E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Ένα μουσικό καλοκαίρι με συναυλίες στον Σαρωνικό! Για πρώτη φορά στα Μέθανα!

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ημερομηνίες: από 1/8/2017 έως 9/8/2017
ΑΥΓ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Πλήρες πακέτο Φεστιβάλ: 50 ευρώ (premium)
Ύδρα/Σπέτσες: 10 ευρώ (standard) – 20 ευρώ (premium)
Πόρος / Κύθηρα/Mέθανα: 10 ευρώ (standard)
Γαλατάς: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή
Παιδιά: είσοδος ελεύθερη

πληροφορίες

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού / Γαλατάς – Σπέτσες – Ύδρα – Πόρος – Κύθηρα – Mέθανα, που έχει εξελιχθεί πλέον σε πολιτιστικό θεσμό διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει για έβδομη χρονιά, προσφέροντας ένα μουσικό καλοκαίρι με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, στα Κύθηρα  και για πρώτη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως κάθε χρόνο, το μουσικό σύνολο Leonardi Ensemble θα συμπράξει με μουσικούς διεθνούς φήμης που θα επισκεφτούν την Ελλάδα από την 1 έως τις 9 Αυγούστου 2017, και θα παρουσιάσουν επτά συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας  προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Bach, Mozart, Brahms, Schumann, Beethoven και Debussy.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου έρχεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού για εννέα  μέρες με τους ήχους σπουδαίων μουσικών έργων. Μια από τις ξεχωριστές στιγμές του προγράμματος είναι οι συναυλίες με τις Παραλλαγές Goldberg του J.S.Bach σε μια ενδόμυχη μεταγραφή για τρίο εγχόρδων του Ρώσου βιολονίστα Dimitri Sitkovetsky. Αυτή η μεταγραφή είναι εμπνευσμένη από την ηχογράφηση του Glenn Gould του 1981, μια από τις δημοφιλέστερες ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής όλων των εποχών. Στις  6η Αυγούστου στην ‘Υδρα θα συνδυαστεί με την περίφημη Σονάτα «Kreutzer» op.47 για βιολί και πιάνο του L.v.Beethoven, ενώ θα ακουστεί και το Κουιντέτο με πιάνο op. 44  του Robert Schumann.

Aυτή τη χρονιά, το φεστιβάλ πλαισιώνουν και υποστηρίζουν μουσικά διεθνώς  καταξιωμένοι μουσικοί που έρχονται για πρώτη φορά, όπως η Καναδοαμερικανή βιολονίστρια Μaia Cabeza, νικήτρια του διαγωνισμού «Leopold Mozart» και μέλος της Karajan Orchestra Academy της Φιλαρμονικής του Βερολίνου από το  2012 έως το 2014, ο Μanuel Hofer κορυφαίος στις βιόλες στην Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης, ο Martin Leo Schmidt μαθητής του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra και η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.


Μουσικό Σύνολο Leonardi Ensemble

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Σημείωμα για τα μέλη του συνόλου Leondari Ensemble στο φετινό Φεστιβάλ:

Ο πιανίστας Caspar Frantz είναι καθηγητής Μουσικής Δωματίου στην Μουσική Ακαδημία Felix Mendelssohn-Bartholdy της Λειψίας. Εχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αίθουσες και έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα CD, τα οποία έχουν επαινεθεί από την κριτική. Ο βιολοντσελίστας Julian Arp είναι καθηγητής Βιολοντσέλου στην Μουσική Ακαδημία του Graz ενώ διατηρεί μια ιδιαίτερα ενεργή καριέρα ως σολίστ και μουσικός δωματίου ανα την Ευρώπη, εχόντας επίσης ηχογραφήσει μια σειρά από βραβευμένα CD.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και το σύνολο Leondari Ensemble ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης συνεργάζεται με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και στο παρελθόν με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Covent Garden, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

Πρόγραμμα

Τρίτη 1 Αυγούστου, 21.00 στα Μέθανα
“Παραλλαγές Goldberg”, BWV 988  J. S. Bach
(μτγρ. Sitkovetsky για τρίο εγχόρδων)
Χώρος διεξαγωγής: Aνοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

Τετάρτη 2 Αυγούστου, 21:00 στο Γαλατά
Σονάτα για βιολοντσέλλο και πιάνο (1915)  Debussy
Σονάτα για βιολί και πιάνο ν.9, Op.47, ‘Kreutzer’ Beethoven
Κουιντέτο με πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, Op. 44 Schumann
Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

Πέμπτη, 3 Αυγούστου, 21:00 στον Πόρο
Κουαρτέτο εγχόρδων ν.2 σε λα ελάσσονα, Op. 51 No. 2 Brahms
Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, K. 516 Mozart
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

Παρασκευή 4 Αυγούστου, 21:00 στις Σπέτσες
Κουαρτέτο εγχόρδων ν.2 σε λα ελάσσονα, Op. 51 No. 2 Brahms
Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, K. 516 Mozart
Χώρος διεξαγωγής: Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

Σάββατο 5 Αυγούστου, 21:00 στην Ύδρα
Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο (1915)  Debussy
Κουαρτέτο εγχόρδων ν.2 σε λα ελάσσονα, Op. 51 No. 2  Brahms
Κουιντέτο με πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, Op. 44 Schumann
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή 6 Αυγούστου, 21:00 στην Ύδρα
Σονάτα για βιολί και πιάνο ν.9, Op.47, ‘Kreutzer’ Beethoven
“Παραλλαγές Goldberg”, BWV 988  J. S. Bach
(μτγρ. Sitkovetsky  για τρίο εγχόρδων)
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Τετάρτη 9 Αυγούστου, 21:00 στα Κύθηρα
“Παραλλαγές Goldberg”, BWV 988  J. S. Bach
Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα  K. 516 Mozart
Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Ζείδωρος

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.