E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποφασίστηκε η «γραμμή» της κυβέρνησης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τουρκικά ΜΜΕ: Παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα

Αποφασίστηκε η «γραμμή» της κυβέρνησης για τους Έλληνες στρατιωτικούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/3/2018 | 16:38

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ τέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την κυβερνητική σύσκεψη έγινε χαρτογράφηση της κατάστασης.
«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο, το ζήτημα διαχειρίζονται σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι εξαντλεί όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα πίεσης -κλιμακωτά- ώστε να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση».
Άλλωστε -όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές- η απάντηση από την τουρκική πλευρά είναι ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια των Ελλήνων αξιωματικών, την οποία χειρίζεται η τουρκική δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν.

ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΑΟΖ
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και την ενημέρωση που έκανε στους κυβερνητικούς παράγοντες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Αποφασίστηκε να ενταθούν οι ενέργειες μέσα από την αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

«ΠΑΡΑΒΊΑΣΑΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΚΑΤΆ 253 ΜΈΤΡΑ»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler», η σύλληψη των Άγγελου Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) «έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος«.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.