E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γραφτηκε ιστορία: Η πρώτη στον κόσμο διεμφυλική γυναίκα που μπόρεσε να θηλάσει μωρό με το γάλα της

Οι γιατροί μιλούν για τεράστιο επίτευγμα

Γραφτηκε ιστορία: Η πρώτη στον κόσμο διεμφυλική γυναίκα που μπόρεσε να θηλάσει μωρό με το γάλα της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/2/2018 | 09:37

Μια 30χρονη διεμφυλική γυναίκα είναι η πρώτη στον κόσμο, που έγινε επίσημα γνωστό στην Ιατρική ότι μπόρεσε να θηλάσει το μωρό της με το δικό της γάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη σε μια πειραματική θεραπεία που διήρκεσε τρεισήμιση μήνες και η οποία περιλάμβανε ορμόνες (προγεστερόνη και οιστραδιόλη), ένα φάρμακο για τη ναυτία (δομπεριδόνη) και τη διέγερση των μαστών μέσω αντλίας, η «τρανς» γυναίκα κατάφερε να παράγει 227 γραμμάρια γάλα τη μέρα.

Για «πολύ σημαντικό επίτευγμα» έκαναν λόγο ενδοκρινολόγοι, προβλέποντας ότι η εν λόγω θεραπεία -αν αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική- θα γίνει δημοφιλής μεταξύ των διεμφυλικών γυναικών που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία θηλασμού των μη διεμφυλικών γυναικών.

Η συγκεκριμένη διεμφυλική λάμβανε θεραπεία θηλυκών ορμονών επί έξι χρόνια, προτού αρχίσει τη θεραπεία της γαλακτοφορίας. Με αυτό τον τρόπο, μπόρεσε να αποκτήσει πλήρως αναπτυγμένους μαστούς, χωρίς κάποια χειρουργική επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η σύντροφός της ήταν έγκυος πεντέμισι μηνών, αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον να θηλάσει η ίδια το μωρό που θα γεννιόταν, η διεμφυλική γυναίκα άρχισε θεραπεία στο Κέντρο Διεμφυλικής Ιατρικής και Χειρουργικής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, ώστε να το κάνει εκείνη, σύμφωνα με το «New Scientist» και τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας, άρχισε να έχει τις πρώτες σταγόνες γάλακτος, εωσότου μετά από τρεις μήνες παρήγαγε πλέον 227 γραμμάρια καθημερινά. Μετά τη γέννηση του μωρού, ήταν σε θέση να το θηλάσει αποκλειστικά επί έξι εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ο παιδίατρος διαβεβαίωσε ότι το βρέφος ήταν υγιές και αναπτυσσόταν κανονικά.

Επειδή ένα μωρό κατά μέσο όρο καταναλώνει περίπου 500 γραμμάρια γάλακτος τη μέρα, μετά τις έξι εβδομάδες η διεμφυλική γυναίκα συμπλήρωσε τη διατροφή του με έτοιμο βρεφικό γάλα.

Προς το παρόν δεν έχει μελετηθεί επιστημονικά η σύσταση του γάλακτος της διεμφυλικής γυναίκας για να διαπιστωθεί αν έχει τα ίδια συστατικά με το γάλα μιας γυναίκας που δεν είναι «τρανς». Έτσι, όπως δήλωσε η Μαντλίν Ντόιτς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (και η ίδια είναι διεμφυλική), είναι πρόωρο η θεραπεία να τύχει ευρύτερης εφαρμογής, καθώς είναι ακόμη άγνωστες οι επιπτώσεις αυτού του γάλακτος στο μωρό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.