E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με το έτερον σου ήμισυ!

Τι έδειξε νέα έρευνα

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με το έτερον σου ήμισυ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μερικούς ανθρώπους το να πέφτουν μαζί με τον σύντροφό τους για ύπνο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ίσως το θεωρούν, ως έναν επίλογο της ημέρας, ότι έχουν κάνποιον δίπλα τους για να μιλήσουν όταν κοιμηθούν και όταν ξυπνήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάζετε λοιπόν τα βραδυνά σας, δίνετε ένα φιλί, κλείνετε τα φώτα και όνειρά γλυκά. Βέβαια, αυτή η εικόνα είναι αυτή που βλέπουμε σε διαφημίσεις ή ταινίες. Μπορεί να συμβαίνει κάποιες φορές και στην πραγματικότητα, αλλά πολλές φορές, συμβαίνουν κι άλλα πράγματα.

Τράβηγμα σεντονιού ή παπλώματος, κρύα πόδια, ροχαλητό, παραμιλητο, είναι λίγα από αυτά. Αν λοιπόν τα έχεις ζήσει αυτά και δεν σου αρέσουν καθόλου βρήκες έναν σύμμαχο. Γιατί η επιστήμη έρχεται να σου πει, πως τελικά δεν πρέπει να κοιμάσαι με τον σύντροφό σου. Πως; Ναι, καλά διαβάσατε. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως τουλάχιστον το 29% από τους ανθρώπους που συμμετείχαν, δεν κοιμούνται καλά όταν μοιράζονται το κρεβάτι με το έτερον ήμισυ. Και να ήταν μόνο αυτό. Ο κακός ύπνος, ο χρόνιος ακόμα περισσότερο, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επισόδεια και αυτοκτονική συμπεριφορά!

Μπορεί να τρομάζετε, αλλά τα αποτέλεσματα της έρευνας έδειξαν ακριβώς αυτό. Ότι δηλαδή ένα τόσο απλό πράγμα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ψυχική και την σωματική υγεία και μάλιστα σοβαρό. «Σχεδόν το 1/3 των Βρετανών δηλώνει πως δεν έχει καλό βραδινό ύπνο, επειδή ενοχλούνται από τον σύντροφό τους. Ετσι, για πολλούς είναι σαφές πως κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια που ίσως τους προσφέρουν καλύτερο ύπνο», αναφέρει η καθηγήτρια Νερίνα Ραμλακχαν, από το Πανεπιστήμιο του Λίντς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μελέτη από το Νοσοκομειακό Πανεπιστήμιο του οχάιο των ΗΠΑ, έδειξε πως ο κακός ύπνος προκαλέι προβλήματα και στο δέρμα, αφού τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά χάνουν 30% περισσότερο νερό 72 ώρες μετά την έκθεση σε υπεριώδες φως. Όσοι πάλι κοιμούνται λίγο, έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες για σημάδια γήρανσης, ενώ η έλλειψη μπορεί να συμβάλλει και σε μια μόνιμη κακή διάθεση.

Ο Δρ Γκάι Μίντοους, ειδικός ύπνου για το Bensons for Beds και ιδρυτής του Sleep School εξηγεί πως οι «μάχες» στο κρεβάτι είναι αποτέλεσμα της διαφορετικής ρουτίνας ύπνου.

«Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν να διαβάζουν βιβλία, άλλοι αγαπούν να παρακολουθούν τηλεόραση. Ο συμβιβασμός είναι το ''κλειδί'', ώστε να βρεθεί μία ρουτίνα που βολεύει και τα δύο μέρη. Αν αυτό δεν δουλέψει, τότε οι ωτοασπίδες ή μάσκα ύπνου μπορούν να απομακρύνουν τον οποιονδήποτε θόρυβο», υποστηρίζει.

«Παραδοσιακά, οι γυναίκες αισθάνονται το κρύο περισσότερο από τους άνδρες, κάτι που οδηγεί σε πρόβλημα με τα σεντόνια και τις κουβέρτες. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά σκεπάσματα, ο καθένας μπορεί να αλλάξει θερμοκρασία ανάλογα με τις ανάγκες του κατά τη διάρκεια της νύχτας», προσθέτει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν

Πριν 11 ώρες

Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία

5 συνήθειες self ‑ love που κάθε γυναίκα αξίζει να υιοθετήσει

Πριν 11 ώρες

Ακολουθείς κάποια από αυτές ή μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις;

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Πριν 11 ώρες

Εσύ πόσες φορές έχεις κάνει δίαιτα στη ζωή σου;

Κυριακή του Πάσχα: Φυσικοί τρόποι για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Χτες

Μπορείτε να χωνέψετε πιο γρήγορα τα γεύματά σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Χτες

Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Χτες

Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

Χτες

Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Προχτές

Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Προχτές

Είναι όλα τους πανέμορφα!

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.