E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Τουρκία εξετάζει χημικό ευνουχισμό για παιδεραστές

Αγανάκτησης επικρατεί στη χώρα έπειτα από την σeξουαλική επίθεση που δέχθηκε αγόρι 4,5 ετών από έναν 20χρονο

Η Τουρκία εξετάζει χημικό ευνουχισμό για παιδεραστές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/2/2018 | 21:54

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές εξετάζουν τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για τους δράστες σeξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την εφαρμογή και τη διάρκεια του χημικού ευνουχισμού για να καταστείλουν ή να μειώσουν τη σeξουαλική επιθυμία. Θα εξετάσουμε αυτό το μέτρο εντός των επόμενων ημερών», δήλωσε ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω αγανάκτησης που επικρατεί στη χώρα έπειτα από την σeξουαλική επίθεση που δέχθηκε ένα αγόρι 4,5 ετών από έναν 20χρονο σε ένα γάμο στην επαρχία Άδανα την περασμένη εβδομάδα.

Η εισαγγελία πρότεινε ποινή κάθειρξης 66 ετών για τον φερόμενο δράστη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άγκυρα θέσπισε το μέτρο για χημικό ευνουχισμό όσων έχουν καταδικαστεί για σeξουαλικά εγκλήματα το 2016, αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας εμπόδισε την εφαρμογή του μέτρου, με το σκεπτικό ότι «ο ορισμός της θεραπείας και τα όριά της ήταν ασαφής».

«Όλες οι επιλογές, όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυση του προβλήματος αυτού, θα βρίσκονται στο τραπέζι», τόνισε ο Γκιουλ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι μια επιτροπή αποτελούμενη από έξι υπουργούς, ανάμεσά τους και ο Γκιουλ, θα συγκροτηθεί για να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός υποθέσεων σeξουαλικής κακοποίησης παιδιών αυξήθηκε από 3.778 το 2006 σε 21.189 το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν συγκεντρώσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχεδόν το 60% των υπόπτων σε αυτές τις υποθέσεις το 2016 καταδικάστηκε, σύμφωνα με την τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD).

Μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, η Συνέλευση των Γυναικών, αποδοκίμασε τη χρήση χημικού ευνουχισμού με ανάρτησή της στο twitter, τονίζοντας ότι «η τιμωρία δεν συμβαδίζει με τους σύγχρονους νόμους» και «στρέφεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η οργάνωση υποστήριξε ότι «η λύση είναι να σταματήσουν να επιβάλλονται μειωμένες ποινές σε υποθέσεις σeξουαλικής κακοποίησης παιδιών».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Σήμερα

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Σήμερα

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Σήμερα

Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Σήμερα

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.