E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόσο άνετα θα ένιωθες εάν ένας παίκτης της Εθνικής ήταν γκέι; Τι απάντησαν οι Έλληνες;

Παγκόσμια έρευνα για την ομοφοβία στον ποδόσφαιρο

Πόσο άνετα θα ένιωθες εάν ένας παίκτης της Εθνικής ήταν γκέι; Τι απάντησαν οι Έλληνες;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/1/2018 | 21:45

Το ότι τα γήπεδα γίνονται συνήθως σκηνικά ρατσισμού και ομοφοβίας δεν είναι κάτι άγνωστο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι το που οι φίλαθλοι είναι πιο ανοιχτοί στην διαφορετικότητα και που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία. Πρόσφατη έρευνα του Forza Football στην οποία συμμετείχαν 50.000 φίλαθλοι από 38 χώρες και στις πέντε ηπείρους έδωσε τις απαντήσεις καθώς αυτοί κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα "Θα ένιωθες άνετα εάν ένας παίκτης της εθνικής ομάδας δήλωνε ότι είναι γκέι ή bisexual".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, Stonewall λίγο πριν την διοργάνωση του Παγκόσμιου ΚυπέλουΠοδσφαίρου φέτος στην Ρωσία μία χώρα που φημίζεται για την ομοφοβία της όπως άλλωστε και η επόμενη χώρα που θα το φιλοξενήσει μετά από τέσσερα χρόνια, το Κατάρ.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των 50.000 φιλάθλων που απάντησαν, το 76% θα αισθανόταν άνετα εάν ένας παίκτης της Εθνικής Ομάδας της χώρας του "έβγαινε από την ντουλάπα". Οι πιο ανοιχτοί στο θέμα αυτό είναι οι Ισλανδοί και οι Ιρλανδοί με ποσοστό 87%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Αίγυπτος όπου η δήλωση ομοφυλοφιλίας γίνεται δεκτή μόνο από το 10% των φιλάθλων. Μιλάμε για μία χώρα φυσικά όπου η σχέσεις ομοφυλοφίλων όχι μόνο δεν γίνεται αποδεκτή αλλά διώκεται και θεωρείται βλασφημία. Από κοντά και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη με την Σαουδική Αραβία να βρίσκεται στο 11%, τα Εμιράτα στο 13%, το Κατάρ, που διοργανώνει το επόμενο μουντιάλ, στο 14% και την Ιορδανία στο 18%.
Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο αλλά πάνω από το μισό των φιλάθλων (59%) που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν θετικά στο ερώτημα. Από τις γειτονικές μας χώρες οι Τούρκοι είναι θετικοί σε ποσοστό 47% και οι Αλβανοί σε ποσοστό 46%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοσημείωτο είναι σε σχέση με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 η αποδοχή στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 16%. Η μεγαλύτερη άνοδος εμφανίζεται στην διοργανώτρια Ρωσία όπου από 21% των φιλάθλων που θα αντιδρούσαν θετικά πλέον έχει πάει στο 47%, μία άνοδο κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες σε τέσσερα χρόνια.
Αντίθετα στην Βραζιλία το ποσοστό έπεσε από 67% το 2014 σε 60% στην πιο πρόσφατη έρευνα ενώ πιο ομοφοβικοί είναι οι Ιταλοί φίλαθλοι όπου από 67% και αυτοί έπεσαν στο 62%.

Στην ερώτηση εάν η FIFA θα πρέπει να εξετάζει πόσο σεβαστά γίνονται τα δικαιώματα των ΛΟΤ ατόμων όταν αποφασίζει για την οικοδέσποινα χώρα μίας εκδήλωσης της οι Έλληνες φίλαθλοι συμφωνούν σε ποσοστό 62%. Παράλληλα το 64% των Ελλήνων φιλάθλων συμφωνεί σε ποσοστό 64% ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση των φιλάθλων τους σε θέματα ομοφοβίας. Στο ερώτημα όμως εάν ο ίδιος ο φίλαθλος θα στήριζε μία καμπάνια για την αποδοχή των γκέι στον αθλητισμό το ποσοστό πέφτει στην Ελλάδα στο 50%.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.