E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/2/2018 | 08:48

Σε κλοιό πρόσκαιρης αλλά σφοδρής κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα το Σάββατο (24/02) και την Κυριακή (25/02), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά αλλά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα. Επίσης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας (από τα 800 μέτρα) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά και τα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ανατολικοί 4 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.

Η αναλύτική πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα παράκτια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές στην δυτική Μακεδονία με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και πρόσκαιρα πιθανόν 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες θα είναι ισχυρά σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 7 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα και από τη νύχτα στα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία από τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στρεφόμενοι σε νότιους τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 3 έως 5 και βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή μικρή πτώση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.