E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισόβια σε 64 στρατιωτικούς στην Τουρκία

Είχαν κατηγορηθεί για ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016

Ισόβια σε 64 στρατιωτικούς στην Τουρκία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/2/2018 | 18:45

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 64 στρατιωτικούς που είχαν κατηγορηθεί για ανάμιξη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι 100 κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση απαλλάχθηκαν.

Όσοι καταδικάστηκαν είχαν συνεργαστεί με τους επικεφαλής του πραξικοπήματος για να μεταφέρουν αεροπορικώς τους ανύποπτους σπουδαστές στρατιωτικών σχολών σε ένα αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους πολίτες που αντιστάθηκαν στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο το κατηγορητήριο.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ισόβια με «επιβαρυντικές περιστάσεις», τη μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί με βάση την τουρκική νομοθεσία, καθώς αυξάνει τον χρόνο που θα πρέπει να εκτίσουν προκειμένου να έχουν δικαίωμα για αναστολή της ποινής τους. Κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον 240 άνθρωποι –οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άοπλοι πολίτες– σκοτώθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, όταν οι στασιαστές στρατιώτες επιχείρησαν να επιτεθούν στο κοινοβούλιο και να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο Ερντογάν προχώρησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις: περίπου 50.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και 150.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Η Τουρκία έκλεισε επίσης όλες τις στρατιωτικές ακαδημίες της, τις σχολές που κάποτε θεωρούνταν πυλώνας του κοσμικού κράτους.

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος στον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχν Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του Ερντογάν. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του και καταδίκασε την απόπειρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο Τατόι

Σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου ‑ Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Σήμερα

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Δείτε τις περιοχές με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής

Σήμερα

Εστιατόριο στην Κρήτη έκρυψε 18.500 αποδείξεις

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη με 12χρονη που σκοτώθηκε κάνοντας subway surfing

Σήμερα

Είχε ανεβάσει σοκαριστικά βίντεο στο TikTok

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Barbara φεύγει ‑ Πού θα βρέξει σήμερα και πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σήμερα

Ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί σταδιακά μέσα στην εβδομάδα

Ιστορική αύξηση της τιμής του χρυσού – Για πρώτη φορά ξεπερνά τα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά

Σήμερα

Το πολύτιμο μέταλλο έφθασε τις 4.001,11 δολάρια ανά ουγγιά κατά την έναρξη των συναλλαγών στις αγορές της Ασίας.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά να διατίθεται ‑ Πού θα κυμανθούν οι τιμές στα νησιά

Σήμερα

Οι εκτιμήσεις της αγοράς - Συστάσεις για προσοχή στις απάτες

Σκληρό «παζάρι» στην Αίγυπτο για τη Γάζα – ΗΠΑ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Σήμερα

Εντατικές επαφές στο Σαρμ ελ Σέιχ με τη συμμετοχή Ηνωμένων Πολιτειών, Κατάρ και Τουρκίας για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.