E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αμερικανίδα κοιμήθηκε με πονοκέφαλο και ξύπνησε με βρετανική προφορά

Η σπάνια διάγνωση και τα συμπτώματα που τη θορύβησαν

Αμερικανίδα κοιμήθηκε με πονοκέφαλο και ξύπνησε με βρετανική προφορά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/2/2018 | 11:35

Λίγες ώρες αφότου έπεσε στο κρεβάτι με πολύ δυνατό πονοκέφαλο, η Michelle Myers, μητέρα επτά παιδιών από την Αριζόνα, ξύπνησε και συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν είχε κανέναν έλεγχο στην αριστερή πλευρά του σώματός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν αφασία, απώλεια λόγου που οφείλεται συνήθως σε κάποιον τραυματισμό στο κεφάλι ή σε εγκεφαλικό.

«Προσπαθούσα να πω "το όνομά μου είναι Michelle" και έβγαιναν άλλα λόγια, σαν να έλεγα "λαγός, αλεπού…". Κανείς δεν μπορούσε να με καταλάβει κι εγώ ανησυχούσε για το τι έπαθε ο εγκέφαλός μου» περιγράφει η ίδια στο Fox News.

Τελικά με τα πολλά η Myers κατάφερε να διαμορφώσει μια ολόκληρη πρόταση αλλά και πάλι ήταν κάτι που η οικογένειά της δεν είχε ξανακούσει. Η γυναίκα, που είχε μεγαλώσει στην Οκλαχόμα, είχε αποκτήσει βρετανική προφορά. Έκπληκτοι ήταν ακόμα και οι γιατροί της, η οποίοι την παρέπεμψαν σε ψυχίατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 45χρονη διαγνώστηκε με μια διαταραχή του λόγου που ονομάζεται Σύνδρομο Ξένης Προφοράς, Foreign Accent Syndrome (FAS), μια πολύ σπάνια διαταραχή με μόνο 60 περιστατικά καταγεγραμμένα από το 1907.

Αυτό συνέβη τον Μάριο του 2015 αλλά έγινε γνωστό αυτές τις ημέρες, κι ενώ η Myers εξακολουθεί να μιλάει σαν βέρα Βρετανίδα.

Οι γιατροί της εξήγησαν πως το FAS είναι μάλλον παράπλευρη συνέπεια της ημιπληγικής ημικρανίας, μιας πολύ σοβαρής μορφής ημικρανίας με συμπτώματα που θυμίζουν εγκεφαλικό. «Είναι κάπως επικίνδυνο» εξηγεί η ίδια. «Μοιάζει σαν εγκεφαλικό αλλά δεν είναι. Δεν ξέρουν τι το προκαλεί ακριβώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που η γυναίκα κοιμόταν και ξυπνούσε… άλλος άνθρωπος.

Το 2011, έπειτα από τριήμερο πονοκέφαλο, η Myers έπεσε για ύπνο και όταν ξύπνησε φώναξε ένα από τα παιδιά της και παρατήρησε πως το όνομα ακουγόταν διαφορετικό. Έτσι ξαφνικά είχε αποκτήσει ιρλανδική προφορά. «Πίστευα πως οι γιατροί θα νόμιζαν πως είμαι τρελή, στην αρχή ο κόσμος γελούσε. Νόμιζαν πως έκανα πλάκα αλλά γρήγορα είδαν τον πανικό μου».

Οκτώ ημέρες αργότερα, η προφορά έφυγε. «Ένα πρωί ξύπνησα και δεν ήταν πια τόσο ιρλανδική. Μέχρι το απόγευμα είχε φύγει εντελώς, όπως και ο πονοκέφαλος» θυμάται η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε δεν είχε συνδέσει τον πονοκέφαλο με την αλλαγή της προφοράς, αλλά το 2014 της συνέβη και πάλι. «Είχα σκεφτεί τότε πως ίσως ήταν από τον πονοκέφαλο. Είμαι μαμά που μεγαλώνει μόνη της επτά παιδιά, δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τίποτα τέτοιο εκτός κι αν πεθαίνω» σχολίασε.

Τώρα που έχει όμως μία διάγνωση στα χέρια της, κάνει ό,τι μπορεί για να αναζητήσει θεραπεία. Έχει απευθυνθεί σε ειδικούς αλλά θέλει κυρίως να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σπάνια πάθησή της.

«Θα έδινα τα πάντα να ήμουν "φυσιολογική". Οι σπάνιες ασθένειες είναι πολύ φορτισμένες συναισθηματικά, νιώθεις πολύ μόνος, απομονωμένος. Θα ήθελα να βοηθήσω κάποιον, για να μην χρειάζεται να ζει στη σκιά» λέει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Τι της είπαν για τη βαφή της και πώς αντέδρασε ‑ «Δέχτηκα χυδαία σχόλια»

Χτες

Η παρουσιάστρια του Alpha ξέσπασε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη γέννηση της κόρης της και κάλεσε σε σεβασμό και επιείκεια.

Με γούνα και αυτιά η Καίτη Γαρμπή σε εμφάνιση... λαγουδάκι για το Πάσχα

Χτες

Η τραγουδίστρια έστειλε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Χτες

Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Ο ευρηματικός τρόπος της Τουρκάλας ρεπόρτερ Ντενίζ Ακσόι για να φτάσει στο ύψος τον Ταβάρες της Ρεάλ

Χτες

Η δημοσιογράφος βρήκε λύση στη μεγάλη διαφορά ύψους με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Χτες

Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα

Κατερίνα Καινούργιου: Το τρυφερό story που δημοσίευσε ο άντρας της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, με τη νεογέννητη κόρη τους

Προχτές

Η παρουσιάστρια του Alpha έφερε στον κόσμο το παιδί τους το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Απριλίου

Η Έφη Θώδη ευχήθηκε «καλή Ανάσταση» με ένα βίντεο στο Instagram

Προχτές

Σας εύχομαι υγεία, χαρά και ευλογία, είπε η τραγουδίστρια στους διαδικτυακούς της ακόλουθους

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στη Μύκονο με τον Γιώργο Γεροντιδάκη ‑ Το φιλί του ζευγαριού

Προχτές

Το ζευγάρι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί των ανέμων

Βαρύ πένθος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο ‑ Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή του

Προχτές

Ράκος ο Μιχάλης Ιατρόπουλος από τον θάνατο αγαπημένο του προσώπου.

Ο Ακύλας έγινε... πασχαλινό αυγό, δείτε φωτογραφία

Προχτές

Η μαγεία της Eurovision συναντά τη γιορτινή διάθεση, αναφέρεται στη λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο, κουράστηκα

Προχτές

Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή, δηλώνει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.