Ρολάκια απο ψωμί του τοστ με φράουλες και Νουτέλα
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Αν είστε ευάλωτοι στα γλυκά και δη στον κολασμένο συνδυασμό φράουλας με νουτέλα, τότε αυτή είναι η συνταγή σας. Ο καλύτερος τρόπος να φάτε ένα επιδόρπιο για πρωινό!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
15 λεπτά συνολικά!
Ιδανικό για: Πρωινό, brunch, επιδόρπιο
Μερίδες: 6 ρολάκια
Θερμίδες: 254 kcal
Υλικά
6 φέτες λευκό ψωμι για τοστ
1/2 κεσεδάκι φράουλες, κομένες σε μικρά κομμάτια
4 1/2 κ.σ Νουτέλα
1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
Για το μίγμα αυγού:
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα υλικά για το μίγμα αυγού σε ένα ρηχό μπολ, αρκετά φαρδύ ώστε να βουτήξετε τις φέτες ψωμιού.
2. Απλώστε τη ζάχαρη σε ένα μικρό πιάτο.
3. Πατήστε τις φέτες ψωμιού με πλάστη ή με ένα - καθαρό - μπουκάλι κρασί ώστε να μειωθεί σε πάχος και να τυλίγεται πιο εύκολα μετά.
4. Απλώστε σε κάθε φέτα μια κοφτή κουταλιά της σούπας Νουτέλα.
5. Προσθέστε μερικές φράουλες.
6. Τυλίξτε. Η Νουτέλα θα το κρατήσει σφραγισμένο στις άκρες.
7. Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
8. Κυλήστε το κάθε ένα από τα τυλιγμένα ψωμάκια στο μίγμα αυγού, τινάξτε να φύγει το παραπανίσιο μίγμα και βάλτε τα στο τηγάνι.
9. Ψήστε για 4 λεπτά έως ότου η κάθε πλευρά γίνει χρυσαφένια, γυρίζοντας κάθε 1 λεπτό.
10. Τοποθετήστε τα ένα-ένα στο πιάτο με τη ζάχαρη και κυλήστε ώστε να κολήσει παντού.
11. Τινάξτε να φύγει η παραπανίσια ζάχαρη και σερβίρετε!