E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

The Body & Uniform ζωντανά στο Temple

Έρχονται για ένα μοναδικό co-headline show το Μάιο στην Αθήνα

The Body & Uniform ζωντανά στο Temple
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/2/2018 | 13:15

Όλες οι αποδείξεις εισιτηρίων του viva.gr θα ανταλλάσσονται με κανονικά hard copy συλλεκτικά εισιτήρια, την ημέρα της συναυλίας, στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Κανείς δεν κάνει μουσική όπως οι The Body.

Με κάθε του κυκλοφορία, το ντουέτο των Lee Buford και Chip King συνεχίζει ν’ αγνοεί τους περιορισμούς του όρου “heavy” και συνενώνει αδιόρατα συνθέσεις ή παραγωγές που βρίσκει κανείς στην κλασσική, στο χιπ χοπ, στο ροκ ή στην ηλεκτρονική, καταλήγοντας σ’ένα πλούσιο και εντελώς μοναδικό ήχο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Κύματα παραφωνίας δημιουργούν μια σταθερή ατμόσφαιρα τρόμου με τέτοιο ηχητικό όγκο ακατανόητο για ντουέτο και ανεπηρέαστο από τις επιλογές οργάνων στην εκάστοτε εμφάνιση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυκλοφορία της τελευταίας του δουλειάς, ‘I Have Fought Against It, But I Can’t Any Longer’ακολουθεί την πρώτη τους πολυαναμενόμενη εμφάνιση στην Ελλάδα και είναι ίσως η πιο ριζοσπαστική τους δουλειά μέχρι τώρα. Άλλοτε μοναχικό, άλλοτε απόκοσμο και επικό, διαρκώς επιβλητικό και σε σημεία, αναγκαία κενά ανακούφισης κι αναπνοής. Το ηχητικό σύνολο του ‘I Have Fought Against It…’ είναι ακριβώς όπως το περιγράφει ο τίτλος του. Αδυσώπητο κι αδιαμφισβήτητο. Και κάθε προσπάθεια άρνησης του είναι άσκοπη.

Στην επίσης παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, το άλλοτε ντουέτο των Νεϋορκέζων Uniform έρχεται με τη συμμετοχή του σπουδαίου Greg Fox στα τύμπανα και στο καλύτερο σημείο της μέχρι τώρα πορείας τους, με το εξαιρετικό δεύτερο full-length Wake in Fright που κυκλοφόρησε πέρυσι από τη Sacred Bones.

Δημιουργημένοι από δύο παλιούς φίλους, τον Ben Greenberg (The Men, Hubble, αλλά και παραγωγό/ηχολήπτη για ένα μεγάλο αριθμό δίσκων του καταλόγου της Sacred Bones) και τον Michael Berdan (Drunkdriver, York Factory Complaint), ως Uniform συνειδητοποίησαν ότι είχαν φτάσει σ’ένα κοινό μουσικό σημείο στη ζωή τους και ότι ήθελαν να εκφράσουν μια ανάλογα έντονη και οικεία μουσική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Tο Wake in Fright είναι ένας δίσκος ψυχολογικής μετάβασης», εξηγεί ο Berdan, «Η απόγνωση που τα κομμάτια του προσπαθούν να αποδώσουν έρχεται από μια κατάσταση στασιμότητας και μονοτονίας. Και αυτό συμβαίνει όταν ξεπερασμένες μέθοδοι σκέψης γίνονται παρωχημένες και πεπερασμένοι τρόποι αντιμετώπισης της πραγματικότητας αποδεικνύονται ως αναποτελεσματικοί. Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει, αλλιώς θα σπάσει.»

«Είμαστε κυκλωμένοι από πόλεμο, ολόκληρος ο κόσμος καίγεται και βρισκόμαστε ανήμποροι ν’ αντιδράσουμε, μας έχουν τελειώσει οι ίδιοι οι τρόποι αντίδρασης», λέει ο GreenBerg. «Αυτή η μουσική είναι η αντίδραση και η απάντηση μας όπως λογιζόμαστε τη δυσβάστακτη βία, το χάος, το μίσος και την καταστροφή που εισπράττουμε εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης στην καθημερινότητα μας. Όταν παίζουμε, δεν νιώθω πια αδύναμος. Ελπίζω αυτός ο δίσκος να βοηθήσει να υπερβούν κι άλλοι τον θυμό και το αίσθημα ματαίωσης τους.»

Δεν είναι τυχαία αυτή η σύμπραξη αν και συγκυρία που λειτούργησε, δύο διαφορετικά λάιβ που προσπαθήσαμε να δέσουμε, αλλά η σχέση των The Body με τους Uniform είναι υπαρκτή μάλιστα με τελευταία συμμετοχή του Berdan στην τελευταία δουλειά των πρώτων. Αλλά ουσιαστικότερα και οι The Body αλλά και οι Uniform εκφράζουν και υπερβαίνουν μια κοινή οργή και η μουσική τους καταστρέφει μια κοινή ματαίωση, ενός κόσμου που έχει πάρει λάθος δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fuck your world when a child is hurting.

 

Links

The Body:

https://www.facebook.com/thebodyband/ | https://thebody.bandcamp.com/

Uniform: 

https://unifuckingform.bandcamp.com/ | https://www.facebook.com/uniformnewyork/

3 Shades of Black: 

www.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack

Event page:

https://www.facebook.com/events/2050445475192811/

Τιμές εισιτηρίων:

Περιορισμένη προπώληση:  18€

Πόρτες: 20:30

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο τσιγγάνος που δεν πείραξαν οι Ναζί

Πριν 4 μέρες

Η jazz στο κατεχόμενο Παρίσι

Η πασίγνωστη ταινία της Βουγιουκλάκη που γυρίστηκε δύο φορές γιατί... δεν «κολλούσε» με τον συμπρωταγωνιστή!

Κι όμως, μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά παραλίγο να μην προβληθεί ποτέ όπως την ξέρουμε!

Ozzy Osbourne: Πώς ήθελε να είναι η κηδεία του και το τραγούδι των Beatles που ζήτησε να ακουστεί στο τελευταίο αντίο

Πριν 1 εβδομάδα

Η οικογένεια του «Πρίγκιπα του Σκότους» δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες για την τελετή

Ο Έλληνας κιθαρίστας που συνεργάστηκε με τον Όζι Όσμπορν: «Αλλαξες τη ζωή μου για πάντα, δε θα το ξεχάσω ποτέ»

Πριν 1 εβδομάδα

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της καριέρας μου να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ και να περιοδεύσω σε όλο τον κόσμο μαζί σου»

Ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή των Fantastic Four

Πριν 1 εβδομάδα

ΑΘΗΝΑαπό 24/07 έως 31/07

Τα Αρλεκιν... επέστρεψαν: Γιατί τα σύγχρονα κορίτσια ξαναδιαβάζουν παλιά ρομάντζα;

Πριν 1 εβδομάδα

Γιατί όσο κι αν προχωράει ο κόσμος, ένα κλασικό `κι έζησαν αυτοί καλά` πάντα θα έχει τη γοητεία του...

Kylie Minogue και Loreen έλαμψαν στην Πλατεία Νερού

Πριν 1 εβδομάδα

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr και του E-Daily.gr

Οι κούκλες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Πριν 1 εβδομάδα

Σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή!

Τέλος εποχής: Το CBS σταματά το The Late Show with Stephen Colbert

Πριν 1 εβδομάδα

Σοκ έχει προακλέσει η ανακοίνωση του CBS ότι σταματά την εκπομπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.