E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ποινή του δικαστηρίου για τη μητέρα που χτύπησε την 13χρονη κόρη της με σκουπόξυλο

«Μετανιώνω την κάθε ώρα και στιγμή που τη χτύπησα»

Η ποινή του δικαστηρίου για τη μητέρα που χτύπησε την 13χρονη κόρη της με σκουπόξυλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/3/2018 | 11:40

Παρουσιάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της, υποσχόμενη ότι δεν θα ξανασυμβεί η μητέρα που χτύπησε την κόρη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη. Καταδίκασε την 51χρονη που μεγάλωνε μόνη το παιδί της σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για απλή σωματική βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία με τριετή αναστολή.

Η ανήλικη είχε μεταφερθεί την επόμενη μέρα του επεισοδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από τον διευθυντή του σχολείου της και ψυχολόγο, και οι γιατροί είχαν διαπιστώσει εκδορές από χτυπήματα.

Η 13χρονη ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της την τραυμάτισε στο χέρι με μαχαίρι, κάτι που στην πορεία δεν επιβεβαιώθηκε. Η μητέρα φαίνεται να τη χτύπησε στα χέρια και στα γόνατα με σκουπόξυλο, δύο φορές, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετανιώνω την κάθε ώρα και στιγμή που τη χτύπησα. Θόλωσα που ήταν μέσα στα δωμάτιο με το τηλέφωνο. Είδα τα μηνύματα. Δεν έχει ξανασυμβεί άλλο παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο», είπε απολογούμενη η καταδικασθείσα.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κλήθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας ο γυμνασιάρχης του Σχολείου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε το περιστατικό, όταν η ανήλικη τον επισκέφτηκε στο γραφείο του με άλλες τρεις μαθήτριες που την παρακινούσαν να μιλήσει.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το επεισόδιο επέστρεψε στο σπίτι και μένει εκεί για να βοηθήσει την κατάσταση. Ο πατέρας είπε ότι δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό, τόνισε ότι εσφαλμένα η 51χρονη αντέδρασε έτσι, αλλά επισήμανε και το γεγονός ότι η συμπεριφορά της ανήλικης έχει αλλάξει από τότε που πήγε στο Γυμνάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Αυτόφωρο πείστηκε σε όλα όσα είπατε. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε και να προσεγγίσετε με έναν διαφορετικό τρόπο την 13χρονη προκειμένου να την προστατέψετε», είπε απευθυνόμενη προς την κατηγορούμενη η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος απευθύνθηκε και στον πατέρα της ανήλικης. «Θα συνεχίσετε να είστε μαζί. Η ανήλικη δεν σας έχει μόνο ανάγκη, αλλά προστρέχει και σε εσάς», επισήμανε.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε αθώωση της κατηγορούμενης από τις κατηγορίες. «Το δικαστήριο πρέπει να χειριστεί την υπόθεση με ανθρωπιά, προς το συμφέρον της ανήλικης. Σίγουρα πρόκειται για μία ακραία πράξη. Διατηρώ όμως αμφιβολίες για την κατηγορούμενη. Σίγουρα υπάρχουν ιατρικά πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τις εκδορές και τις κακώσεις. Εντούτοις, υπάρχει και η κατάθεση ψυχολόγου, που επισημαίνει ότι η ανήλικη ήταν θυμωμένη και υπερέβαλε», είπε κάνοντας την πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι η κατηγορούμενη αντέδρασε έντονα, στην προσπάθειά της να προστατέψει την ανήλικη από μητρικό ένστικτο.

Τώρα η οικογένεια της ανήλικης θα κάνει αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να εκδοθεί διάταξη, και η 13χρονη, η οποία φιλοξενείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, να επιστρέψει στην οικία της.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Σήμερα

Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Σήμερα

Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Σήμερα

Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.