E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Για μιάμιση ώρα εγκλωβισμένα παιδιά στο ασανσέρ

Γονείς υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανεπάρκεια στα μέτρα ασφαλείας

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Για μιάμιση ώρα εγκλωβισμένα παιδιά στο ασανσέρ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2018 | 15:32

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κυριακή 28 Ιανουαρίου ώρα οκτώ μ.μ. Η όπερα Τόσκα ξεκινά σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ωστόσο, για όσους γνωρίζουν το αριστουργηματικό αυτό έργο, κάτι λείπει από διάφορες σκηνές: «Όλοι περιμέναμε την παιδική χορωδία, ωστόσο, τα παιδιά δεν βρίσκονταν επί σκηνής», λέει η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και καθηγήτρια μουσικής κυρία Λίλη Καρατζαφέρη και συνεχίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά το πρώτο διάλειμμα οι ιθύνοντες μας ενημέρωσαν ότι η παράσταση θα καθυστερούσε λίγο λόγω τεχνικού προβλήματος, λίγο αργότερα ακούσαμε την ίδια ακριβώς ανακοίνωση και στο τέλος θορυβηθήκαμε όταν ζητήθηκε «να μεταβεί γιατρός στα παρασκήνια αν υπάρχει κάποιος ανάμεσα στους ακροατές». Έτσι, μάθαμε ότι η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ από τις 20.15 έως τις 21.45! Ντροπή στους υπευθύνους. Όπως έμαθα αργότερα, το συγκεκριμένο ασανσέρ είχε ξαναχαλάσει αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Αυτό στο χωριό μου το ονομάζουν εγκληματική προχειρότητα...».
Τα «κατηγορώ» από την πλευρά των παρευρισκομένων δεν άργησαν να γεμίσουν τόσο το χώρο του Ιδρύματος όσο και τα social media. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του διεθνούς φήμης βαρύτονου Δημήτρη Τηλιακού.

«Την παρουσία πυροσβεστών και γιατρού υπηρεσίας σε ΚΑΘΕ παράσταση της ΕΛΣ και όλων των κρατικών σκηνών είναι το αυτονόητο που πρέπει να εξασφαλίσει το ανάξιο αυτό κράτος ΤΩΡΑ, που μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτικών και αδιαφορεί εγκληματικά γι αυτή των πολιτών... Τη συμπαράσταση μου στα υπέροχα παιδιά της χορωδίας που εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο ασανσέρ, «έχασαν» την είσοδο τους στην παράσταση αλλά όχι το χαμόγελο τους» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Τι απαντά εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αντίπερα όχθη, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει στο protothema.gr ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι όπως τα παρουσιάζουν γονείς και παρευρισκόμενοι.

«Αρχικά θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή διερευνούμε το όλο ζήτημα και πως η καθηγήτρια της χορωδίας αποφάσισε να βάλει και τα σαράντα παιδιά μέσα στο ασανσέρ το οποίο και σταμάτησε μεταξύ δύο ορόφων. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι η κατασκευάστρια εταιρία του εν λόγω ασανσέρ είχε μόλις αποχωρήσει από το ίδρυμα και πως βρισκόταν εκεί για την συντήρησή του. Με το που ειδοποιηθήκαμε, έσπευσε αμέσως στο σημείο η δική μας εταιρία συντήρησης ξεκινώντας την επιχείρηση του απεγκλωβισμού ενώ καλέσαμε ξανά και την κατασκευάστρια εταιρία.

Η καθυστέρηση του απεγκλωβισμού οφείλεται στο ότι το ασανσέρ κατέβαινε πολύ αργά μέχρι να φτάσει στον όροφο και να βγουν τα παιδιά. Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι το Ίδρυμα διαθέτει μόνιμες νοσηλεύτριες οι οποίες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι των παιδιών κι αν ζητήθηκε γιατρός αυτό συνέβη λόγω του πανικού κάποιων γονέων. Συνεπώς ουδέποτε κινδύνευσε κάποιος και από την πλευρά μας, υπήρξε από την πρώτη στιγμή διαχείριση του γεγονότος», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντονη η διαμαρτυρία των γονέων

Κάποιοι γονείς κάνουν ωστόσο λόγο για ανεπάρκεια και ανόητη απραξία ενώ υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έκλεισε εδώ. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε κάποιος γονιός στα social media: «Κανένας «υπεύθυνος ασφαλείας» του κτηρίου δεν είχε σχέδιο διαχείρισης ενός απλού περιστατικού όπως αποδείχθηκε περίτρανα εκ του αποτελέσματος! Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΕΙΔΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΊΣ ΣΤΙΣ 21.10 ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΉΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΊΑ ΤΟΥΣ!!! Κάποια παιδιά λιποθύμησαν κ δεν είχαν καλέσει προληπτικά ούτε ασθενοφόρο. Ούτε γιατρός υπήρχε ! Ευτυχώς υπήρχε, θεατής της Λυρικής, γιατρός ! Όλα τα παιδιά είναι σοκαρισμένα !

Η αμέλεια τους και η ανικανότητα τους είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ !!! Το πρώτο που κάνεις είναι να καλέσεις την Πυροσβεστική . Δεν διαχειρίζεσαι τρομάρα σας ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΗ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΣ το περιστατικό έχοντας, 40 παιδιά σ ένα ασανσέρ για ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ! Ειδοποιείς την Πυροσβεστική!
Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί (που επίσης οι γονείς καλέσαμε) απόρησαν με την «διαχείριση» και την ΑΝΟΗΤΗ ΑΠΡΑΞΙΑ !!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περαστικά στα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο ..
...ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τη μαέστρο τους Κωνσταντίνα Πιτσιάκου που ήταν κυριολεκτικά δίπλα τους και όλη τη Λυρική (Καλλιτεχνικό διευθυντή , μαέστρο , καλλιτέχνες , όλους τους εργαζόμενους, ) που αγωνιούσαν μαζί μας ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τους πυροσβέστες & τους διασώστες του ΕΚΑΒ που φρόντισαν τα παιδιά μας !
Κι αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ένα απλό περιστατικό κύριοι «υπεύθυνοι ασφαλείας» του ΚΠΙΣΝ ,είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!
Μας το αποδείξατε απόψε!» έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.