E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

14 κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου ζητούν από τον κρατικό μηχανισμό να κινητοποιηθεί άμεσα

14 κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/1/2018 | 19:23

Διαμαρτυρία για τις συνθήκες υγιεινής στο σχολείο τους και για την υγεία μαθητών και προσωπικού πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Γονέων στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του δήμου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που εκδηλώθηκαν, αλλά και την επανειλημμένη παρουσία ποντικιών από τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου ζητούν από τον κρατικό μηχανισμό να κινητοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, που θα δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα, όπως επίσης το κλείσιμο του σχολείου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ζητούν επίσης την έναρξη των διαδικασιών για τη μεταφορά του σχολείου σε καταλληλότερο χώρο, καθώς σήμερα το σχολείο φιλοξενείται σε χώρο παλιάς βιοτεχνίας, ενώ περιβάλλεται επίσης από αποθήκες και χώρους, που μπορούν εύκολα να γίνουν εστίες για ποντίκια. Συγκεκριμένα, ζητούν την εκκίνηση των διαδικασιών χαρακτηρισμού ενός σχολείου στην Τριανδρία, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το 2ο ΕΕΕΕΚ.

Σύμφωνα με το μέλος του Συλλόγου Γονέων, Στράτο Χορινό, 14 μαθητές, καθηγητές και βοηθητικό προσωπικό, που πραγματοποίησαν εξετάσεις, βρέθηκαν θετικοί στη λεπτοσπείρωση, ενώ αναμένονται και άλλα αποτελέσματα. Συνολικά στο σχολείο φοιτούν 40 παιδιά, που έχουν ειδικές ανάγκες και αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, νοητική υστέρηση, αυτισμό, τύφλωση - μερική όραση, σοβαρές και ελαφριές κινητικές δυσκολίες, επιληψία), γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ευάλωτη την υγεία τους.

Ήδη, από τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε εκδηλώθηκε το πρόβλημα, έχουν γίνει δύο απολυμάνσεις από ιδιωτική εταιρεία. Ο Σύλλογος Γονέων ζητά την άμεση παρέμβαση της υγειονομικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να υπάρξει επίσημη πιστοποίηση, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει, όπως αναφέρουν, τέτοια επίσκεψη στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως καταγγέλλουν, στον χώρο της ψευδοροφής της εκπαιδευτικής κουζίνας, εντοπίστηκε νεκρό ποντίκι και περιττώματα (8/11/2017), ακολούθησαν μυοκτονία και απολύμανση από εταιρεία συμβεβλημένη με τον δήμο. Το συγκεκριμένο ποντικοφάρμακο που διαχεόταν από τις ψευδοροφές προκάλεσε προβλήματα υγείας σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και για αυτό ακολούθησε νέα απολύμανση (23/11). Παρόλα αυτά εντοπίστηκαν καινούργιες ενδείξεις, λόγω μυρωδιάς και υγρών αποτυπωμάτων, στις ψευδοροφές γι άλλα νεκρά ποντίκια.

Η διεύθυνση του σχολείου εξέθεσε την κατάσταση στον δήμο με έγγραφό της και ζήτησε να γίνει ενδελεχής καθαρισμός όλων των χώρων εντός και εκτός σχολείου από εξειδικευμένο συνεργείο. Με την έναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων εμφανίστηκαν νέα κρούσματα στους χώρους του σχολείου (σε ντουλάπι της εκπαιδευτικής κουζίνας και στις τουαλέτες καθηγητών, καθώς και στις τουαλέτες αγοριών), ενώ ενημερώθηκαν με έγγραφο τόσο ο δήμος όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόρτο Γερμενό: Μετά τη φωτιά έχει αυξηθεί ως και 14 βαθμούς η θερμοκρασία του εδάφους

Σήμερα

Τεράστιες είναι οι συνέπειες από την φωτιά που ξέσπασε στις αρχές Αυγούστου στο Πόρτο Γερμενό και έκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης

«Ματωμένο Φεγγάρι»: Η Σελήνη βάφεται κόκκινη στις 28 Αυγούστου – Γιατί συμβαίνει το φαινόμενο

Σήμερα

Στην αρχαιότητα, τέτοια φαινόμενα θεωρούνταν δυσοίωνα και συνδέονταν με επικείμενες καταστροφές, πολέμους ή άλλες μεγάλες ανατροπές

Συνελήφθη ο σύζυγος της παρουσιάστριας για ενδοοικογενειακή βία

Σήμερα

Ο άνδρας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ευελπίδων – Αρχικά η παρουσιάστρια δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, στη συνέχεια έκανε μήνυση

Βρέθηκαν κυλίδες αίματος στο ιστιοφόρο του Ισπανού επιχειρηματία ‑ Τα κενά στη μαρτυρία της συζύγου

Σήμερα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Ισπανό ενώ οι Αρχές εντοπίζουν διαρκώς κενά στα όσα ισχυρίζεται η σύζυγός του που ήταν μαζί του

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»

Σήμερα

Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Σκύλος επιτέθηκε σε 16χρονη και σκότωσε το σκυλάκι της στο Μενίδι, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Σήμερα

Η ανήλικη τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση – Ο 54χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που ο πιο επικίνδυνος εγκληματίας του Ισραήλ δολοφονείται εν ψυχρώ

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους και επιστράτευσαν ελικόπτερο προκειμένου να εντοπίσουν τον ένοπλο

Χρήστος Μαρκίδης: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο ζωγράφος και ποιητής

Σήμερα

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Σήμερα

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Σήμερα

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

Θεσσαλονίκη: Ζωή σε τέσσερις ασθενείς θα «δώσει» 18χρονος ‑ Νέα δωρεά οργάνων

Σήμερα

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια ακόμη ανεκτίμητη πράξη προσφοράς και ανθρωπιάς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Σήμερα

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.