E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η μανιακή δολοφόνος που μισούσε τις Δευτέρες

Μια ιστορία που βρήκε μιμητές

Η μανιακή δολοφόνος που μισούσε τις Δευτέρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε ακούσει πολλές φόρες για πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ με δεκάδες νεκρούς. Το πρόβλημα στις ΗΠΑ είναι πολύ συγκεκριμένο: είναι πολύ εύκολο να προμηθευτεί κάποιος όπλο, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Έτσι πολλές φορές η κατοχή όπλου μετατρέπει  έναν άνθρωπο  με ψυχολογικά προβλήματα σε «παντοδύναμο δικαστή» που θεωρεί λανθασμένα ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο περιστατικό στις ΗΠΑ με πυροβολισμούς σε σχολείο ήρθε στις 29 Ιανουαρίου του 1979. Δράστης ήταν η 16χρονη τότε, Μπρέντα Σπένσερ, μια κοπέλα με αρκετά ψυχολογικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το σπίτι. Γεννήθηκε το 1962 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και όταν έγινε 10 ετών, οι γονείς της πήραν διαζύγιο. Από τότε ζούσε σε ένα μικρό σπίτι μαζί με τον πατέρα της. Απέναντι ακριβώς βρισκόταν ένα δημοτικό σχολείο. Ο τόπος του εγκλήματος.

Ο πατέρας της μάθαινε σκοποβολή από την εφηβεία της. Τα Χριστούγεννα του 1978, το δώρο που έλαβε ήταν ένα τουφέκι με διόπτρα, ό,τι πρέπει για σκοποβολή. Στις 29 Ιανουαρίου, η Μπρέντα είπε στον πατέρα της ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο. Πήγε στο δωμάτιο της και στάθηκε στο παράθυρο σημαδεύοντας με το τουφέκι της. Το σχολέιο δεν ήταν ούτε 50 μέτρα μακριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πυροβόλησε συνολικά 36 φορές. Οι 11 σφαίρες βρήκαν στόχο, σκοτώνοντας δυο άτομα και τραυματίζοντας άλλους εννέα. Ανάμεσά τους ήταν μαθητές, ένας αστυνομικός, ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός φύλακας.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και βρήκε το σημείο απ’ όπου προέρχονταν οι πυροβολισμοί. Η Μπρέντα αρνήθηκε αρχικά να παραδοθεί αλλά 7 ώρες αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να την συλλάβουν. Όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα 16χρονο κορίτσι έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση γιατί έκανε ότι έκανε, η Μπρέντα απάντησε «Το έκανα για πλάκα. Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες. Αυτό μου ζωντάνεψε τη μέρα. Πρέπει να πηγαίνω τώρα». Λίγο αργότερα η είδηση μεταφέρθηκε παντού. Ο τραγουδιστής των «Boomtown Rats» που εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, άκουσε την έκτακτη είδηση και συγκλονίστηκε. Σε λίγο καιρό είχε έτοιμο το τραγούδι «I don’t like Mondays» που έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Η Μπρέντα Σπένσερ δεν δικάστηκε ως ανήλικη. Η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν ισόβια. Θα έχει δικαίωμα για αίτηση αποφυλάκισης το 2019, 40 χρόνια μετά τις δολοφονίες. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην φυλακή αποκαλύφθηκαν πολλά πράγματα, τα οποία μάλλον ήταν και αυτά που την οδήγησαν στην στυγερή πράξη της. Ο πατέρας της την κακοποιούσε από τότε που ήταν εννέα χρονών με αποτέλεσμα να έχει κατάθλιψη και επιληπτικές κρίσεις. Στην φυλακή χάραζε το σώμα της, ενώ στην τελευταία της ακρόαση υποστήριξε πως το έκανε όχι γιατί μισούσε τις Δευτέρες, αλλά γιατί ήλπιζε πως οι αστυνομικοί θα την σκότωναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της δυστυχώς βρήκε μιμητές. Το πρόβλημα της οπλοκατοχής και της ενδοοικογενειακής βίας έχει έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο από τότε. Μόνο που λύση δεν έχει βρεθεί. Κι αυτό θα συνεχιστεί, όσο υπάρχουν  άνθρωποι που υποστηρίζουν την πρώτη και σιωπούν για την δεύτερη…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Πριν 4 ώρες

Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

Μόνο για γερά στομάχια ‑ Το δωμάτιο‑εφιάλτης ενός εθισμένου gamer στην Κίνα που σόκαρε το διαδίκτυο

Πριν 4 ώρες

Δεν θα το πιστέψετε πώς άφησε το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ζούσε για δύο χρόνια

Σχολεία‑στρατόπεδα στην Κίνα: Μαθητές μιλούν για ξυλοδαρμούς και απαγωγές

Πριν 4 ώρες

«Κάθε στιγμή ήταν πόνος»: Οι μαρτυρίες που σοκάρουν για τα πειθαρχικά σχολεία στην Κίνα

Το μαθηματικό hack της λοτταρίας που μπορούσε να φέρει περιουσίες – αλλά ένας άντρας το σταμάτησε

Πριν 4 ώρες

Ο στατιστικολόγος που νίκησε το σύστημα αλλά προτίμησε την ηθική από τα εκατομμύρια

Το σπάνιο φυτό που μυρίζει… σοκολάτα!

Πριν 4 ώρες

Δεν είναι clickbait, όντως έχει άρωμα και γεύση σοκολάτας!

Το σπίτι του Bradley Cooper είναι η απόλυτη όαση μέσα στο πράσινο

Πριν 4 ώρες

Το σπίτι στη μοντέρνα γειτονιά της Βενετίας του Λος Αντζελες δεν κρύβει ότι ο πωλητής είναι ο αγαπημένος Bradley Cooper!

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

Πριν 4 ώρες

Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Explainer: Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ‑ Το σχέδιο Τραμπ μετά τη σύλληψη Μαδούρο

Χτες

Chevron, εμπάργκο, αποθέματα και αμερικανική παρουσία στο Καράκας

Ποιος ήταν ο άντρας που ήταν χαμένος από το 1997 – Τον βρήκαν παγωμένο και άθικτο

Χτες

Η λογική πίσω από την ανακάλυψη: Γιατί εντοπίστηκε τώρα το πτώμα που αγνοούνταν επί 28 χρόνια

Η χώρα με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Χτες

Πού αποδίδονται τα υψηλά επίπεδα ευτυχίας και... πού θα βρούμε την Ελλάδα στη λίστα

Η μεγαλύτερη εξέγερση των πολιτών της Κίνας μετά από 33 χρόνια απειλεί το καθεστώς

Χτες

Μετά από 33 χρόνια διαφορετικές ομάδες πολιτών έχουν μαζικά και κοινά αιτήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.