, ο οποίος είχε παυθεί από τα καθήκοντά του, τον περασμένο Αύγουστο απείλησε με μαχαίρι έναν ανήλικο αναγκάζοντάς τον να του προσφέρει σeξουαλικές χάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο βιβλίο του, ακόμα και σήμερα στο Βατικανό οι επίσκοποι δεν είναι υποχρεωμένοι να καταγγείλουν τους συναδέλφους τους που εμπλέκονται σε σeξουαλικά σκάνδαλα, με αποτέλεσμα οι δράστες να παραμένουν ενεργά μέλη της εκκλησίας.

Από την άλλη, εμπλεκόμενοι όπως ο Μάουρο Ιντζόλι από την Κρεμόνα, παρότι καταδικάζονται σε φυλάκιση και απομακρύνονται για ένα χρονικό διάστημα, γίνονται και πάλι αποδεκτοί από την εκκλησία. Ο Ιντζόλι, μάλιστα, ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του ενώ επικεφαλής της Αγίας Έδρας είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετράει αντίστροφα η Καρυστιανού για το κόμμα της που θα στελεχώσει και με Έλληνες του εξωτερικού

Πριν 9 ώρες

Στα τέλη του μήνα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα - Κρατούν μυστικό το όνομα και το σύμβολο του κόμματος - Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων στοχεύει

Θεσσαλονίκη: 48χρονος πρότεινε ανήθικες πράξεις σε 13χρονο και 14χρονο σε πάρκο

Πριν 9 ώρες

Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή - Σε πάρκο στην περιοχή της Τούμπας το περιστατικό

Νετανιάχου στο CBS: «Θέλουμε να απεξαρτήσουμε το Ισραήλ από τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ»

Πριν 9 ώρες

Ο Νετανιάχου θέλει να απογαλακτίσει το Ισραήλ από την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Πριν 9 ώρες

Σε αυτή την περίπτωση η Πιονγκγιάνγκ θα εξαπολύσει «αυτόματα και άμεσα πυρηνικό χτύπημα» - Φόβοι για να μη συμβεί αυτό που έγινε στο Ιράν

Χανταϊός: Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ‑ Η κατάσταση της υγείας του

Πριν 9 ώρες

Σε αυστηρή καραντίνα 45 ημερών ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius.

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

Χτες

Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

Χτες

Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

Χτες

Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

Χτες

Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.