E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεοδωράκης: Οι Χρυσαυγίτες αγαπούν την πατρίδα αλλά με τρόπο εριστικό

«Οι Πυρήνες απειλούσαν να με σκοτώσουν, τους είπα ότι ανοίγω το παράθυρο για ευκολία»

Θεοδωράκης: Οι Χρυσαυγίτες αγαπούν την πατρίδα αλλά με τρόπο εριστικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/2/2018 | 21:22

Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα συζητήθηκε σχεδόν όσο και το ίδιο το συλλαλητήριο. Ο ίδιος μιλώντας στο STAR έδωσε κάποιες απαντήσεις σε όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, ο μουσικοσυνθέτης σχολίασε και τις απειλές που έχει δεχτεί από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και «την εριστική αγάπη των Χρυσαυγιτών για την πατρίδα».

Συγκεκριμένα, ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωσε: «Και μια άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παράθυρο εκεί; Τους είπα: "ανοίγω το παράθυρο για ευκολία", παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. "Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε". Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή μετά το πλήθος αντιδράσεων που έφερε το σχόλιό του στην ομιλία του ότι «περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην απατηλή μορφή του την αριστερόστροφη», λέγοντας: «Θα μου πείτε γιατί όχι τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν την πατρίδα αλλά με έναν τρόπο εριστικό. Λένε "Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι…". Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάω όλες τις πατρίδες του κόσμου».

Τέλος ο Μίκης Θεοδωράκης σχολίασε και τα δικά του πεπραγμένα ως υπουργός επί Νέας Δημοκρατίας και τον όρο «Μακεδονία»: «Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επέβαλα τον όρο "Mακεδονία" κι έγινε μετά δεκτό και από το συμβούλιο των αρχηγών. Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες» καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.