E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παρέμβαση εισαγγελέα για το σχολείο που γέμισε τρωκτικά

Ζητά αυτοψία για συνθήκες υγιεινής

Παρέμβαση εισαγγελέα για το σχολείο που γέμισε τρωκτικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/1/2018 | 18:48

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε επώνυμη καταγγελία για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω εμφάνισης τρωκτικών στο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καταγγελλόμενα κρούσματα φέρονται να καταγράφηκαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού. Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.

Η καταγγελία έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του επίμαχου σχολείου, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Τελευταία εμφανίσθηκαν τρωκτικά σε μεγάλη έκταση, που προκάλεσαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού την σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης» επισημαίνεται στην έγγραφη καταγγελία, που τέθηκε υπ' όψιν των εισαγγελικών αρχών και με την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση, προκειμένου, είτε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του κτιρίου -το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτη- είτε να γίνει μεταφορά του σχολείο σε άλλο κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταφέροντας την ανησυχία των γονιών, η καταγγέλλουσα τονίζει ότι «φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στα σπίτια». Μάλιστα, η ίδια φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς της πόλης.

Στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν αυτοψίες στο επίμαχο σχολικό κτίριο, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υγιεινής. Τονίζεται δε, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαπίστωσης και της αποκατάστασης των συνθηκών δημόσιας υγείας στο συγκεκριμένο σχολείο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Σήμερα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

CBS: Ο διοικητής της CIA επέβαινε στο αμερικανικό μεταγωγικό που προσγειώθηκε στη Μόσχα

Σήμερα

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στους δρόμους της πόλης εντοπίστηκε αυτοκινητοπομπή με αμερικανικές διπλωματικές πινακίδες

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

«Πρωτοφανές τριήμερο μπλακάουτ»: Η αντίδραση Μπακογιάννη για την πυρκαγιά στον Αθήνα 9.84

Σήμερα

Ο Αθήνα 9.84 επέστρεψε στα FM, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα Κυριακής στο δεύτερο υπόγειο του κτηρίου

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.