E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έφτασε η «Ιοκάστη» φέρνοντας βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και το μεσημέρι θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Έφτασε η «Ιοκάστη» φέρνοντας βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2018 | 10:14

Και το όνομα αυτής «Ιοκάστη». Η νέα κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, φέρνει σήμερα Σάββατο 10.02.2018 βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ ενώ θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, και θα πρέπει οδηγοί και πεζοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, τα φαινόμενα θα αρχίσουν σήμερα να πλήττουν τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα έχει ως εξής:

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τη νύχτα στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Στερεά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νοτιά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική στέρεα και την Εύβοια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νοτιά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.