E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μυστήριο στον Καναδά με το ύποπτο θάνατο ζευγαριού μεγιστάνων

Δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου Barry Sherman και της συζύγου του

Μυστήριο στον Καναδά με το ύποπτο θάνατο ζευγαριού μεγιστάνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για τους θανάτους, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, του Barry Sherman, του ιδρυτή της καναδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Apotex Inc, και της συζύγου του Honey. Tα πτώματα ενός από τα πλουσιότερα ζευγάρια στη χώρα βρέθηκαν στην έπαυλή όπου διέμεναν την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για τους θανάτους έπειτα από μια κλήση στο κέντρο άμεσης βοήθειας που έγινε από το σπίτι των Sherman, σε μια ακριβή συνοικία στο βορειοανατολικό Τορόντο, το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας). Δύο πτώματα, καλυμμένα με κουβέρτες, απομακρύνθηκαν από το οίκημα και μεταφέρθηκαν σε ένα φορτηγάκι χωρίς διακριτικά το απόγευμα της Παρασκευής.

«Οι συνθήκες του θανάτου τους μοιάζουν ύποπτες και τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες», δήλωσε αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας. Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών είπαν σε δημοσιογράφους ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στην έπαυλη.

Οι γείτονες των Sherman, συνεργάτες τους και ορισμένοι από τους ισχυρότερους πολιτικούς του Καναδά εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του ζευγαριού. «Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους τους και σε όποιον άγγιξε το όραμά τους και το πνεύμα τους», έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος του Τορόντο John Tory ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι είναι «σοκαρισμένος και συγκλονισμένος» για τον θάνατο του ζεύγους, τονίζοντας ότι είχε προσφέρει πολλά στην πόλη. «Η αστυνομία του Τορόντο διεξάγει έρευνα και ελπίζω η έρευνα αυτή να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που θρηνούμε αυτή την τρομερή απώλεια», πρόσθεσε ο Tory .

Οι Sherman είχαν πρόσφατα ανακοινώσει ότι σκόπευαν να πουλήσουν την έπαυλή τους, για την οποία ζητούσαν σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ). Τα πτώματα βρήκε ένας μεσίτης στο υπόγειο ενώ προετοιμαζόταν να υποδεχθεί επίδοξους αγοραστές, έγραψε η εφημερίδα Globe and Mail, επικαλούμενη έναν συγγενή.

Ο Sherman, 75 ετών, είχε ιδρύσει την Apotex το 1974 και γνώρισε επιτυχία προωθώντας στην αγορά γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους και αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες. Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου. Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του Sherman ανερχόταν στα 3,2 δισεκ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Apotex κατατάσσεται έβδομη στον κόσμο στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και ο τζίρος της ξεπερνά τα 2 δισεκ. δολάρια Καναδά σε 45 χώρες και πλέον, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Το ζευγάρι ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς είχε δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Η Globe & Mail είχε γράψει τον Φεβρουάριο ότι η επίτροπος της καναδικής Βουλής που είναι αρμόδια για τα ειδικά συμφέροντα, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με μια καταγγελία που αφορούσε μια εκδήλωση της Apotec και του Sherman προσωπικά για τη συγκέντρωση χρημάτων για πολιτικούς το 2015, στην οποία ήταν παρών ο πρωθυπουργός Trudeau.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κασσελάκης: Να αλλάξει όνομα η «Καλλιόπη» στο στρατό, να λέγεται «Κούλης»

Σήμερα

Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που θέλει να αποκαλείται η «διάσημη Καλλιόπη» στο στρατό.

Πύργος: Καταδικάστηκε και οδηγείται στη φυλακή για την κλοπή σε σουβλατζίδικο

Σήμερα

Ο Πύργος στο επίκεντρο για τη διάρρηξη σε σουβλατζίδικο

Αϊτή: Χάος στη χώρα που θυμίζει πλέον «Mad Max»

Σήμερα

Εικόνες αποκάλυψης στους δρόμους

Η Μαρία Καρυστιανού ξεσπά μετά τη συγκλονιστική ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο

Σήμερα

«Ζητάμε το αυτονόητο, να παραπεμφθούν σε δίκη οι υπεύθυνοι»

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Πένθος στο Λασίθι – Απαρηγόρητη η οικογένεια του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του

Χτες

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.