E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαουδάραβας πρίγκιπας: Τμήμα ενός «τριγώνου του κακού» η Τουρκία

Βαθιά καχυποψία για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σαουδάραβας πρίγκιπας: Τμήμα ενός «τριγώνου του κακού» η Τουρκία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/3/2018 | 21:38

Ως τμήμα ενός «τριγώνου του κακού», που περιλαμβάνει επίσης το Ιράν και σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις, περιέγραψε την Τουρκία ο ισχυρός πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ-Σορούκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σαουδάραβας πρίγκιπας κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι προσπαθεί να επαναφέρει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που καταργήθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα, όταν κατέρρευσε η Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν τη βαθιά καχυποψία της Σαουδικής Αραβίας για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κόμμα του οποίου, το κυβερνών AKP, έχει τις καταβολές του στην ισλαμιστική πολιτική και ο οποίος έχει κάνει τη χώρα του σύμμαχο του Κατάρ στη διένεξη του τελευταίου με τη Σαουδική Αραβία και μερικά άλλα κράτη του Κόλπου.

Η Τουρκία έχει επίσης εργαστεί τους τελευταίους μήνες με το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μάχες στη βόρεια Συρία, ενώ ιρανοί και τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αντάλλαξαν πέρυσι επισκέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Αλ-Σορούκ, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ δήλωσε πως «το σύγχρονο τρίγωνο του κακού περιλαμβάνει το Ιράν, την Τουρκία και εξτρεμιστικές θρησκευτικές οργανώσεις».

Ο πρίγκιπας μίλησε σε διευθυντές αιγυπτιακών εφημερίδων στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, η οποία ήταν το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από πέρυσι που έγινε ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου.

Ο ίδιος δήλωσε πως η διένεξη με το Κατάρ μπορεί να διαρκέσει και τη συνέκρινε με το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα που επιβλήθηκε πριν από 60 χρόνια, όμως υποβάθμισε τις επιπτώσεις της, λέγοντας πως το εμιράτο αυτό του Κόλπου είναι «μικρότερο από έναν δρόμο του Καΐρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές και τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ τον περασμένο Ιούνιο, κλείνοντας τις αεροπορικές και τις θαλάσσιες οδούς προς τη χώρα αυτή, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Σαλμάν δήλωσε πως δεν θα απαγορευθεί στο Κατάρ να συμμετάσχει στην αραβική σύνοδο κορυφής που πρόκειται να φιλοξενήσει αργότερα αυτόν τον μήνα η Σαουδική Αραβία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Σήμερα

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Σήμερα

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Σήμερα

Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Σήμερα

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.