E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κόντρα Φίλη ‑ Γεωργιάδη για τη «σλαβομακεδονική γλώσσα»

Γεωργιάδης: Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα

Κόντρα Φίλη ‑ Γεωργιάδη για τη «σλαβομακεδονική γλώσσα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/2/2018 | 15:41

«Η γλώσσα τους είναι βουλγάρικη διάλεκτος», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Νίκο Φίλη ότι δίνει επιχειρήματα στη σκοπιανή πλευρά την ώρα της διαπραγμάτευσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την άποψη πως «όταν συμμετέχουν πολλοί σε ένα συλλαλητήριο πρέπει να το λαμβάνει κανείς υπόψιν του» εξέφρασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ωστόσο «όχι για να αλλάξει την κατεύθυνσή του».

«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα συλλαλητήρια τα οποία βασίζονται στο θυμικό ή υποκρύπτουν άλλου τύπου εσωτερικές επιδιώξεις πχ θέμα πολιτικής αποσταθεροποίησης, πρέπει να τα βλέπουμε με βάση τον στόχο που έχουν και αν συνάδει προς την πολιτική που επιλέγει μια κυβέρνηση», ανέφερε μιλώντας στο «Real -fm».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Φίλης τόνισε: «Για μένα το κρίσιμο είναι να υπάρχει συμφωνία για την ονομασία, εφόσον υπάρξει αυτή συμφωνία θα βρούμε λύση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθεί στον χρόνο του. Έχει σημασία η συμφωνία να σφραγιστεί από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Ο καθένας αλλάζει το Σύνταγμά του όποτε θέλει με εσωτερικές διαδικασίες, αν όμως η συμφωνία αναφέρει συγκεκριμένες δεσμευτικές διατάξεις, τότε δεν είναι εύκολο να αλλάξει», σημείωσε.

Όσον αφορά την γλώσσα ο κ. Φίλης είπε: «Υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει; Τι ανακαλύπτουμε τώρα προβλήματα; Σλαβική-Μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Το ελληνικό κράτος το λέει και ο ΟΗΕ και ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ το 1959 που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στο θέματα του ονόματος της γλώσσας ή υπάρχει ή δεν υπάρχει».

Αδωνις: Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι δυνατόν την ώρα που κάνουμε μια διαπραγμάτευση και θέλουμε να οπλίσουμε την κυβέρνηση με μια όσο καλύτερη επιχειρηματολογία για να πετύχουμε το βέλτιστο, ένας πρώην υπουργός και βουλευτής να βγαίνει και να λέει αυτά τα πράγματα στο ραδιόφωνο; Είναι δυνατόν την ώρα της διαπραγμάτευσης να δίνει ο κ. Φίλης επιχειρήματα στην σκοπιανή πλευρά κατά των θέσεων που υποτίθεται έχει η ελληνική κυβέρνηση», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο.

«Ο κ. Φίλης είπε απίστευτα πράγματα. Πρώτον και κυριότερο, δεν υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα, η γλώσσα τους είναι μια βουλγάρικη διάλεκτος. Ουδέποτε ο Στρατής Μυριβήλης ή όποιο άλλο κείμενο της εποχής μέχρι το 1945 μιλούσε για Μακεδόνες. Μέχρι το 1945 που ο Τίτο ονοματίζει αυτό το χώρο Μακεδονία και εφευρίσκει Μακεδονικό έθνος και γλώσσα, δεν υπήρχε καμία αναφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.