E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγρίεψε ο καιρός με χιόνια και καταιγίδες

Πότε και πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Αγρίεψε ο καιρός με χιόνια και καταιγίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/2/2018 | 08:20

Με βαρυχειμωνιά ξεκινά η εβδομάδα. Πέφτει απότομα η θερμοκρασία ενώ στα λευκά έχουν ήδη ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη έπεσαν χιόνια στη Δυτική Μακεδονία όπου είναι κλειστά τα σχολεία, ενώ χιονίζει στα ορεινά γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός αναμένεται άστατος και τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για χιόνια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στο facebook η πιθανότητα χιονόπτωσης και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα ενισχύεται.

«Προσοχή όμως χρειάζεται γενικά στη Μακεδονία και τη Θράκη την ερχόμενη Δευτέρα καθώς πυκνές δείχνουν να είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ενώ υπάρχει πιθανότητα για νέες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και την Τετάρτη» σημειώνει.

Η εξέλιξη του καιρού επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που ανέφεραν ότι θα ντυθεί στα λευκά σχεδόν ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα έντονη είναι και η χιονόπτωση στον Έβρο όπου αργά το απόγευμα της Κυριακής και ύστερα από παρέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και κυρίως στις περιοχές Ζαγορίου, Κόνιτσας και Μετσόβου.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί μηχανήματα τα οποία εργάζονται για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ονομάζεται «Λητώ» προκαλεί νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στο Ιόνιο ενώ στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Ενδεικτικά, οι χιονοπτώσεις σε Ήπειρο και Θεσσαλία θα εντοπίζονται περίπου πάνω από τα 600μ, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα, από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές ή χιονόνερο σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα τμήματα. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οι οποίες βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα το πρωί πιθανώς έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 200 μέτρα και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 300-400 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα νότια θα εξασθενήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, σε περιοχές πάνω από τα 200 μέτρα στα βόρεια και κυρίως πάνω από τα 300 μέτρα σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και στα πεδινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε βίντεο από την Κοζάνη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα ανατολικά. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί στα βόρεια πιθανώς 8 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερη υψόμετρο, πιθανώς κατά περιόδους πυκνές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά. Τη νύχτα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νότιους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια Ηπειρωτικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φοιτητικά ενοίκια στην Αθήνα: 550 ευρώ για 40 τ.μ. ‑ Πού είναι φθηνότερα

Σήμερα

Η ΠΟΜΙΔΑ δίνει οδηγίες για ασφαλή μίσθωση, ενώ η επιστροφή ενοικίου φοιτητικής κατοικίας μέσω ΑΑΔΕ μπορεί να φτάσει τα 800 ευρώ.

Πόρτο Γερμενό: Μετά τη φωτιά έχει αυξηθεί ως και 14 βαθμούς η θερμοκρασία του εδάφους

Σήμερα

Τεράστιες είναι οι συνέπειες από την φωτιά που ξέσπασε στις αρχές Αυγούστου στο Πόρτο Γερμενό και έκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης

Συνελήφθη ο σύζυγος της παρουσιάστριας για ενδοοικογενειακή βία

Σήμερα

Ο άνδρας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ευελπίδων – Αρχικά η παρουσιάστρια δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, στη συνέχεια έκανε μήνυση

Εύβοια: Καβγάς σε καφενείο κατέληξε σε εκδικητικό εμπρησμό

Σήμερα

Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα την ερχόμενη Πέμπτη

Βρέθηκαν κυλίδες αίματος στο ιστιοφόρο του Ισπανού επιχειρηματία ‑ Τα κενά στη μαρτυρία της συζύγου

Σήμερα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Ισπανό ενώ οι Αρχές εντοπίζουν διαρκώς κενά στα όσα ισχυρίζεται η σύζυγός του που ήταν μαζί του

Σκύλος επιτέθηκε σε 16χρονη και σκότωσε το σκυλάκι της στο Μενίδι, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Σήμερα

Η ανήλικη τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση – Ο 54χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό στη Γαλλία: Δύο αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ζημιές σε περίπου 100 σπίτια από το φαινόμενο, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή έμειναν χωρίς ρεύμα

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που ο πιο επικίνδυνος εγκληματίας του Ισραήλ δολοφονείται εν ψυχρώ

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στους δρόμους και επιστράτευσαν ελικόπτερο προκειμένου να εντοπίσουν τον ένοπλο

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Σήμερα

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Σήμερα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Σήμερα

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.