E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκοψαν το νερό στο κελί κρατούμενου και πέθανε από δίψα

Υπάλληλοι φυλακής κατηγορούνται για τον θάνατο του

Έκοψαν το νερό στο κελί κρατούμενου και πέθανε από δίψα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/2/2018 | 13:04

Κατηγορίες εις βάρος τριών εργαζομένων σε φυλακή, ως ύποπτοι για τον θάνατο από αφυδάτωση ενός κρατουμένου, απήγγειλαν οι Αρχές των ΗΠΑ. Μια ακόμη υπόθεση, που ανάβει ακόμη μια «σπίθα» στο εύφλεκτο σκηνικό της αμερικάνικης κοινωνίας, φέροντας στο φως ακόμη ένα περιστατικό από το σκοτεινό πρόσωπο του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπεύθυνοι της φυλακής έκοψαν επί επτά ημέρες το νερό στο κελί του Τέριλ Τόμας, ενός μαύρου ηλικίας 38 ετών, σε φυλακή της κομητείας του Μιλγουόκι, της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας του Ουισκόνσιν.

Ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος έπασχε από διπολικές διαταραχές, βυθίσθηκε σε κατάσταση βαθιάς αδυναμίας και εξέπνευσε στις 24 Απριλίου 2016, αφού έχασε 16 κιλά. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ποινικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα (12/02) από τον σερίφη και τον εισαγγελέα της περιφέρειας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Μεταξύ των γυναικών κατηγορουμένων είναι μια ιεραρχικά υπεύθυνη, η Νάνσι Έβανς, η οποία κατηγορείται ότι είπε ψέματα και απέκρυψε εσκεμμένα εικόνες βίντεο από το κελί του Τόμας, στο οποίο είχε κοπεί το νερό. Η Έβανς απειλείται με ποινή φυλάκισης άνω των τεσσάρων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δεσμοφύλακες, Κάσκα Μίντορς και Τζέιμς Ράμσει-Γκάι, μπορεί να καταδικασθούν σε ποινές φυλάκισης άνω των τριών ετών, επειδή εν γνώσει τους εγκατέλειψαν τον Τόμας στην τύχη του.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να ασκούνται ποινίκες διώξεις σε βάρος κρατικών υπαλλήλων έπειτα από τον θάνατο ενός κρατουμένου. Το γεγονός ότι ασκήθηκαν αυτές οι διώξεις φανερώνει το μέγεθος της βαρβαρότητας που υπήρξε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έρικ Χιπτ, ο δικηγόρος της οικογένειας του κρατουμένου.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί, το μέτρο αντιποίνων στη φυλακή αυτή ήταν να κόβεται το νερό στους κρατουμένους, κάτι που αποτελούσε συνήθη πρακτική και ήταν εν γνώσει του τότε σερίφη και των υπευθύνων του ιδρύματος.

Σε μια χώρα με αμφιλεγόμενη σωφρονιστική πολιτική, ο Γολγοθάς του Τέριλ Τόμας αποκαλύφθηκε χάρη στην έρευνα μιας ανεξάρτητης επιτροπής. Όπως φαντάζεται εύκολα κανείς, το σκάνδαλο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις πέρα από τα σύνορα του Ουισκόνσιν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Σήμερα

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.