E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι γυναίκες που κάνουν σeξ με άλλους άντρες για να σώσουν τους γάμους τους

Μια απίστευτη πρακτική που είναι αποδεκτή από μια μειοψηφία των μουσουλμάνων

Οι γυναίκες που κάνουν σeξ με άλλους άντρες για να σώσουν τους γάμους τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με μια έρευνα του BBC , υπάρχουν ορισμένες ιστοσελίδες που χρεώνουν υπέρογκα ποσά ορισμένες γυναίκες, οι οποίες επιθυμούν να πάρουν μέρος στους ισλαμικούς γάμους που αποκαλούνται «halala». Τι είναι αυτοί οι γάμοι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες πληρώνουν αυτά τα υπέρογκα ποσά, για να παντρευτούν και να κάνουν σeξ με έναν άγνωστο άντρα και μετά να χωρίσουν για να μπορούν να επιστρέψουν στον πρώην σύζυγό τους. Μπερδευτήκατε; Ή απλά δεν καταλάβατε τον λόγο;

Μια από αυτές τις γυναίκες είναι η Φαράχ, η οποία γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της όταν ήταν 20 ετών. Το ζευγάρι έκανε παιδιά, αλλά η κακοποίηση της δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της. «Με έσερνε από τα μαλλιά στα δωμάτια και προσπάθησε να με πετάξει έξω από το σπίτι. Υπήρχαν φορές που απλά τρελαινόταν», δήλωσε η ίδια στο BBC.

Παρολ’ αυτά μέσα της παρέμενε η ελπίδα πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα αλλάξουν. Μέχρι που ένα πρωί έλαβε στο κινητό της ένα μήνυμα. «Τalaq, talaq, talaq». Όταν ένας άντρας χρησιμοποιεί τρείς φορές αυτή την λέξη, τότε σημαίνει πως ο γάμος του έχει οριστικά τελειώσει. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται και είναι αποδεκτή από μια μικρή μειοψηφία μουσουλμάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη είναι μάλιστα απαγορευμένη. Όμως συνεχίζει να βρίσκει εφαρμογή σε διάφορα αντρόγυνα. Η Φαράχ κοίταξε το μήνυμα και το έδειξε στον πατέρα της που βρισκόταν μαζί της. «Ο γάμος σου τελείωσε, δεν μπορείς να επιστρέψεις σε αυτόν», τις είπε με σιγουριά.

Η κακοποίηση δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της. Η πρώτη της σκέψη ήταν πως ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει στον «έρωτα της ζωής της». Κι όπως ισχυρίζεται, και ο σύζυγός της το είχε μετανιώσει.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν μέσω του «halala». Η αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, είναι αποδεκτή από την μικρή μερίδα μουσουλμάνων που υιοθετούν και το τριπλό «talaq». Σύμφωνα με αυτή, ο μόνος τρόπος για ένα ζευγάρι, το οποίο επιθυμεί να συμφιλιωθεί, να ξαναπαντρευτεί είναι μέσω του «halala», που προβλέπει ότι μια γυναίκα θα παντρευτεί έναν άγνωστο, κάνει σeξ μαζί του (δηλαδή ουσιαστικά «ολοκληρώνει» τον γάμο της) και ύστερα παίρνει διαζύγιο. Τότε, και μόνο τότε, μπορεί να ξαναπαντρευτεί τον πρώην σύζυγό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, ο κίνδυνος σeξουαλικής κακοποίησης είναι μεγάλος. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι αντίθετοι με αυτήν την πρακτική, η οποία αποδίδεται στις παρανοήσεις των ισλαμικών νόμων γύρω από τα διαζύγια. Ωστόσο, στο διαδίκτυο υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρουν τις υπηρεσίες του και χρεώνουν πολλά λεφτά σε γυναίκες, για προσωρινούς γάμους.

Η Φαράχ τελικά μάλλον λογικεύτηκε και αποφάσισε πως δεν θέλει ούτε να ξανασμίξει με τον σύζυγό της, ούτε να κάνει έναν γάμο «halala». Και προειδοποιεί πλέον κι άλλες γυναίκες που είναι απελπισμένες, όπως ήταν και εκείνη, πως κάτι τέτοιο δεν είναι λύση. «Αν με ρωτήσετε τώρα, σε μια κατάσταση ψυχικής ηρεμίας, δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν πρόκειται να κοιμηθώ με κάποιον για να πάρω πίσω τον άντρα μου. Εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή όμως ήμουν απελπισμένη να τα ξαναβρώ με εκείνον, λαμβάνοντας οποιοδήποτε μέτρο».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 1 ώρα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.